Dagens overblik

Dagens overblik: Regeringen vil have alle til at sortere affald i ti typer

Bang & Olufsen har ansat grevinde Alexandra, alle kan nu blive testet for coronavirus, og en tidligere afdelingsleder siger, at hun advarede Støjberg.

Her er dagens overblik.

Regeringen vil have ens affaldssortering i hele landet

Affaldssorteringen skal være ens i alle landets kommuner, og alle danskere skal sortere deres husholdningsaffald i ti grupper.

Sådan lyder to af punkterne i den plan for en klimaneutral affaldssektor, som regeringen præsenterede i dag.

Målet er, at vi skal reducere CO2-udledningen ved at genanvende mere affald og brænde mindre af. Forhandlingerne begynder, når regeringen på onsdag har fremlagt sit samlede udspil til en klimahandlingsplan.

Coronatest til alle

Alle voksne danskere får nu mulighed for at blive testet for coronavirus.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyser, at der cirka er 50.000 ledige test om ugen, som nu bliver givet fri.

Siden i morges har de 18-25-årige kunnet bestille en test på www.coronaprover.dk, og i de kommende dage får resten af den voksne befolkning mulighed for det samme.

Afdelingschef advarede Støjberg

På et meget omtalt møde i Udlændinge- og Integrationsministeriet 10. februar 2016 blev daværende minister Inger Støjberg (V) kraftigt advaret om, at det ville være ulovligt at adskille asylpar, hvor den ene var mindreårig, uden en individuel vurdering af deres sag.

Det fortalte tidligere afdelingschef i ministeriet Lykke Sørensen i dag for første gang offentligt, da hun skulle afhøres i Instrukskommissionen, som undersøger Inger Støjbergs rolle i sagen om adskillelse af asylpar i 2016.

- Jeg var påvirket. Det er ikke hver dag en afdelingschef skal sidde med mange mennesker til stede og sige til ministeren, at hun kan sige, hvad hun vil, og skrive hvad hun vil, men danske myndigheder skal overholde reglerne, sagde Lykke Sørensen.

Grevinde Alexandra har fået nyt job

Grevinde Alexandra kan både skrive prinsesse, forfatter og popsanger på sit CV. Om det er det, der har imponeret hos Bang & Olufsen, er ikke til at sige, men i hvert fald har grevinden landet et nyt job hos elektronikvirksomheden fra Struer.

Hun har fået titlen director, client programmes og skal blandt andet arbejde med identificering af nye kundegrupper i en nyoprettet deltidsstilling.

Grevinde Alexandra blev skilt fra prins Joachim i 2005. I 2017 frasagde hun sig sin apanage fra 2020, fordi hun ville være fri til at gøre, hvad hun har lyst til.

Ny model skal forhindre svindel

Skatteminister Morten Bødskov (S) har indgået en principaftale om en ny model for udbyttebeskatning med Finans Danmark, der er interesseorganisation for banker og realkreditinstitutter.

Aftalen betyder, at bankerne skal tage et større medansvar for at undgå en gentagelse af den store sag om milliardsvindel med udbytteskat.

Bankerne kan blandt andet komme til at hæfte for betaling af manglende skat til Skatteforvaltningen, hvis en efterfølgende kontrol viser, at der har været betalt for lidt udbytteskat.