Nyheder

Seneste nyt om coronavirus

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Hvad er status? 177 personer er indlagt med coronavirus i Danmark. Heraf er 43 i intensivbehandling og 33 i respirator. 527 er døde med covid-19.

Find de senest opdaterede tal her.

113-årig kvinde overlevede at blive smittet med coronavirus

En 113-årig kvinde, der menes at være Spanien ældste, har overlevet coronavirusset.

Maria Branyas blev smittet i april på et plejehjem i byen Olot nord for Barcelona, hvor adskillige andre beboere døde af virusset, oplyser plejehjemmet til nyhedsbureauet AFP.

Her har hun boet i 20 år og overvandt virusset isoleret på sit værelse.

- Hun overlevede og har det fint. Hun tog en test i sidste uge, som var negativ, siger en talsmand fra plejehjemmet.

Patienter frygter lang kø til operationer trods aftale

De private klinikker og sygehuse skal tages i brug for at afhjælpe de mange operationer, som er blevet aflyst eller udskudt til fordel for coronaberedskab.

Det har regeringen og Danske Regioner aftalt tirsdag.

Men ifølge Morten Freil, direktør i interesseorganisationen Danske Patienter, skal der mere til for at få styr på problemet.

- Vi har behov for, at man får opereret flere, end man gjorde før krisen, fordi der i dag er opbygget en stor pukkel, siger han.

Patientpuklen er opstået, da Sundhedsvæsenet har holdt et stort antal senge- og intensivpladser ledige til patienter med coronavirus. Det er eksempelvis knæ- og hofteoperationer, som er udskudt.

Frankrig har nu flere coronadødsfald end Spanien

.

Coronadødsfald i Frankrig steg tirsdag med 348. Tallet dækker både hospitaler og plejehjem.

Det samlede dødstal er dermed steget til 26.991 fra 26.643 mandag. Antallet af bekræftede coronatilfælde i landet er nu på 140.227.

Med stigningen er der flere døde i Frankrig end i Spanien, hvor dødstallet er på 26.920.

I Frankrig er dødstallet per 100.000 indbyggere 41,4. I Storbritannien er tallet 48,2. I Spanien er tallet 57,6, og i Italien er det på 51,1.

Dansk forskning viser, om corona-patienter ender i respirator

Ny dansk forskning viser, at der kan være en sammenhæng mellem patienternes hjerte og deres sygdomsforløb, hvis de er smittet med coronavirus. 

Det skriver Politiken.

For hvis man skanner hjertet på en coronapatient, kan man med stor sandsynlighed enten udelukke en voldsom forværring af patientens tilstand eller forberede både patienten og afdelingen på et alvorligt forløb, konkluderer forskningsprojekt fra Københavns Universitet.

Tor Biering Sørensen, der er forskningsleder på projektet, beskriver holdets opdagelser som "helt ny og enorm vigtig viden".

- Vi kan, med lav risiko for fejl, forudsige, om en patient står over for et mildt forløb, hvor de strengt taget kan tage hjem med det samme, eller et alvorligt længere forløb. Det betyder, at man, ude på hospitalerne, kan bruge den her viden til at vurdere, hvem der skal tjekkes ofte. Og når vi på sigt får virkende medicin, så kan vi rette den mod patienter, der virkelig har brug for den, fortæller Tor Biering Sørensen til Politiken.

Dansk butik med bøn til politikere: Indfør forbud mod udsalg

Skobutikken 'Skoringen' opfordrer nu de danske politikere til at indføre et midlertidigt stop for udsalg i alle landets butikker. Det skriver Finans.dk.

- Nu har der været lukket længe, og alle har mistet omsætning. Hvis vi så også forærer varerne væk i en periode, går det helt galt. Derfor har vi brug for et stop for udsalg frem til august, siger administrerende direktør Frank Siim Sørensen i Shoe-d-Vision, der er kædekontor bag Skoringen.

EM i håndbold kan blive uden tilskuere

DHF-formands formand, Per Bertelsen, ser det som en mulighed, at EM i håndbold for kvinder i Danmark og Norge bliver uden tilskuere. Det siger han til DR.

- Vi kan godt komme i en situation, hvor vi skal spillet et mesterskab for lukkede døre. Det er worst case, men det er en mulighed.

Island vil lempe for restriktionerne

Den islandske regering forventer at begynde at lempe restriktionerne for besøgende, der ankommer fra udlandet, senest 15. juni.

Det fremgår af en meddelelse fra Islands regering tirsdag.

Med planen, som stadig er under udarbejdelse af myndighederne, ventes det, at udlændinge ved indrejse vil få valget mellem en test for coronavirus eller to ugers karantæne, lyder det.

På nuværende er det påkrævet, at alle udenlandske besøgende og islandske borgere skal i 14 dage i karantæne ved ankomst.

Nye corona-retningslinjer på vej på plejehjem

I noget tid har besøg på plejehjem som udgangspunkt skullet ske udendørs for at tage hensyn til risikoen for smittespredning.

Men nye retningslinjer åbner mere op for indendørs besøg på plejehjemmene i kritiske situationer. Retningslinjerne er tirsdag offentliggjort af Sundhedsstyrelsen.

Styrelsen definerer en kritisk situation som en situation, hvor personen på plejehjemmet er kritisk syg eller er døende.

Flere kommuner har været uden nye smittede i en uge

Mens størstedelen af sjællandske kommuner fortsat får flere smittede med coronavirus, oplever flere og flere kommuner på Fyn og i Jylland at have været uden nye smittetilfælde i en uge.

Det viser overvågningsrapporten fra Statens Serum Institut (SSI) tirsdag.

Rapport viser, at i alt 34 ud af landets 98 kommuner ikke har registreret nogen nye coronatilfælde i syv dage.

Politiet ser på de første sager om snyd med hjælpepakker

Mindst tre sager om mulig svindel med de hjælpepakker, som skal gelejde virksomheder gennem coronakrisen, er ved at blive efterforsket af politiet.

Men det er kun begyndelsen. Rigspolitiet forventer en "markant stigning" i antallet af anmeldelser, skriver DR Nyheder tirsdag.

De tre efterforskninger drejer sig om ordningen med lønkompensation. Den indebærer, at virksomheder kan få betalt en del af lønnen til ansatte, som ellers stod til at blive fyret.

Ifølge ordningen er det en betingelse, at de ansatte ikke arbejder, mens det offentlige betaler den ekstraordinære støtte. Men flere revisorer frygter ifølge DR Nyheder, at virksomhederne alligevel lader de ansatte arbejde - og dermed opnår uberettiget støtte.

Indtil videre har 25.000 virksomheder søgt om lønkompensation. Frem til 1. maj var der blevet udbetalt mere end seks milliarder kroner.

Putins talsmand testet positiv for coronavirus

.

Præsident Vladimir Putins talsmand, Dmitrij Peskov, siger tirsdag, at han er testet positiv for det nye coronavirus. Han modtager behandling på et hospital. Han siger til nyhedsbureauet Interfax ifølge Reuters, at han senest mødte Putin for en måned siden.

AFP skriver, at Rusland nu har verdens næsthøjeste antal af coronavirustilfælde.

Statens Serum Institut fjerner 12 dødsfald fra statistik over coronadødsfald

Statens Serum Institut har tirsdag fjernet 12 dødsfald fra statistikken over coronadødsfald i Danmark, fordi det har vist sig, at de ved en fejl er i opgørelsen, selv om de er døde mere end 30 dage efter den positive test. Det samlede dødstal er på 527.

SSI arbejder på at lave en ny vurdering af dødsårsager efter standarder fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO. Det skal give et mere komplet billede af coronadødsfald.

Regeringen overvejer ikke at åbne en 'rejsekorridor'

Regeringen overvejer ikke at åbne en "rejsekorridor" til lande med lav smitte. Det kunne ellers åbne for turister hurtigere, men det er ikke på bordet nu, siger statsminister Mette Frederiksen:

- Vi har ingen planer om, at der skal åbnes korridorer til fjerntliggende lande, før end til vores nabolande, siger Mette Frederiksen.

En rejsekorridor skal i denne sammenhæng forstås som fly fra Danmark direkte til lande med lav smitte.

Stort dyk i antallet af indlagte med coronavirus

Antallet af indlagte med coronavirus i Danmark er faldet med 21 til 177, oplyser Statens Serum Institut. Dødsfald med coronavirus er faldet til 527. SSI har tirsdag fjernet 12 dødsfald fra statistikken, fordi det har vist sig, at de ved en fejl er i opgørelsen, selv om de er døde mere end 30 dage efter testen.

Kinesiske myndigheder vil teste samtlige indbyggere i Wuhan

Wuhan, der var epicenteret for Kinas udbrud af coronavirus, planlægger at teste samtlige 11 millioner indbyggere i byen. Det sker efter nye smittede for første gang i flere uger er blevet rapporteret. Det skriver AFP.

Rusland registrerer 10899 nye coronasmittede på et døgn

Rusland har rapporteret 10899 nye corona-tilfælde de sidste 24 timer. Dermed har landet næstflest smittede i verden. Landet har udført mere end 5,8 millioner test ifølge de officielle tal. 

Spanien indfører 14 dages obligatorisk karantæne til alle indrejsende

Fra på fredag skal alle, der rejser til Spanien i 14 dages karantæne. Det skriver El País. Rejsende til Spanien bliver pålagt et krav, om de skal lade sig indlogere i hus eller på hotel og må kun gå ud for at foretage essentielle indkøb i supermarkeder og på apoteker. Sundhedspersonale, "autoriserede rejsende" og franskmænd bliver som de eneste ikke underlagt karantænekravet. 

Ny aftale: Private sygehuse skal afvikle patientpukkel

Kapaciteten i det private sundhedsvæsen skal bruges til at nedbringe puklen af patienter under coronakrisen. Private sygehuse og klinikker skal nedbringe puklen af patienter under coronakrisen. Det er regeringen og Danske Regioner blevet enige om. Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Optagelsesprøver til Jæger- og Frømandskorpset udskudt

Forsvaret udskyder optagelsesprøver i Aalborg 12. og 13. maj til Specialoperationsstyrkerne på grund af covid-19-situationen. Under Specialoperationsstyrkerne hører Jæger- og Frømandskorpset samt Sirius-patruljen. 

Yderligere 78 smittet med covid-19

Der er registreret 10.591 coronasmittede danskere. Det er en stigning på 78 personer siden mandag. Det viser de nyeste tal fra myndighedernes coronaovervågning tirsdag formiddag. 334.260 personer er blevet testet. Det er en stigning på 7700 personer siden mandag.