Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Coronavirus.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

TV2.DK giver dig her seneste nyt om coronavirussen - minut for minut.

Hvad sker der? I dag fortsætter genåbningens fase 2, hvor blandt andet restauranter, caféer, efterskoler, kirker, biblioteker og skolernes 6.-10. klasser komme tilbage til hverdagen.

Hvad er status? 144 personer er indlagt med coronavirus i Danmark. Heraf er 26 i intensivbehandling og 21 i respirator. 548 er døde med covid-19.

Find de senest opdaterede tal her.

USA passerer 90.000 døde

Begravelse i New York, 5. maj.

90.312 amerikanere er nu officielt døde med coronavirus, viser tal fra Johns Hopkins University. Det er det højeste registrerede dødstal for noget land i verden. Storbritannien ligger nummer to på listen med næsten 35.000 - Italien ligger nummer tre med 32.007 døde. Mere end 1,5 million amerikanere er testet positive for covid-19.

Trump tager malariamedicin for at undgå coronavirus

Trump har flere gange talt varmt om hydroxyklorokin, selvom sundhedseksperter har betvivlet virkning.

USA's præsident Donald Trump siger på et pressemøde, at han i halvanden uge har taget malariamedicinet Hydroxyklorokin for at undgå at få coronavirus, skriver VG.

- Jeg tager en pille hver dag, siger han og tilføjer, at han "har hørt en masse gode historier".

Han siger samtidig, at han testes for covid-19 jævnligt, og at han ikke har nogen symptomer. USA har - ligesom Danmark - ikke godkendt malariamedicinen til almindelig brug mod covid-19.

Politiet melder om god genåbning over - næsten - hele landet

Genåbningen af caféer, restauranter og værtshuse er mandag forløbet stort set uden problemer. Det viser en rundringning til 10 af landets 12 politikredse, som Ritzau har foretaget. Dog har Københavns Politi meddelt flere barer, at de skal stramme op på antallet af gæster, skriver de på Twitter.

Statens Serum Institut overdrev faren ved coronavirus

Faglig direktør i Statens Serum Institut Kåre Mølbak.

Nedlukningen af samfundet havde mindre effekt på smittespredningen, end myndighederne hidtil har oplyst, viser en gennemgang af data for smittetrykket foretaget af Berlingske. Gennemgangen viser også, at coronavirussen var mindre farlig i marts end hidtil troet. Statens Serum Institut erkender over for Berlingske, at instituttet satte det såkaldte smittetryk for højt – blandt andet på grund af "en fejl".

Norges statsminister: Vi sender jer hjem, hvis I ikke har grund til at være her

Norges statsminister, Erna Solberg.

Rejsende til Norge uden et arbejdsærinde vil blive sendt hjem, siger Norges statsminister, Erna Solberg, til CNN. Hvornår Norge igen modtager turister og besøgende afhænger af, horvidt landet er i stand til at holde smitten ude.

Solberg siger, at Norge har så god kontrol med med coronavirussen, at fremtidige smittekæder vil blive slået ned med 'specialiserede nedlukninger'. Norge har registreret 8257 smittetilfælde, mens 233 nordmænd har mistet livet med coronavirus.

Erdogan lukker Tyrkiet ned under religiøse helligdage

Tyrkiets præsident, Tayyip Erdogan, siger, at de tyrkiske skoler vil være lukket ned indtil september. Fra 29. maj vil moskeer dog få lov at afholde massebønner igen, skriver The Guardian.

Samtidig har han iværksat nationalt udgangsforbud for at forhindre spredningen af coronavirus under ramadanfejringen Eid al-Fitr, der foregår 23. og 24. maj. Tyrkiet har 4171 officielle dødsfald som følge af coronavirus ifølge Johns Hopkins University - flere end 150.000 tyrkere er testet positiv.

Shakespeares Globe truet af konkurs

Shakespeares 'Hamlet' bliver fremført på teatret, april 2014.

Det verdensberømte teater Shakespeares Globe i London er truet med konkurs efter at have været lukket under coronakrisen, skriver BBC. Shakespeares Globe er en rekonstruktion af Globe Theatre, som er det elizabetanske skuespilhus, William Shakespeare skrev sine stykker til. Teatret kalder krisen 'den største trussel mod dens fremtid' siden det åbnede i 1997.

Første coronavaccine testet på mennesker viser positive tegn

Det er den amerikanske medicinalvirksomhed Moderna, der mener, at dens vaccine viser positive tegn.

Den første coronavaccine testet på mennesker viser tegn på at være sikker og i stand til at stimulere immunforsvaret imod coronavirus, skriver New York Times. Resultaterne stammer fra otte personer, der fik to doser af vaccinen i starten af marts. Vaccinen skal dog testes på større grupper over længere tid, inden man med sikkerhed kan bevise, at den virker.

Idrætsforeninger søger om langt større hjælp, end der er afsat

Idrætsforeninger har søgt om hjælp for 256 millioner kroner, men puljen er kun på 44 millioner kroner, skriver Jyllands-Posten. Hjælpepuljen er oprettet under coronakrisen, som - ligesom andre steder i samfundet - har ramt landets idrætsforeninger hårdt. I alt har 2966 idrætsforeninger har sendt en ansøgning til puljen. Fristen for at søge udløb fredag.

Italien og Spanien registrerer laveste antal døde i to måneder

Kvinder på Malvarrosa-stranden i Valencia, Spanien.

Både Italien og Spanien har inden for det seneste døgn registreret under 100 nye dødsfald med coronavirus, skriver Ritzau. De to lande, der har været nogle af de hårdest ramte i verden, er nu på det laveste niveau i antallet af døde i over to måneder. Seneste tal tal viser yderligere 99 døde i Italien og 59 i Spanien.

Macron og Merkel vil hjælpe de hårdest ramte EU-lande

Tyskland og Frankrig foreslår en genopretningsfond på 500 milliarder euro. Den skal kunne give tilskud til de lande, der er hårdest ramt af coronavirus, skriver Ritzau.

Forbundskansler Angela Merkel og præsident Emmanuel Macron foreslår også, at EU sammen optager gæld.

28 ansatte sendt hjem fra hospital - kan have været udsat for smitte

Regionshospitalet Nordjylland i Hjørring har mandag sendt 28 medarbejdere hjem i karantæne, indtil de har fået svar på deres prøver for covid-19, oplyser kommunikationskonsulent Camilla Brandt til TV 2.

- De er alle blevet sendt hjem for at være på sikre side, siger hun.

Ifølge hospitalet kan de 28 ansatte potentielt været udsat for smitte, da en patient blev overflyttet fra Aalborg Sygehus til sygehuset i Hjørring – uden at have været isoleret.

Norge ændrer vurdering: Coronavirus mere dødelig end forventet

Norges sundhedsmyndigheder regner nu med, at 0,7 procent af alle coronasmittede dør - tidligere regnede de med en dødelighed på 0,3 procent. Det skriver NRK.

Ændringen skyldes, at man nedjustrerer mørketallet for antal smittede fra 1 procent af befolkningen til mellem 0,58 til 0,73 procent. Det svarer til et sted mellem 32.000 og 40.000 nordmænd.

Dødeligheden udregnes på baggrund af, hvor mange man regner med har været smittede.

FN-chef langer ud efter lande, der er gået imod WHO-anbefalinger

Antonio Guterres leverede sin kritik på WHO's årsmøde, som første gang nogensinde foregår virtuelt.

FN's generalsekretær, Antonio Guterres, langer ud efter lande, som har ignoreret FN-organet WHO's anbefalinger for håndteringen af coronapandemien, skriver AFP.

- Forskellige lande har fulgt forskellige og nogle gange modstridende strategier, og vi betaler alle en dyr pris, siger han på WHO's årsmøde.

April var den dødeligste måned i Sverige i næsten 30 år

Anders Tegnell, statsepidemiolog ved Folkhälsomyndigheten, har fået meget kritik for Sveriges coronastrategi.

I april døde der flere mennesker i Sverige end i nogen anden måned siden april 1993, lyder det i en foreløbig statistik fra Sveriges statistikbureau, SCB, skriver Ritzau. Der blev i alt meldt om 10.458 dødsfald i april. I alt 3698 personer i Sverige er registreret døde med coronavirus, siden det brød ud.

Yderligere 19 personer døde med corona i Sverige

I Sverige melder de svenske sundhedsmyndigheder om 19 døde med coronavirus i løbet af det seneste døgn. Dermed er i alt 3698 døde i forbindelse med coronaudbruddet.

Antallet af indlagte med corona stiger

Antallet af indlagte coronapatienter er steget med 11 til 144 personer. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI). Yderligere én person er det seneste døgn død med coronavirus. I alt er 548 danskere døde med coronavirus. 74 personer har fået overstået deres infektion, oplyser SSI.

Danish Crown stopper slagtning af søer efter coronaudbrud i Tyskland

Danish Crown har mandag midlertidigt indstillet slagtningen af søer på sit slagteri i Skærbæk i Sønderjylland. Det skyldes, at slagteriets normale aftager af søerne, tyske Westcrown, har valgt at lukke ned for en periode efter et større coronaudbrud blandt medarbejderne. Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Kina ønsker WHO-undersøgelse af coronaudbrud

Kina støtter idéen om en omfattende undersøgelse fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, af det globale svar på coronaudbruddet, når pandemien er kommet under kontrol. Det siger Kinas præsident, Xi Jinping, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Stor interesse for coronatest - 10.000 personer i kø

Interessen blandt danskerne for at få foretaget en coronatest er særdeles stor. På hjemmesiden coronaprover.dk er der i skrivende stund omkring 10.000 personer i kø. Tidligere på dagen var dette tal oppe på omkring 17.000 personer.