Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Hvidovre Hospital dannede rammen for det danske studie med hydroxyklorokin, der nu er sat i bero.

Livebloggen opdateres ikke længere. 

TV2.DK giver dig her seneste nyt om coronavirussen - minut for minut.

Hvad er status? 116 personer er indlagt med coronavirus i Danmark. Heraf er 20 personer indlagt på intensiv - af dem er 16 i respirator. 563 er døde med covid-19 i Danmark.

Hvad sker der? Flere steder genåbner mandag, ligesom listen over anerkendelsesværdige formål for indrejse i Danmark er blevet udvidet.

Find de senest opdaterede tal her.

Endnu en coronavaccine påbegynder menneskeforsøg

Virksomheden Novavax går nu ind i en ny fase med sin coronavaccine med det mindre mundrette navn NVX-CoV2373 - den skal nemlig testes på mennesker fra næste mandag. Det skriver Reuters og CNN.

Det er det tiende selskab i verden til at teste vacciner mod coronavirus på mennesker. 

Dansk malaria-forsøg er suspenderet

På Hvidovre Hospital har man valgt at suspendere forsøg med malariamidlet hydroxyklorokin som behandling for coronavirus. Det sker efter, at Verdenssundhedsorganisationen, WHO, tidligere mandag aften meddelelte, at man har valgt at indstille lignende forsøg. Et studie påviste nemlig højere dødelighed blandt de patienter, der blev behandlet med midlet. 

- Vi er betænkelige og sætter vores forsøg i bero, indtil vi hører nærmere. Vi har set et enkelt tilfælde med bivirkning, men personen er udskrevet af hospitalet og hjemme. Om det var midlet, der gav bivirkningen, er ikke til at sige, siger Thomas Benfield, professoren bag det danske studie, til TV 2. 

Biden optræder offentligt for første gang i to måneder

Joe Biden, tidligere vicepræsident og med høj sandsynlighed den kommende præsidentkandidat for demokraterne.

Joe Biden, der med stor sandsynlighed bliver demokraternes præsidentkandidat i USA, har mandag vist sig offentligt efter to måneders isolation under coronakrisen. Iført sorte mundbind lagde han og konen Jill en krans for amerikanere faldet i krig, rapporterer New York Times.

Staten skal bruge 294 milliarder kroner i finansiering

Den danske stat har brug for at skaffe 294 milliarder kroner i finansiering i år, der blandt andet skal gå til at dække de omfattende hjælpepakker, der er vedtaget under coronakrisen. Det oplyser Finansministeriet.

I april lød det fra Nationalbanken, at der var behov for at skaffe cirka 250 milliarder kroner. Siden er hjælpepakkerne blevet forlænget med en måned. Staten havde ved udgangen af marts 130 milliarder kroner på sin konto i Nationalbanken. Dermed skal størstedelen af pengene lånes.

WHO suspenderer forsøg med malariamiddel

WHO har suspenderet forsøg med malariamidlet hydroxyklorokin med coronapatienter, efter at nyt studie i lægetidsskriftet The Lancet har vist, at det kan øge risikoen for at dø. Det oplyser WHO på et pressemøde mandag i Geneve ifølge nyhedsbureauet Reuters. Forsøgene er suspenderet, indtil man har fået overblik over sikkerhedsdata i studiet, oplyser WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Den amerikanske præsident Donald Trump har tidligere meldt ud, at han tager midlet forebyggende.

Knap 37.000 briter er døde med coronavirus

De nyeste tal for døde med coronavirus i Storbritannien er, at 121 personer er døde med coronavirus det seneste døgn. I alt er derfor 36.914 personer døde med coronavirus i landet. Det skriver BBC. 

Første smittetilfælde i Grønland i 11 uger

En person er blevet testet positiv for coronavirus i den grønlandske by Aasiaat. Det skriver KNR ifølge nyhedsbureauet Ritzau. 

Grønland har været uden coronatilfælde i 11 uger.

Vedkommende har været i Danmark, hvor personen var testet positiv for virussen, skriver KNR. Personen blev testet negativ to gange, inden rejsen gik tilbage til Grønland. Men da personen blev testet i Grønland, var testen igen positiv for coronavirus. 

WHO: Ingen lande må hvile på laurbærene

Selvom lande har haft succes med at undertrykke virus eller ser fald i smittetal, skal alle lande fortsat være i højeste beredskab med hensyn til coronavirus. Det siger Maria van Kerkhove, der er epidemiolog i Verdenssundhedsorganisationen, WHO, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Trump truer med at rykke konvent grundt coronaregler

Det republikanske konvent skulle efter planen finde sted i Charlotte i delstaten North Carolina i august. Men grundet de restriktioner, delstaten har indført for at begrænse coronasmitte, kan guvernøren i landet ikke garantere, at den arena, som konventet finder sted i, kan fyldes helt op. Og det huer ikke USAs præsident, republikaneren Donald Trump.

- Hvis ikke (det kan garanteres, at hele arenaens kapacitet kan benyttes, red.) vil vi modstræbende være tvunget til at finde et andet sted at holde konventet sammen med alle de job og økonomisk udvikling, arrangementet medbringer, skriver præsidenten blandt andet på Twitter. 

Ifølge The Guardian kommer Trumps tweets efter, at North Carolina har registeret det største antal nye smittede med coronavirus på en dag i delstaten, siden udbruddets begyndelse. 

Italiens dødstal stiger med 92 det seneste døgn

92 personer er døde med coronavirus det sidste døgn i Italien. Det skriver Reuters. 

I alt er 32.877 personer døde med coronavirus i landet, siden udbruddet begyndte.

Britisk toprådgiver: Jeg fortryder ikke

Dominic Cummings, rådgiver for den britiske præmierminister Boris Johnson, siger på et pressemøde, at han ikke fortryder at bryde coronareglerne.

Den britiske premierministers særlige rådgiver, Dominic Cummings, siger på et pressemøde, at han ikke fortryder, at han midt under den strenge britiske coronanedlukning, valgte at køre sin familie til det nordøstlige England. Det var af hensyn til vores barn, siger han.

Ifølge Reuters er han aldrig blevet testet for coronavirus. 

Dominic Cummings har været i modvind for at bryde de britiske restriktioner, som regeringen havde indført for at forhindre spredningen af coronavirus. 

SSI: Kroniske sygdomme øger risikoen for alvorligt forløb

De fleste kroniske sygdomme og høj alder øger risikoen for et alvorligt forløb, hvis man bliver smittet med coronavirus. Det gør sig især gældende for personer, som har flere kroniske sygdomme på én gang. Det viser den første kortlægning af de første 9500 danskere, der er blevet smittet med coronavirus. Det oplyser Statens Serum Institut.

50 nye dødsfald i Spanien

50 personer er døde med coronavirus det sidste døgn i Spanien. Det oplyser myndighederne i landet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den spanske regering oplyste tidligere mandag, at fra 1. juli vil turister, der ankommer til landet, ikke længere skulle i karantæne.  

Tysk smutvej gennem Danmark er igen lovlig

Tyske turister, der ikke gider bøvle med biltoget fra Niebøll, når de skal til Sild, må nu atter køre gennem Danmark for at nå frem med bil, campingvogn eller autocamper.

I de nye retningslinjer gældende fra mandag står der højt og tydeligt, at “en person med fast bopæl i Tyskland, der ønsker at rejse igennem Danmark med henblik på at holde ferie i Sverige eller andetsteds i Tyskland, eksempelvis Sylt, et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen”.

I sidste uge måtte Syd- og Sønderjyllands Politi stoppe flere hundrede tyskere, der ville køre til færgen i Havneby på Rømø for at komme til den tyske ø. Men det er altså atter tilladt.

Brostrøm: Ingen dokumentation for smittehindring ved nedlukning

I en mail fra Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, skrev han forud for landets nedlukning, at der kunne være skadelige konsekvenser ved at lukke landet. Ekstra Bladet er i besiddelse af mailen fra 1. marts - ti dage før, at regeringen iværksætte en række drastiske restriktioner for at bremse spredningen af coronavirus. 

- Der er generelt ikke god dokumentation for den smitteforebyggende effekt ved disse tiltag. Der synes at være nogen evidens for at lukning af arbejdspladser og forlængelse af ferie kan reducere smittespredning og sygdomsbyrde ifm. Influenza-epidemier, skrev han i mailen, der er sendt til en ukendt modtager. 

Taxichauffører får corona-væg i bilen

Taxiselskabet Dantaxi - der står for omkring halvdelen af landets taxier - installerer nu en plexiglasrude mellem for- og bagsæde i alle deres biler. Det skal være på plads 2. juni. Det skriver Fagbladet 3F

- Taxiselskaberne har siden krisens start ligget noget nær underdrejet, og da det så værst ud, var tre ud af fire taxiture forsvundet. Vi vurderer, at der i tiden fremover vil være fokus på tryghed på hele persontransportområdet. For taxichaufføren betyder tiltagene, at der skal indarbejdes nye rutiner, og at den daglige kontakt med kunderne ikke bliver helt som før, siger Vibeke Wolfsberg, Dantaxis kommercielle direktør, til Fagbladet 3F. 

Motorløb udskudt

Fra venstre: Tom Kristensen, tidligere racerkører, Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og Prins Joachim under Copenhagen Historic Grand Prix i 2018.

Motorsportsarrangementet Copenhagen Historic Grand Prix er udsat på ubestemt tid. Det skriver Ekstra Bladet. Arrangørerne arbejder på at finde en ny dato. Løbet skulle efter planen kører 1. og 2. august. 

Løbet har de sidste to år tiltrukket 40.000 tilskuere. Det finder sted ved Bellahøj i København. 

Første europæiske lungetransplantation relateret til coronavirus

Et østrigsk hospital har i sidste uge gennemført Europas første lungetransplantation hos en 45-årig patient, der har været smittet med coronavirus. Det skriver CNN, som har nyheden fra en pressemeddelelse sendt ud i dag, mandag. 

Ifølge hospitalet var patienten rask og havde ikke andre sygdomme, før hun blev smittet med coronavirus for otte uger siden. Klinikkens ledende kirurg, Walter Kepletko, kaldte patientens helbred "håbløst" før operationen, men siger i pressemeddelelsen, at transplantationen var en succes.

Spanien dropper karantæne for turister

Den spanske regering har netop meddelt, at turister ikke skal i karantæne fra 1. juli, når de ankommer til landet. Det skriver Reuters. 

Dødsfald i Sverige overstiger 4000

Antallet af dødsfald i Sverige som følge af covid-19 er steget med 31 fra søndag, og der er nu registreret 4029 corona-dødsfald i landet, oplyser de svenske myndigheder.