Nyheder

Dagens nyheder 22. maj

Livecenteret opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

72-årig dræbt af søn under Zoom-møde

En 72-årig amerikansk mand blev dræbt af sin 32-årige søn, mens faderen og drabsofferet var midt i møde på internettjenesten Zoom. Sønnen knivstak ham til døde og flygtede ud af vinduet. Det skriver BBC.

Sønnen blev anholdt en time efter mordet. BBC skriver, at nogle af deltagerne på mødet var vidner til hændelsen.  

Arkæologer har fundet "for mange" mammutknogler

Dele af et mammutkranie i en mexicansk udgravning sidste år.

Arkæologer i Mexico har gjort et stort fund - en masse mammutknogler lå under jorden på det sted, hvor der er ved at blive bygget en ny lufthavn. Men der er "alt for mange" til, at arkæologerne kan få dem op af udgravningen, lyder det. 

- Der er alt for mange, der er hundredevis, siger arkæolog Pedro Sanchez til The Guardian, der har historien. 

Det tyder på, at mammutterne er blevet jagtet ned til noget, der engang har været en sø, og er gået i menneskeskabte fælder. Det er forklaringen bag, der er op til 60 mammutrester samlet på ét sted. Det anslås, at det er 15.000 år siden, mammutterne døde. 

De amerikanske sundhedsmyndigheder godkender ny prævention

De amerikanske sundhedsmyndigheder har godkendt et nyt præventionsmiddel, der er sikrere mod uønsket graviditeter end kondomer. Det skriver nyhedsbureauet AP. 

Midlet hedder Phexxi og er lavet af virksomheden Evofem Biosciences. Det er en form for gel, der ændrer på ph-værdien hos kvinden og dræber sædceller. Det indeholder ingredienser, der normalt findes i fødevarer, som for eksempel citronsyre og indeholder ingen hormoner. Studier har desuden vist, at Phexxi mindsker risikoen for at få sygdomme som gonoré og klamydia. 

- Det kan vise sig at blive revolutionært, siger Luu Ireland, specialist i prævention på University of Massachussetts. 

X-Factor-finalen starter

Nu starter første af to halvdele af denne sæsons X Factor finale, hvor vinderen skal findes. 

Følg med på TV 2 eller på livebloggen, der følger finalen, her

57-årig mand varetægtsfænglet - sigtet for corona-svindel

En københavnsk forretningsmand er fredag blevet varetægtsfængslet i en sag om svindel med midler fra de hjælpepakker, som er indført i forbindelse med coronakrisen. Københavns Byret har besluttet, at den 57-årige skal være frihedsberøvet frem til 16. juni.

- Min klient nægter sig skyldig, og kendelsen er kæret til landsretten, siger mandens forsvarer, advokat Henrik Stagetorn.

Betjente fra Bagmandspolitiet anholdt fredag morgen manden, der sigtes for at have forsøgt at få udbetalt 1,2 millioner.

Svenskere vrede over spildevandsdumpning

Skåne retter skarp kritik mod danske planer om at dumpe 290.000 kubikmeter spildevand i Øresund fire kilometer ude for Skovshoveds kyst. Det skriver det svenske medie SVT.

Men svenskerne har ikke fået nogen informationer om de danske spildevandsplaner. 

- Vi er overraskede, og vi synes, at det er kedeligt og dårligt, lyder det fra Jonas Gustafsson, der er marinebiolog i Skåne. 

Fem personer dømt til blandt andet fængsel

Fem personer - tre mænd og to kvinder - er fredag blevet dømt for blandt andet drabsforsøg, legemsangreb af særlig, rå, brutal eller farlig karakter samt besiddelse, transport og overdragelse af skydevåben. Sagen omhandlede blandt andet om at have truet en mand med en skarpladt pistol og derefter have været voldelig mod ham. 

Dommene varierede - den hovedtiltalte, en 24-årig mand, fik forvaring på ubestemt tid, fordi han "må betragtes som så farlig for andres liv og helbred." De to andre mænd fik ni års fængsel, en kvinde fik to et halvt års fængsel, og den anden kvinde fik en behandlingsdom. Sidstnævnte modtog dommen, de øvrige ankede. Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse

Børn til død journalist tilgiver drabsmænd

Sønnerne af Jamal Khashoggi, den saudiarabiske journalist, der blev dræbt på et konsulat i Tyrkiet i 2018, tilgiver drabsmændene offentligt. Sønnen har nemlig skrevet en tilgivelse på Twitter. Det skriver CNN.

Ifølge saudiarabisk lov opløser tilgivelse fra en søn af en dræbt en dødstraf. Dermed undgår de fem agenter, der er dømt for drabet dødsstraf.

42-årig dømt til fængsel for at besidde oversavet jagtgevær

En 42-årig mand er fredag blevet idømt ubetinget fængsel i to år og tre måneder af Retten i Randers for at have et oversavet jagtgevær i sin besiddelse. Jagtgeværet blev fundet i vejkanten af en medarbejder fra Vejdirektoratet. Manden, der også er fra Randers, fortalte, at han havde købt geværet oversavet, og at han ikke vidste, hvordan det var havnet i vejkanten. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Manden ankede til formildelse. 

Carlsberg øger sin tilstedeværelse i Storbritannien

Det danske bryggeriselskab Carlsberg slår sine bryggeriaktiviteter i England sammen med det britiske Marston Brewing Company i et såkaldt joint venture - et økonomisk samarbejde om forretningen. Det oplyser Carlsberg i en pressemeddelelse. Carlsberg skyder 2,3 milliarder kroner ind i den nye konstruktion. For de penge får Carlsberg 60 procent af ejerskabet i selskabet i England. Marston Brewing Company får de resterende 40 procent.

Minimum to overlevende i flystyrt

Tidligere var der meldinger om ingen overlevende i flystyrtet i Pakistan. Nu skriver nyhedsbureauet AP, at der er mindst to overlevende. Ifølge bureauet kommer udmeldingen fra en officiel kilde inden for luftfart. 

Ingen smittede med corona døde det seneste døgn

Ingen med coronavirus er døde i Danmark det seneste døgn, viser tal fra Statens Serum Institut. Antallet af indlagte falder med tre. 

Begrænset publikum må overvære X Factor-finalen

Som led i aftalen om yderligere genåbning af Danmark, som et enigt Folketing besluttede onsdag aften, er det nu blevet muligt - i begrænset omfang - at byde publikum indenfor i studiet til finalen i ’X Factor’ 2020. I aften vil publikum bestå af familie og venner til deltagerne.

Bil og letbanetog kørt sammen - bilist kørt på skadestuen

Kort før middag er en bil og et letbanetog kørt sammen i Aarhus på Kystvejen nær Navitas. Det skriver politiet på Twitter. Den kvindelige bilist er kørt på skadestuen. Hun er ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Fly med 107 passagerer styrter ned i boligområde i Pakistan

.

Et fly med 107 passagerer om bord er styrtet ned nær et boligområde i den pakistanske storby Karachi. Det oplyser landets luftfartsmyndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kvinde sigtet for trusler efter kommentar på Facebook

En 36-årig kvinde fra Aarhus blev torsdag middag sigtet for at have truet en anden person på livet, efter hun dagen før havde skrevet en kommentar på en Facebook-side, hvor der var en del debat om en debat om en offentlig kendt person. Her skrev hun blandt andet: "Er der ikke snart nogen, der kan ramme den mand med en kugle". Kvinden erkender, at hun har skrevet kommentaren, men at hun ikke mente det bogstaveligt. 

Motorvej blev lukket efter meldinger om skud

.

Torsdag aften blev Motorring 3 ved København spærret, da politiet havde fået meldinger om skud og ræs på motorvejen. I forbindelse med episoden påkørte en 21-årig mand et autoværn og blev efterfølgende anholdt, mistænkt for at køre narkopåvirket. Politiet har ikke kunne finde tegn på, at der er blevet skudt. 

Tredje person anholdt i opsigtsvækkende amerikansk drabssag

En tredje person er blevet anholdt i en opsigtsvækkende drabssag fra den amerikanske delstat Georgia. Det oplyser efterforskningsmyndighederne i Georgia fredag ifølge nyhedsbureauet AFP. Sagen drejer sig om den 25-årige Ahmad Aubery, der blev dræbt i februar, mens han var ude at løbe en tur. To mænd - en pensioneret politibetjent og hans søn - er allerede mistænkt i sagen. De blev anholdt mere end to måneder efter drabet. Den seneste anholdte er en 50-årig mand, der filmede drabet.

Ældre mand truet efter bukkejagt

En ældre mand fra Københavnsområdet blev tidligt torsdag morgen truet af en mand og kvinde i en lille blå bil, efter han havde været på bukkejagt ved Beldringe. Det skriver Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi i en døgnrapport fredag. Den ene truede den ældre mand til at udlevere nogle kontanter, idet han hævdede, at han ville have betaling for, at jægeren havde været på bukkejagt. Du kan se signalement af manden og kvinden her.

Kulturminister er "skuffet" over Radio Louds lyttertal

Radio Louds lave lyttertal skuffer kulturminister Joy Mogensen (S). Det viser et svar fra hende til Folketingets Kulturvalg. I svaret til udvalget siger Joy Mogensen direkte, at hun "er skuffet over de lave lyttertal, som Radio Loud har præsteret indtil nu".