Nyheder

Dagens nyheder 19. maj

Livecenteret opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker.

Du kan tippe TV 2s journalist her.

Følg coronavirussens udvikling minut for minut her.

Coronavirus koster dyrt for USA's økonomi

USA's økonomi vil først begynde at vokse igen i anden halvdel af 2020 efter et første halvår med en historisk stor nedgang som følge af nedlukninger for at bremse spredning af coronavirus. Det skønner Kongressens uafhængige budgetkontor, CBO, i en opdateret prognose tirsdag.
 

Anonymt tip ledte politi til eftersøgt mand

Et anonymt tip gjorde, at Nordjyllands Politi fandt frem til en 26-årig mand, som er mistænkt for at være indblandet i et indbrud i Storvorde. Det skriver Nordjyske.

Tippet gjorde, at politiet kunne anholde vedkommende i en lejlighed i Nørresundby. 

Ingen CO2-afgift i kommende klimaplan

Dan Jørgensen afviser at indføre CO2-afgift som led i den klimaplan, der fremlægges onsdag. Det skriver avisen Børsen.

Når op mod 50.000 danskere har mistet jobbet under coronakrisen, er det ikke tiden at sende nye afgifter i deres retning, siger han til avisen.

Otte personer dræbt i moské i Afghanistan

Otte personer er blevet skudt og dræbt i en moské i Afghanistan. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Angrebet skal angiveligt være sket mod personer, der var samlet til bøn i anledning af ramadan i en moské i byen Charikar nord for hovedstaden Kabul. 

Ungarn forbyder juridisk ændring af køn

En ny lov i Ungarn forbyder juridisk kønsskifte. Det skriver The Guardian.

I den nye lov gør det umuligt at ændre kønnet fra det, der er registreret på fødselsattesten. Det betyder, at kønnet er defineret af de kromosomer, en person er født med. Ifølge mediet kan transpersoner derfor ikke længere ændre køn og navn på officielle dokumenter. 

Fængselschef tilbage i arbejde efter fritagelse

Lederen af Storstrøm Fængsel ved Gundslev, institutionschef Michael Fønss Gjørup kan nu vende tilbage til sit job efter at have været midlertidigt fritaget for tjeneste siden december sidste år. Det skriver det regionale medie folketidende.dk.

Michael Fønss Gjørup blev sendt hjem i december på grund af mulige uregelmæssigheder i Kriminalforsorgens indkøbspraksis.

Svævefly styrtet i Østjylland

Et svævefly er styrtet ned ved Tilst tæt på Aarhus. Østjyllands Politi skriver, at man fik anmeldelsen klokken 17.31, og at omstændighederne er ukendte. Piloten er 51 år og bragt til sygehuset med ambulance men kontaktbar. De pårørende er underrettet. 

Ulykken er formentlig sket under landingen, fortæller Østjyllands Politi til TV 2. 

Rasmus Nordqvist får ordførerskab i SF

Den nyslåede SF'er Rasmus Nordqvist bliver partiets ordfører for udvikling, nordisk råd og samarbejde, fiskeri og grønt iværksætteri. 

Rasmus Nordqvist meldte sig ud af Alternativet den 9. marts og blev løsgænger i Folketinget. Den 12. maj blev han præsenteret som nyt folketingsmedlem for SF.

Person stukket i maven i Køge

Politiet rykkede tidligere tirsdag ud på en adresse på Marksvunget i Køge efter en anmeldelse om "uro og uorden", hvor en person var "kommet på hospitalet med nogle skader". Kredsen skriver nu på Twitter, at vedkommende er blevet stukket med en kniv og er uden for livsfare, og at opgøret ikke er banderelateret. 

Folketinget forkaster borgerforslag

Folketinget har haft et borgerforslag til afstemning om forbud af salg af ukrudtsmidlet Roundup - men det er blevet forkastet under afstemningen i andenbehandlingen. 

Borgerforslaget gik på, at det skulle være forbudt at købe "Roundup og andre bekæmpelsesmidler til privat brug i haver og på offentlige arealer". 

Politiet til stede på adresse i Køge

Politiet er til stede i Køge ved en hændelse, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2. 

- Vi fik en anmeldelse klokken 13.52 om noget uro og uorden ved Marksvinget i Køge. Politiet kommer frem til stedet, og en person er kommet på hospitalet med nogle skader, siger Maria Sander Hansen, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi. 

Der er ikke flere oplysninger i sagen for nuværende, fortæller hun. 

52-årig varetægtsfængslet - sigtet for drab på forsvundne Eddie

En 52-årig svensk mand er i et grundlovsforhør ved Retten i Hjørring tirsdag blevet varetægtsfængslet til den 12. juni. Han er sigtet for i forening med et ægtepar at have dræbt den den 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen. Det oplyser senioranklager Kim Kristensen fra Nordjyllands Politi ifølge Ritzau. 

Statsadvokaten anker fængselsdom

Statsadvokaten i Viborg anker en dom om dødsvold og en påsat brand i Blåvand. Det oplyser Statsadvokaten på Twitter. 

En 20-årig mand blev i Retten i Esbjerg idømt ni års fængsel for vold med døden til følge og for usømmelig omgang med lig mod en 61-årig mand og for en påsat brand. Branden kostede mandens 85-årig samlever livet.

Anklagemyndigheden ville have den 20-årige dømt for drab, men det afviste byretten.

Politiet undersøger sag om matchfixing

Nordjyllands Politi efterforsker en sag om mulig matchfixing relateret til AaB. Sagen drejer sig om mulig matchfixing i en kamp i Superligaen i efteråret 2019. Det skriver Ritzau. 

Enighed om boligaftale til 30,2 milliarder

Et bredt politisk flertal er enig om at renovere almene boliger for 30,2 milliarder kroner, og pengene skal hentes fra en fond, som lejerne selv betaler til via deres husleje. Projekter for 18,4 milliarder kroner er allerede godkendt, men flertallet vil fremrykke dem for at øge beskæftigelsen i lyset af coronakrisen.

Det siger boligminister Kaare Dybvad (S) på et pressemøde tirsdag.

Hærchef idømt 60 dages fængsel

Tidligere hærchef Hans-Christian Mathiesen er tirsdag blevet idømt 60 dages fængsel i en sag om nepotisme og pligtforsømmelse. Han er blandt andet tiltalt for at have misbrugt sin stilling til at få sin kæreste optaget på en eftertragtet uddannelse i hæren. 

Tiltalte anker dommen. 

37-årig mand idømt fængsel

I Retten i Hjørrring er en 37-årig mand blevet idømt fængsel i to år og ni måneder for besiddelse af skydevåben under særlige skærpende omstændigheder. Det skriver Nordjyske anklagere på Twitter. 

Hvert andet voldtægtsoffer er utilfreds

Hvert tredje voldsoffer - eller 34 procent - er utilfreds med politiet, mens det samme gælder hvert andet offer for voldtægt - helt præcist 47 procent. Undersøgelsen er foruroligende, mener rigspolitichef Thorkild Fogde. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse. 

Tre års fængsel for forsøg på bombefremstilling

En 31-årig mand har modtaget en dom på tre års fængsel ved Retten i Hillerød for forsøg på at fremstille en bombe og skydevåben. Han er frifundet for at ville bringe bomben til sprængning et ukendt sted. Manden har et højreradikalt tilhørsforhold, men da han også ligger i konflikt i en samværssag, har retten ikke kunnet se et klart motiv i sagen.

BonBon-Lands direktør død

BonBon-Lands norske direktør, Mattis Willms, er død. Han blev kun 41 år gammel. Det bekræfter Mette Christina Nielsen, der er presseansvarlig for BonBon-Land, over for TV 2.

- Han døde pludselig af hjertestop i sin lejlighed i København, siger Mette Christina Nielsen og uddyber:

- Han var meget vellidt, og vi er alle virkelig kede af det, lyder det.