Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Corona

Livebloggen opdateres ikke længere. 

Hvad sker der? For anden gang på en uge har Danmark registreret nul døde, mens de var smittet med coronavirus. I Sverige lyder seneste dødstal på 54.

Hvad var status? 119 personer er indlagt med coronavirus i Danmark. Heraf er 23 personer indlag på intensiv - af dem er 19 i respirator. 561 er døde med covid-19 i Danmark.

Find de senest opdaterede tal her.

Frankrig parat til at svare igen på britisk karantæne-tiltag

Storbritannien annoncerede tidligere fredag, at fra 8. juni skal personer, der ankommer fra det europæiske fastland til landet, udfylde en kontaktformular og gå i karantæne i 14 dage - og myndighederne vil sikre, at karantænen bliver overholdt.Og det tager Frankrig ilde op. 

Ifølge The Guardian, der citerer det franske nyhedsbureau AFP, er man nemlig parat til at indføre tilsvarende tiltag. Det fremgår dog ikke, hvad de tiltag indebærer. 

Storfilm genoptager produktion

Produktionen af opfølgeren til filmen "Avatar" bliver genoptaget i næste uge. Det skriver Reuters, der har talt med producer Jon Landau. Produktionen finder sted i New Zealand, der har haft strenge restriktioner for at mindske spredning af coronavirus, men de bliver så småt løftet nu. Det betyder, at blandt andet filmfolk kan vende tilbage til arbejdet. 

"Avatar" slog alle rekorder som verdens mest indbringende film,da den kom ud i 2009. Den blev slået af "Avengers: The End Game" sidste år. 

100.000 corona-tilfælde i Afrika

Der er over 100.000 smittetilfælde med coronavirus i Afrika. Det oplyser Verdenssundhedsorganisationen WHO fredag, der siger, at nu har virussen spredt sig til alle kontinenter. Indtil videre er 3.100 personer døde med virussen, skriver CNN. 

- Indtil videre har covid-19 haft en blød landing i Afrika, og kontinentet er blevet sparet for det høje antal døde, som har plaget andre regioner i verden, siger Matshidiso Moeti, der er regional direktør for Afrika i WHO. 

Trump: Genåbn landets menigheder

Præsident Donald Trump beder alle USA's guvernører om at genåbne landets menigheder allerede denne weekend. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Han kalder de religiøse samlingspunkter "essentielle" og vil derfor have dem genåbnet.

USA vil teste eksperimentelle vacciner på 100.000

I USA har man planer om at teste eksperimentelle vacciner på mindst 100.000 mennesker. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. 

Det er ifølge nyhedsbureauet en række forskellige vacciner, der skal testes - blandt andet den, der er under udvikling på Oxford Universitet. Nogle øvrige bud på vacciner, der skal testes, kan inkluderer versioner fra virksomhederne Johnson & Johnson, Sanofi og Merck. Det oplyser en kilde i USA's sundhedsmyndigheder. 

WHO: Sydamerika er det nye epicenter

Sydamerika er blevet det nye epicentrum for coronapandemien. Det siger WHO's chef for akutberedskab, Mike Ryan, fredag på en pressekonference. Det skriver Reuters og AFP ifølge Ritzau. Han tilføjer, at Brasilien "tydeligvis er det mest berørte" land. Samtidig udtrykker Ryan bekymring for, at visse afrikanske lande har oplevet en markant stigning i antallet af nye smittetilfælde i den seneste uge.

Storbritannien lancerer nye tiltag for rejsende

Personer, der ankommer til Storbritannien, skal fra 8. juni underrette myndighederne om, hvor de befinder sig, mens de er i landet. Det gælder også britiske statsborgere. Det har indenrigsminister Priti Patel sagt ifølge Reuters og The Guardian. 

Underretningerne skal ske, for at myndighederne kan sikre, at kravet om karantæne i 14 dage efter ankomsten overholdes. Derfor skal man udfylde en såkaldt "kontaktformel" online, som også skal inkludere informationer om øvrige rejseplaner.  

130 italienere døde på et døgn

130 italienere er døde med coronavirus det sidste døgn. Det er færre end torsdag, hvor dødstallet var 156 personer. 

I alt er 32.616 personer i landet døde med coronavirus. 

Middel mod malaria øger dødeligheden

En stor undersøgelse blandt 96.000 coronapatienter viser, at gigt- og malariamedicin ikke gavner - tværtimod. Det er ellers noget, som er blevet fremhævet af USA's præsident, Donald Trump. 

Behandling med lægemidlerne klorokin og hydroxyklorokin kan netop i værste fald føre til, at coronapatienterne dør - risikoen for hjertestop og død øges med helt op til 45 procent. Det viser en ny stor undersøgelse, der fredag er offentliggjort i det ansete lægetidsskrift The Lancet. De to midler bruges normalt til at behandle henholdsvis malaria og gigt.

Madrid og Barcelona rykker ind i næste genåbningsfase

De spanske storbyer Madrid og Barcelona begynder fra mandag på fase 2 af landets genåbningsplan. Dermed er hele Spanien minimum i anden fase af genåbningen. De to byer har været hårdest ramt af coronavirus, der har kostet over 27.000 spaniere livet indtil videre. 

Fra mandag kan grupper på maksimalt 10 personer mødes, restauranter og caféer kan åbne for halv kapacitet, og religiøse samlingssteder kan åbne for 30 procent af deres kapacitet. Det skriver The Guardian. 

Stor europæisk musikfestival afvikles i august

Publikum under en koncert med Snoop Dogg til et tidligere års Exit Festival.

En af Europas største musikfestivaler, Exit Festival i Serbien, skal afholdes i august. Det skriver the Guardian. Festivalen skulle have fundet sted i juli, men arrangørerne har valgt at udskyde til august - modsat mange andre festivaler i Europa, der er blevet helt aflyst. 

Serbien er ved at have løftet de restriktioner, der er blevet iværksat for at begrænse smitten i samfundet, og derfor foreslog landets premierminister Ana Brnabic, at arrangementet godt kunne finde sted i april. 

- Vi forventer, at (sundheds-)situationen er helt rolig, når vi når august, lyder det fra premierministeren. 

Politi overvejer forsamlingsforbud efter parkfest

Midt- og Vestsjællands Politi overvejer at indføre et forsamlingsforbud i to parker i Roskilde, efter at politiet har brugt flere timer på at rydde parkerne, da hundredevis af unge mennesker havde forsamlet sig der både onsdag og torsdag. Det skriver Jyllands-Posten. Forsamlingen var generelt påvirket af alkohol og i feststemning begge aftener. 

- Vi vil nødigt nå til et egentlig forsamlingsforbud, for vi kan jo også godt forstå, at folk, der bor i Roskilde, vil ud og bruge byen. Men vi har stadig forsamlingsforbud, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til Dagbladet Roskilde ifølge avisen. 

Fredag har politiet opsat skilte i området og vil holde ekstra øje med eventuelle forsamlinger. 

Tre afdelinger på svensk sygehus indfører patientstop

Tre afdelinger på Skånes universitetssygehus stopper med at tage nye patienter ind efter flere tilfælde af covid-19 blandt personalet. Det skriver Sydsvenskan, som har historien fra P4 Malmöhus.

På en af afdelingerne er halvdelen af de ansatte konstateret smittet i slutningen af april.

- For at kunne pleje patienter korrekt og identificere infektionen sammen med myndighederne har vi besluttet at indføre indtagningsstop, siger Stefan Santén, der er chef for kirurgi og gastroenterologi på hospitalet. 

351 døde i Storbritannien det sidste døgn

Storbritannien har i det seneste døgn registreret 351 dødsfald blandt personer med coronasmitte. Det meddeler det britiske sundhedsministerium fredag ifølge Reuters. Det skriver Ritzau. 

Samtidig erkender den øverste chef for sygehusvæsnet NHS, at den britiske indsats under coronaudbruddet ikke har været perfekt, og at man kunne have taget ved lære af erfaringer fra andre lande.

Tanzania: Vi har besejret coronavirus gennem bøn

Tanzania har besejret coronavirussens indtræden i landet gennem bøn. Det siger landets præsident John Magafuli ifølge The Guardian, efter landets antal af bekræftede smittede har været det samme i tre uger. Lidt over 500 personer er testet positive. Landet har i alt 60 millioner indbyggere. 

John Magafuli slår hårdt ned på alle, der udtrykker bekymring for virussens udbredelse i landet. Ifølge mediet er kritikere blevet anholdt. 

54 døde i Sverige det sidste døgn

Sveriges sundhedsmyndigheder melder om 54 nye døde med coronavirus det sidste døgn. Det skriver Ritzau. 

Det er en stigning fra dagen før, hvor antallet var 40. I alt er knap 4000 - helt præcis 3925 - personer døde med coronavirus i landet. 

Ingen smittede med corona døde det seneste døgn i Danmark

Ingen med coronavirus er døde i Danmark det seneste døgn, viser tal fra Statens Serum Institut. Antallet af indlagte falder med tre. Det er anden gang på en uge, at Danmark registrerer nul døde.

119 personer er indlagt med coronavirus i Danmark. Heraf er 23 personer indlag på intensiv - af dem er 19 i respirator.

I alt er 11.230 bekræftet smittede med coronavirus. Af dem har næsten 10.000 - 9.764 - overstået infektionen.

Sverige har det seneste døgn registreret 54 døde med coronavirus, oplyser landets sundhedsstyrelse. Det er en stigning i forhold til 40 døde torsdag

Begrænset publikum må overvære X Factor-finalen

.

Som led i aftalen om yderligere genåbning af Danmark, som et enigt Folketing besluttede onsdag aften, er det nu blevet muligt - i begrænset omfang - at byde publikum indenfor i studiet til finalen i ’X Factor’ 2020.

I aften vil finalisternes venner og familie være med til at heppe fra tilskuerpladserne i studiet, og der arbejdes på at kunne byde et stadig begrænset publikum indenfor i studiet i morgen, når TV 2 sender anden del af finalen i ’X Factor’ 2020.  

- Vi er vildt glade for, at det lykkes at få et mindre publikum med til årets finale. Vi har først lige fået tilladelsen i dag, så i aften bliver det udelukkende med deltagernes venner og familie. ’X Factor’ var det første live-program, der lukkede ned for publikum – og vi bliver det første program, der lukker op igen. Selvom det kun er et begrænset live-publikum, der kommer, er der ingen tvivl om, at det er med til at gøre det til en endnu federe afslutning på ’X Factor’ 2020, fortæller Dorte Borregaard, underholdningsredaktør på TV 2.

Værtshusgæster vil ikke gå hjem, siger politiet

Siden det igen er blevet muligt at gå på værtshus, har Fyns Politi oplevet en tendens, som de gerne vil være foruden. Når barerne lukker klokken 24, stimler folk sammen uden for. 

Derfor beder Fyns Politi nu borgerne om at gå hjem, når festen er slut.

- Vi vil gerne opfordre de fynske café- og bargæster til at gå væk fra området, når serveringsstederne lukker, og ikke tage ophold udenfor i gaden. Der kommer til at stå for mange mennesker for tæt sammen, og af sundhedsmæssige hensyn skal vi altså passe på hinanden, lyder det fra lederen af vagtcentralen i Fyns Politi, Christian Rasmussen, i en pressemeddelelse. 

Afrika nærmer sig 100.000 coronasmittede

Afrika nærmer sig som kontinent 100.000 registrerede smittede med coronavirus.

Det skriver WHO's regionale afdeling. 

I en opdatering på Twitter, skriver WHO, at der nu er registreret 99.400 personer, som har eller er smittet med coronavirus.