Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Den amerikanske præsident, Donald Trump.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

TV2.DK giver dig her seneste nyt om coronavirussen - minut for minut.

Hvad er status? 115 personer er indlagt med coronavirus i Danmark. Heraf er 21 personer indlagt på intensiv - af dem er 17 i respirator. 562 er døde med covid-19 i Danmark.

Find de senest opdaterede tal her.

USA forbyder indrejse for udlændinge, der har været i Brasilien

Den amerikanske præsident, Donald Trump.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, forbyder indrejse til USA for udlændinge, der har været i Brasilien inden for de seneste 14 dage. Brasilien har 347.398 bekræftede tilfælde af smitte med covid-19 og er dermed det land i verden med næstflest smittede - kun overgået af USA. 

Sydafrika åbner for salg af alkohol efter måneders forbud

Sydafrikas præsident Cyril Ramaphosa.

Efter mere end to måneders forbud mod at sælge og drikke alkohol har Sydafrikas præsident, Cyril Ramaphosa, nu meddelt, at salget af alkohol kan genoptages fra 1. juni. Der vil dog fortsat være restriktioner for indtagelsen, som kun vil være tilladt i hjemmene. Det skriver The New York Times.

Boris Johnsons rådgiver politianmeldt for at bryde coronaregler

Boris Johnsons særlige rådgiver Dominic Cummings er blevet politianmeldt for at have kørt 400 kilometer for at besøge sine forældre, trods han selv og hans hustru havde symptomer på covid-19. Det skriver Daily Mirror, som er i besiddelse af anmeldelsen indgivet af en nabo ved navn Robin Lees. Han mener at have set Cummings foran forældrenes adresse 12. april. 

Man er først "rigtige" kærester efter seks måneder, siger Rigspolitiet

Sidste uge lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S), at kæresteforhold på tværs af landegrænsen fremover ville blive kategoriseret som et anerkendelsesværdigt formål. Det gælder dog ikke nyforelskede par, slår Rigspolitiet nu fast. De har defineret, at man som udgangspunkt skal have været sammen i seks måneder for at må besøge sin kæreste i Danmark. Det skriver Jyllands-Posten.
 

Alle i Danmark kan nu bestille coronatest - selv uden symptomer

Alle personer over 18 år i Danmark har muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer, bekræfter Sundheds- og Ældreministeriet. Det kan man gøre på hjemmesiden coronaprover.dk. Alt, man skal bruge, er sit NemID.

Labour-leder kræver undersøgelse af Johnsons seniorrådgiver

Lederen af partiet Labour, Keir Starmer.

Der bør iværksættes en undersøgelse af premierminister Boris Johnsons seniorrådgiver, Dominic Cummings, mener lederen af oppositionspartiet Labour, Keir Starmer. Det sker, efter premierministeren på et pressemøde søndag aften forsvarede, at hans rådgiver rejste 400 kilometer gennem landet for at besøge sin familie, trods briterne havde fået besked på at blive hjemme. Dominic Cummings kørte hjem til sine forældre, så hans fireårige søn kunne blive passet, mens han selv og hans hustru havde symptomer på coronavirus.

- Dette var en test af premierministeren, og han har dumpet, siger Starmer.

Østrigs præsident afsløret i at bryde landets egne coronarestriktioner

Den østrigske præsident Alexander Van der Bellen.

Den østrigske præsident, Alexander Van der Bellen, lægger sig fladt ned, efter han sammen med sin hustru blevet opdaget på en restaurant i Wien længe efter, at den burde være lukket. Ifølge landets coronarestriktioner skal barer og restauranter lukke klokken 23.00, men præsidenten og hustruen blev spottet på den gale side af midnat - stadig med alkohol i deres glas.

- Jeg er virkelig ked af det. Det var en fejltagelse, indrømmer præsidenten over for avisen Kronen Zeitung.

Boris Johnson tror på vaccine inden årets udgang

Den britiske premierminister, Boris Johnson, hører forlydender om, at der vil blive fundet en vaccine på covid-19 inden årets udgang. Det siger han ifølge Reuters på et pressemøde søndag aften. 

Premierministeren siger, at Storbritannien nu er klar til at gå videre til anden fase i planen for genåbning. Det betyder, at de mindste skolebørn kan vende tilbage til skolerne den 1. juni.

Boris Johnson støtter rådgivers familiebesøg - handlede inden for loven, siger han

Premierminister Boris Johnson siger på en pressemøde søndag, at han fortsat støtter sin særlige rådgiver Dominic Cummings. Han mener, at rådgiveren har handlet både forsvarligt og inden for lovens rammer ved at køre 400 kilometer gennem landet for at besøge sine forældre, trods han selv havde symptomer på covid-19. 

- Det, han gjorde, var forståeligt, siger han på pressemødet.

Presset på Boris Johnson stiger - opfordres til at fyre sin rådgiver

Flere medlemmer af Det Konservative Parti opfordrer nu premierminister Boris Johnson til at fyre sin særlige rådgiver, Dominic Cummings. Det sker, efter rådgiveren trodsede retningslinjerne og kørte 400 kilometer gennem landet for at besøge sine forældre, trods han selv udviste symptomer på at smitte med Covid-19. 

107 tyskere smittet med coronavirus efter gudstjeneste

Tyske myndigheder forsøger at opspore alle, der deltog i en bestemt gudstjeneste i Frankfurt, da mere end 107 deltagere er blevet testet positive for coronavirus. Kirker i delstaten har været i stand til at afholde tjenester siden 1. maj, forudsat at de overholder de officielle regler for social distance og hygiejne. Myndighederne håber, at identifikation af dem, der deltog i gudstjenesten, vil kunne forhindre yderligere smitte. Det er ifølge Reuters uklart, om alle 107 smittede selv deltog i gudstjenesten, eller om tallet inkluderer personer, deltagerne kan have smittet.

Antal døde i Spanien stiger med 70 på et døgn

Det seneste døgn er antallet af døde med coronavirus i Spanien steget med 70 til i alt 28.752, meddeler landets sundhedsministerie ifølge Reuters. Antallet af diagnosticerede tilfælde et steget til 235.772 fra 235.290.

To dages ventetid på strandbesøg i Frankrig

La Grande Motte er inddelt i kvadrater, der skal gøre det lettere for strandens besøgende at overholde coronarestriktionerne.

Franske familier er strømmet til stranden ved La Grande Motte i den sydlige del af landet for at bade og slikke sol i sirligt markerede områder på otte kvadratmeter. De er lavet for at sikre, at besøgende holder den påkrævede afstand. Reservation er områderne er gratis, men de er så populære, at der på nuværende tidspunkt er en to dages venteliste.

Rapport: 41 døde af coronavirus efter CL-kamp med tilskuere

41 coronarelaterede dødsfald er sket på baggrund af udsolgt kamp mellem Liverpool og Atlético Madrid 11. marts, konkluderer en rapport udarbejdet af Storbritanniens sundhedsvæsen, National Health Service (NHS). Avisen The Sunday Times er kommet i besiddelse af rapporten, skriver Ritzau. Her fremgår det, at de 41 dødsfald er sket i perioden mellem 25 og 35 dage efter kampen. Ottendedelsfinalen blev trods udbredelsen af coronavirus afviklet med 52.000 tilskuere på Anfield, hvoraf mindst 3000 af tilskuerne var rejst fra Madrid for at følge opgøret, selv om den spanske nedlukning var i fuld gang.
 

Sverige nærmer sig 4000 coronarelaterede dødsfald

Sverige har det seneste døgn registreret seks døde med coronavirus, fremgår det af den seneste opgørelse søndag eftermiddag fra landets sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten. Et markant fald i forhold til 67 coronarelaterede dødsfald lørdag, som dog kan skyldes forsinkelser i rapporteringen, har Folkhälsomyndigheten flere gange tidligere slået fast. I alt har Sverige 3998 beskræftede døde med coronavirus. 

De nyeste tal fra Danmark

De nyeste coronatal viser, at der er tre færre personer indlagt med coronavirus. Det betyder, at der nu er 115 personer indlagt med coronavirus i Danmark. Heraf er 21 personer indlagt på intensiv - af dem er 17 i respirator.

Det seneste døgn har en person mistet livet med coronavirus i Danmark. Det bringer det samlede antal døde op på 562.

Find de senest opdaterede tal her.

23 hjemsendte hospitalsansatte frikendt for coronasmitte

18. maj blev 28 ansatte på Regionshospital Nordjylland i Hjørring og Aalborg Universitetshospital sendt hjem, fordi de havde været i kontakt med en patient, som var testet positiv for covid-19, og som blev overflyttet uden at være isoleret.

Regionshospitalet Nordjylland sendte yderligere fire hjem, og af de 24 ansatte er 23 af dem nu testet negativ. Det fortæller hospitalsdirektør Henrik Larsen til TV 2.

- Den sidste er også frikendt, men havde nogle andre symptomer, som vi lige venter svar på, og så indgår de ellers i vagtplaner igen, siger Henrik Larsen.

TV 2 er ikke bekendt med status på de otte ansatte på Aalborg Universitetshospital.

Patienten, der blev overflyttet, havde været indlagt over en længere periode med covid-19 og var testet negativ med flere dages mellemrum. Det var derfor vurderingen, at han ikke længere kunne smitte og derfor ikke havde behov for isolation. Men efter overflytningen fik vedkommende det værre og testede igen positiv.

Det er hospitalets vurdering, at årsagen er dødt virus, der er slået ud i testen, men det er Statens Serum Institut i gang med at undersøge. Der er endnu ikke kommet svar, oplyser Henrik Larsen.

Ingen danskere er officielt testet positiv to gange for covid-19.

Klager over aflyste fly boomer under coronakrise

Under coronakrisen er der sket en fordobling i antallet af klager over aflyste fly herhjemme. Det skriver DR på baggrund af tal fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. På to måneder - fra 14. marts til 14. maj i år - har styrelsen modtaget 333 klager over aflyste fly, hvilket er en fordobling sammenlignet med antallet i 2019 og 2018.

Coronavirus rammer Brasiliens indfødte dobbelt så hårdt, viser rapport

I Brasilien har de indfødte en dobbelt så høj dødelighed som følge af sygdommen covid-19 sammenlignet med resten af befolkningen. Det fastslår en rapport, der er udarbejdet af den nationale interessegruppe for den indfødte befolkning i Sydamerikas største land, APIB.

Organisationen har registreret mere end 125 coronarelaterede dødsfald ud fra 980 officielt bekræftet smittede, hvilket giver en dødelighed på cirka 13 procent.

Til sammenligning ligger den nationale dødelighedsrate på omkring seks procent.

Fire personer har mistet livet i corona-skyderier

Fire personer har mistet livet, og syv personer er såret ved mindst ni forskellige skyderier i USA, der alle forbindes til corona-restriktioner. Det skriver The Trace.

Skyderierne er blandt andre gået ud over en medarbejder i et vaffelhus, der påpegede, at kunder skal bære masker i deres restaurant, og en passager i en bus, der ligeledes gjorde klart, at man kun må køre med bus, hvis man har maske på.

USA er det land i verden med suverænt flest smittede personer, og antallet af coronarelaterede dødsfald nærmer sig hastigt 100.000.