Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Den britiske premierminister Boris Johnson.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

TV2.DK giver dig her seneste nyt om coronavirussen - minut for minut.

Hvad er status? 118 personer er indlagt med coronavirus i Danmark. Heraf er 19 personer indlagt på intensiv - af dem er 16 i respirator. 561 er døde med covid-19 i Danmark.

Find de senest opdaterede tal her.

Boris Johnson vil diskutere mulig lempelse af restriktioner

Den britiske premierminister Boris Johnson vil næste uge holde møde med kabinettet om, hvordan de langsomt kan begynde at lempe restriktionerne for bestemte sektorer. Det skriver Reuters. Tidligere lørdag lød det fra premierministeren, at restauranter og barer først kan forventes at åbne til juli. 

Antal smittede i Canada stiger med flere end 1.000 på et døgn

Antal bekræftede smittede i Canada er i løbet af det seneste døgn steget til 82.892 fra fredagens 81.765. Antallet af døde er steget til 6.277, skriver Reuters. 

NBA vil starte igen til juli

Den amerikanske basketballliga NBA arbejder på at starte op i slutningen af juli. Alle kampe skal spilles i sportskomplekset ESPN Wide World of Sports i Florida, der indeholder flere haller og stadioner. Det skriver NBA på sin twitterkonto.

For første gang siden marts: New York har færre end 100 døde på et døgn

For første gang siden marts har New York haft færre end 100 døde på et døgn. Fra fredag til lørdag er 84 døde blandt coronasmittede, oplyser guvernør Andrew Cuomo lørdag på sin daglige pressebriefing. Dagen inden var der 109 coronarelaterede dødsfald.

Efter krav om fyreseddel: Boris Johnson erklærer fuld tillid til rådgiver

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, siger, at han har fuld tillid til sin rågiver Dominic Cummings. Det sker, efter heftig kritik af at rådgiveren har set stort på karantænereglerne og er kørt 400 kilometer gennem landet for at besøge sine forældre, mens han selv havde symptomer på covid-19.

Tredje weekend med tyske demonstrationer - 60 personer anholdt

En demonstrant bæres væk af politiet.

I Berlin har politiet anholdt 60 personer efter omfattende demonstrationer mod restriktionerne under coronapandemien. Nogle af demonstranterne blev anholdt for ikke at overholde de officielle retningslinjer for, hvordan tyskerne må omgås hinanden under virusudbruddet, men andre havde angrebet politibetjente, skriver Reuters. To politifolk blev lettere såret. Det er tredje weekend i træk, at tyskere har været på gaden for at demonstrere mod måden, kansler Angela Merkel har håndteret krisen. 

Antal døde i Storbritannien stiger til 36.393

Antallet af døde med coronavirus i Storbritannien er på et døgn steget med 282 personer til 36.393. Storbritannien, som er blevet Europas epicentrum for coronavirusset, er stadig i vid udstrækning lukket ned, men regeringen håber, at restauranter, barer og en række andre virksomheder kan åbne igen i juli, skriver BBC.

Gazastriben har bekræftet sit første coronadødsfald

Sundhedsministeriet i den palæstinensiske enklave meddeler lørdag, at en 77-årig kvinde er død efter at være blevet smittet med coronavirus. Gaza har oplevet en markant stigning i antallet af smittetilfælde i de seneste dage, skriver Reuters.

Danmark med i forslag om europæisk låneordning

Danmark, Sverige, Holland og Østrig er ikke tilhængere af den model, som Tysklands kansler, Angela Merkel, og Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, mandag præsenterede. Forslaget lød på at oprette en genopretningsfond på 3.725 milliarder kroner, der skal gives i tilskud til virksomheder,  brancher og regioner, der er presset af coronakrisen. Men der bør i stedet være tale om en lån, ikke et tilskud, mener altså blandt andre statsminister Mette Frederiksen (S). Det skriver Politico.

Plejehjem kritiseres for at tolke coronaregler for restriktivt

Reglerne for pårørendes besøg på plejehjem bliver tolket alt for restriktivt, mener Alzheimerforeningen, som nu har skrevet til 14 kommuner og bedt dem stoppe med at nægte pårørende at gå tur med deres kære. Ifølge foreningens direktør, Nis Peter Nissen, foregår der flere steder direkte ulovlig forvaltning af besøgsrestriktionerne. 

Dansk forsøg med malariamiddel fortsætter trods kritik

Et dansk forsøg med malariamidlet hydroxyklorokin fortsætter, selv om et nyt studie ifølge lægetidsskriftet The Lancet har stillet spørgsmålstegn ved effekten. Et faresignal, som professor i spidsen for forsøget Thomas Benfield er opmærksom på. 

- Hvis der bliver ved at komme den type studier eller signaler, så kan det godt være, vi siger, at så stopper vi det. Men der er vi ikke endnu, siger professor Thomas Benfield til Ritzau. 

Sverige har nu 3992 corona-relaterede dødsfald

Antallet af registrerede døde med coronavirus i Sverige er lørdag på 3992. Det er en stigning på 67 siden fredag, oplyser Folkhälsomyndigheten. I alt er 33.188 er bekræftet smittet af den nye coronavirus i Sverige.

Spanien åbner for turister

Den spanske premierminister, Pedro Sanchez, siger, at landet åbner op for international turisme igen i juli. Det skriver Reuters.

Ingen nye corona-relaterede dødsfald

For anden dag i træk er ingen med coronavirus registreret døde i Danmark det seneste døgn. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

118 personer er indlagt med coronavirus i Danmark. Heraf er 19 personer indlagt på intensiv - af dem er 16 i respirator. 561 er døde med covid-19 i Danmark.

Find de senest opdaterede tal her.

Næsten halvanden million mennesker testet på en enkelt dag i Wuhan

1.470.950 borgere er fredag blevet testet for covid-19 i den kinesiske by Wuhan, hvor coronaepidemien menes at være startet. Det er over 470.000 flere end torsdag.

Det skriver Reuters.

Fredag var samtidigt den første dag, siden pandemien startede, hvor de ikke registrerede en eneste ny smittet i hele Kina. 

Forsamlingsforbud ophæves i private haver

Der er nu håb forude for studenterfester og andre private sommerfester i baghaven. For forbuddet mod at mødes flere end ti personer gælder nemlig ikke længere i private haver.


Det fremgår af en ny bekendtgørelse fra Sundheds- og Ældreministeriet, som trådte i kraft fredag. Det skriver Ekstra Bladet sent fredag.


Der har på intet tidspunkt været et direkte forbud mod at samles mere end ti personer i hjemmet.
Men det har indtil nu været uklart, hvad reglerne var omkring forsamlinger i private haver.
Det er nu lovligt, slås det fast i den seneste opdatering af bekendtgørelsen om forbud mod større forsamlinger.

Danske Patienter vil have Remdesivir til flere danskere

Allerede nu bør regeringen lægge pres på Gilead Sciences og se på en plan for at sikre tilstrækkelige leverancer af medicinen Remdesivir, som forskere netop har påvist har en effekt mod coronavirus. Det siger Morten Freil, direktør i interesseorganisationen Danske Patienter.

Desuden bør mange flere patienter have mulighed for at få medicinen end nu, mener han.

"Gratis" corona-app koster nu ti millioner

Nye dokumenter, som Berlingske er i besiddelse af, viser, at Danmarks corona-app blev undtaget fra udbudsreglerne, fordi lanceringen hastede. Syv uger senere har Danmark dog stadig ingen app.

Arbejdet med appen skulle tilmed udføres pro bono, men nu forventer Digitaliseringsstyrelsen, at arbejdet med den forsinkede og omdiskuterede corona-app vil løbe op i ti millioner kroner i indeværende år. Det har fået en række politikere til at undre sig.

Appen vil overvåge din telefon og registrere, om du har været tæt på personer, der er blevet smittet med coronavirus.

Den bedste mexicanske fodboldliga er aflyst

Sæsonen i den bedste fodboldrække i Mexico, Liga MX, er blevet afblæst på grund af coronavirus. Det er besluttet ikke at kåre en mester i ligaen. Det er op til myndighederne at komme med anbefalinger for, hvornår næste sæson kan begyndes, lyder det fra ligaen.

Mexicansk fodbold har allerede taget hånd om coronaudfordringerne ved at suspendere op- og nedrykninger i landets to bedste rækker i fem år, mod at klubberne i den næstbedste række årligt kompenseres med et beløb svarende til seks millioner kroner. 

Mærsk-containerskib ramt af coronavirus

Mærsk ønsker ikke at oplyse, om der er danskere i besætningen. Arkivfoto.

Et Mærsk-containerskib er blevet ramt af coronavirus. Det bekræfter Mærsk over for branchemediet Maritime Danmark.

Der er tale om fem besætningsmedlemmer ombord på det danske containerskib Lexa Maersk, som er konstateret smittet med coronavirus.

Maersk ønsker ikke at oplyse, om der er danskere blandt den 25 mand store besætning, eller om nogen af de smittede er danskere.

Et besætningsmedlem er indlagt på et hospital i St. Thomas på De Amerikanske Jomfruøer - tidligere kendt som De Vestindiske Øer - mens yderligere fire blev testet positive ved ankomsten til Europa.