Samfund

Dagens nyheder 15. maj

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Følg coronavirussens udvikling minut for minut her.

Du kan tippe TV 2s journalist her.

Livebloggen opdateres ikke længere.

Superligaspillere tilbydes kontraktforlængelser på en måned

Alle spillere i Superligaen og 1. division med kontraktudløb 30. juni tilbydes en forlængelse af deres kontrakt med en måned, så den kan spille sæsonen færdig. Det oplyser Divisionsforeningen og Spillerforeningen i en pressemeddelelse.

Helbredsproblemer tvinger dansk e-sportsstjerne til pause

Counter-Strike-spilleren Markus "Kjaerbye" Kjærbye har sat sin karriere på pause på grund af helbredsproblemer. Det skriver North-spilleren på Twitter.

Tre personer varetægtsfængslet i sag om forsvundet person

En 46-årig kvinde og en 45-årig mand er fredag blevet varetægtsfængslet i fire uger i forbindelse med en sag om en 39-årig forsvundet nordjyde. Det oplyser politiet til TV 2 fredag aften. Derudover er en tredje person varetægtsfængslet in absentia.

Person eftersøges i Lillebælt

Beredskabet i trekantsområdet søger lige nu efter en person i Lillebælt med to redningsbåde og droner.  Indsatschefen for brandvæsnet siger til TV 2, at de leder efter en person på paddelboard, som anmelderen mistede af syne. Myndighederne har væet i gang siden lidt over klokken 20.

Strømmen er tilbage i Herning

Strømmen er tilbage i Herning, efter der tidligere på aftenen var en større strømafbrydelse. Det skriver politiet.

Belgien afblæser endegyldigt fodboldsæsonen

Den belgiske fodboldsæson er endegyldigt afblæst. Club Brugge kåres som belgisk mester. Det skriver Pro League på Twitter.

Herning ramt af strømafbrydelse

Et større område af Herning by er ramt af et strømnedbrud, skriver politiet på Twitter. Politiet skriver, at 1900 el-kunder tilknyttet selskabet N1 er berørt.

Mand dømt for forsøg på voldtægt

Retten i Glostrup har i dag idømt en 28-årig mand to et halvt års fængsel for forsøg på voldtægt af en kvinde i Rødovre. Det skriver politiet i en pressemeddelelse. Voldtægtsforsøget fandt sted en sen nat ved Rødovre Station 30. november 2019.

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod lamper - kan bryde i brand

Sikkerhedsstyrelsen advarer nu mod bærbare LED-lamper af navnet Magic Cool Camping Light. Brugen af produktet udgør en risiko for elektrisk stød eller brand, skriver styrelsen i en pressemeddelelse. Lampen er forhandlet af AliExpress og Amazon.

Ungarsk mand udvist af Danmark for at filme nøgne drenge i omklædningsrum

En ungarsk mand filmede nøgne drenge i omklædningsrummet i DGI Byen i København. Den 48-årige mand, der blev anholdt i februar, er fredag blevet idømt tre måneders fængsel og udvist af Danmark med et indrejseforbud i seks år.

Frikendt for videreførelse af LTF

Otte mænd er i dag i Københavns Byret frifundet for at videreføre den forbudte forening LTF, også kendt som bandegrupperingen Loyal To Familia. Retten fandt det ikke bevist, at de videreførte gruppens aktiviteter, da de sidste år opholdt sig i en kælder med en kniv og syv gram hash.

Kulturministeriet får ny departementchef

Dorte Nøhr Andersen er udnævnt som ny departementschef i Kulturministeriet og starter mandag. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse fredag. Dorte Nøhr Andersen kommer fra en stilling som afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og afløser den nu tidligere departementschef Marie Hansen, der er tiltrådt stillingen som direktør i Folketinget.

Politi forlænger visitationszoner

Københavns Politi og Vestegnens Politi har forlænget visitationszonerne i deres kredse frem til 29. maj klokken 18. Det skriver de to kredse på Twitter.

EU: Vi vil ikke forhandler værdier væk

Den trejde runde med forhandlinger med Storbritannien om Brexit har været skuffende - EU vil ikke forhandle vores værdier væk til fordel for den britiske økonomi, lyder det fra EU's forhandler Michel Barnier, efter den britiske ditto har udtalt, at der kun er meget små fremskridt i forhandlingerne, og at "EU må give sig."

Britisk forhandler: EU må give sig

Enten må EU give sig, ellers også bliver der ikke noget af en frihandelsaftale med Storbritannien fra slutningen af året. Det siger den britiske brexit-forhandler David Frost, der kun melder om meget små fremskridt under den seneste forhandlingsrunde, der sluttede fredag, skriver Reuters.

70-årig udvist for bestandigt

En 70-årig mand er blevet idømt syv års fængsel for at opbevare 7,9 kilo kokain i sin lejlighed i København, og han er blevet udvist til Marokko efter at have boet 31 år Danmark. Udvisningen er for bestandigt. 

Statsrevisorer påtaler brud på databeskyttelse

Statsrevisorerne påtaler og finder det meget alvorligt, at myndighedernes styring ikke har sikret, at outsourcede følsomme og fortrolige persondata opbevares sikkert hos eksterne databehandlere. Det meddeler Statsrevisorerne, som påtaler, at myndighederne ikke har overholdt reglerne om databeskyttelse.

Jordskælv i USA

Nevada i USA er blevet ramt af et jordskælv, der er blevet målt til 6,4 på richterskalaen, oplyser det amerikanske geologiske center, USGS. Epicenter var mellem Las Vegas og Reno.

Mands forsvinden efterforskes som drab

En 39-årig mands forsvinden i Nordjylland efterforskes som en drabssag. Det bekræfter Frank Olsen, vicepolitiinspektør hos Nordjyllands Politi, over for Ritzau. En mand og en kvinde blev under en ransagning torsdag anholdt. De bliver lige nu fremstillet i et grundlovsforhør for dobbeltlukkede døre, hvor det kom frem, at en tredje person også bliver fremstillet in absentia.

Styrelse advarer mod legetøjspistol

Sikkerhedsstyrelsen advarer på sin hjemmeside om en legetøjspistol - Cool Superpower Soft Gun - fra forhandleren AliExpress. Projektilerne skyder for hårdt og kan give skader, herunder især øjenskader. Hvis man har købt pistolen, skal man stoppe med at bruge den, lyder det.