Nyheder

Seneste nyt om coronavirus

Corona

Livebloggen opdateres ikke længere. 

TV2.DK giver dig her seneste nyt om coronavirussen - minut for minut.

Hvad er status? 141 personer er indlagt med coronavirus i Danmark. Heraf er 25 i intensivbehandling, og 18 er i respirator. 551 er døde med covid-19.

Find de senest opdaterede tal her.

933 flere døde i USA

933 personer er døde med coronavirus i USA det sidste døgn. Det oplyser myndighederne i USA ifølge The Guardian.

Dermed er det totale dødstal for afdøde med coronasmitte 90.340.

Politiet etablerer nyt hotspot i Aarhus

Politiet har udpeget et område i midtbyen i Aarhus som et af de såkaldte hotspots, hvor politiet er ekstra opmærksom på for store forsamlinger. Det skriver Østjyllands Politi på Twitter.

Politi melder om, at regler overholdes

Nordjyllands Politi skriver på Twitter, at reglerne overholdes, efter politiet har været på besøg på blandt andet de nyåbnede restauranter og caféer. 

Et flertal udenom regeringen vil have kigget corona-håndtering efter

Et flertal uden om regeringen vil have fem uvildige eksperter til at gennemgå regeringens og myndighedernes håndtering af coronakrisen. Det skriver Politiken onsdag.

Eksperterne skal sikres adgang til alle centrale regeringsdokumenter i perioden fra årsskiftet hen over nedlukningen og frem til genåbningsfasens begyndelse, skriver avisen. Det er Venstre, De Radikale, Dansk Folkeparti og De Konservative, som onsdag vil foreslå det.

Coronakrise kan skubbe 60 millioner ud i ekstrem fattigdom

David Malpass, præsident for Verdensbanken, advarer tirsdag om, at coronakrisen truer med at skubbe omtrent 60 millioner mennesker ud i ekstrem fattigdom, skriver AFP ifølge Ritzau. 

Hvis det sker, vil det betyde, at tre års fremskridt går tabt, lyder vurderingen.

Personer mellem 18 og 27 kan nu blive testet

Mandag blev det muligt for i første omgang 18-25-årige danskere at bestille en test for coronavirus uden henvisning fra lægen. Men tirsdag er barren blevet hævet, så det nu er alle mellem 18-27 år, der kan få en test.

Det er planen, at alle over 18 år i Danmark senest søndag vil have mulighed for at bestille en test uden henvisning.

Frankrig køber en milliard masker

Frankrig køber en milliard masker fra lokale producenter, lyder det fra den franske regering ifølge CNN. Maskerne vil blive leveret løbende indtil slutningen af 2020. 

Tidligere har præsident Emmanuel Macron sagt, at i løbet af maj vil man kunne producere 20 millioner masker i landet om ugen. 

Mette Frederiksen har ikke aflyst sit sommerbryllup

I Aftenshowet på DR1 bliver statsminister Mette Frederiksen (S) spurgt til, hvornår forsamlingsforbuddet bliver lempet, så flere kan forsamles og feste, skriver Ritzau. Frederiksen svarer, at hendes eget bryllup, som er planlagt denne sommer, endnu ikke er aflyst.

- Derhjemme venter vi på regeringens beslutning, så vi er lige så meget på pinebænken som alle andre, siger statsministeren.

Regeringen trodser anbefaling: Ekspertgruppe føler sig fuldstændig tilsidesat

Den ekspertgruppe, der rådgiver Sundhedsstyrelsen i bekæmpelsen af coronavirus, siger i Berlingske, at sundhedsminister Magnus Heunickes (S) strategi om, at alle danskere snart kan blive testet for coronavirus, er stik imod deres anbefalinger. 

Det kan nemlig være med til at skabe en falsk tryghed, da testene kan vise falske negativer. 

- Vores faglige anbefaling er blevet fuldstændig tilsidesat med den seneste udmelding. Det er meget svært at pege på, hvad man får ud af den brede testning ud over at sende et politisk signal om, at man gør noget, siger Anders Beich, formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, til avisen, og tilføjer, at det er et "farvel til sundhedsfagligheden i testprogrammet". 

Lufthansa: Flere fly letter måske ikke før 2022

Ledelsen i det tyske luftfartsselskab Lufthansa har i et internt brev advaret de ansatte om, at yderlig fyringer meget vel kan være på vej. I brevet står også, at selskabet meget vel kan have 200 fly, der ikke kommer op at flyve igen før i 2022. Det skriver nyhedsbureauet Reuters, som har set brevet.

Sverige topper listen med flest dødsfald per indbygger på en uge i Europa

Sverige har den seneste uge haft flere dødsfald per indbygger end noget andet land i Europa. Det viser tal fra den videnskabelige onlinepublikation Our World in Data ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Selv om dødstallene er dalende i Sverige, så registrerede landet mellem 12. maj og 19. maj i gennemsnit 6,25 dødsfald per en million indbyggere. Det var det højeste gennemsnit i Europa lige foran Storbritannien, der registrerede 5,75 dødsfald per en million indbyggere.

162 døde i Italien - en stigning fra mandag

Yderligere 162 italienere er døde med coronavirus i løbet af det sidste døgn. Det er en stigning fra dagen før, hvor tallet var på 99. Det skriver Reuters. 

I alt er 32.169 personer døde i landet med coronavirus. 

SSI nægter tal-fejl får betydning

Statens Serum Institut mener ikke, at en fejl i en figurtekst om smittetrykket i Danmark i en rapport fra 30. marts ændrede betydeligt på grundlaget for rapportens hovedkonklusion.

Konklusionen var, at der var grundlag for at lempe restriktionerne, som var indført for dæmpe smitte spredning. Udmeldingen fra Statens Serum Institut er tilsyneladende et svar på en artikel i Berlingske tirsdag. Læs om sagen her

Næsten en halv million testet for coronavirus i Wuhan

Wuhan testede mandag 467.847 personer for coronavirus. Det oplyser de lokale sundhedsmyndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters. Dagen inden blev 335.887 personer testet. Det skriver Ritzau.

Wuhan skød 14. maj gang i en kampagne, hvis formål er at finde frem til coronasmittede personer, der ikke viser symptomer.

Forhandling om næste fase onsdag

Statsminister Mette Frederiksen (S) har indkaldt partilederne til forhandlinger om næste fase af genåbningen i morgen onsdag. Det forventes at begynde omkring middagstid.

Det skal efter planen ske på baggrund af en ny rapport og beregninger fra Statens Serum Institut. Ifølge en mail til partilederne, som TV 2 er i besiddelse af, forventer Mette Frederiksen at modtage rapporten inden klokken 9.00 onsdag morgen.

Medlemslande vil have WHOs indsats undersøgt

WHO's medlemslande er blevet enige om at iværksætte en undersøgelse af WHO's håndtering af coronakrisen. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Det sker i forbindelse med WHO's årsmøde, der for første gang holdes virtuelt.

EU har fremsat resolutionen om at gennemføre en "upartisk, uafhængig og omfattende evaluering" af den globale håndtering af pandemien.

Royal Run 2020 aflyses

Royal Run blev første gang afholdt i forbindelse med kronprins Frederiks 50-årsfødselsdag i 2018.

Royal Run 2020 bliver aflyst. Det skriver Kongehuset i en pressemeddelelse. 

I første omgang blev løbet udskudt fra juni til september grundet udbredelsen af coronavirus. Men ifølge pressemeddelelsen er en enig styregruppe nu blevet enige om, at løbet skal udskydes helt. 

Royal Run 2021 finder i stedet sted 17. maj i Nuuk i Grønland og 24. maj 2021 i Danmark.

Dødstallet i England nærmer sig 25.000

174 er døde med coronavirus det sidste døgn i England. Dermed er det totale dødstal på 24.913 personer. I Scotland er 29 personer døde med coronavirus det sidste døgn, i Nordirland er syv flere døde, og i Wales er 17 døde. Tallene kommer fra NHS England. Det skriver BBC.

Senere på dagen kommer det samlede antal døde for det sidste døgn. 

Sverige har 45 nye coronadødsfald

I Sverige er 45 personer døde med coronavirus i løbet af det seneste døgn. Dermed er i alt 3743 døde, oplyser de svenske sundhedsmyndigheder.

Yderligere tre coronadødsfald i Danmark

Det seneste døgn er yderligere tre danskere døde med coronavirus. Det viser tal fra Statens Serum Institut. Antallet af indlagte coronapatienter er faldet med tre personer til 141. Heraf ligger 25 på intensiv og 18 personer i respirator.