Nyheder

Dagens nyheder 10. maj

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan læse seneste nyt om coronavirus her. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Integrationsydelse får flere mænd i job ifølge studie

Integrationsydelsen, der er cirka halvt så stor som kontanthjælp, får ikke flere kvinder i arbejde. Til gengæld øger den andelen af mandlige flygtninge, der har været i arbejde efter ti måneder, fra de kom til Danmark, fra fire procent til knap det dobbelte. Det viser et nyt studie af integrationsydelsen lavet af Rockwool Fonden, skriver Information.

Syriske oprørere udkæmper de værste kampe i to måneder

Der er igen udbrudt kampe mellem oprørere i Idlib i Syrien. Der meldes om de værste kampe, siden en våbenhvile i området trådte i kraft den 6. marts. Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der følger udviklingen på krigsskuepladsen i det borgerkrigsramte land, er 48 oprørere dræbt under kampe søndag. 

Dyrehave vil fortsat trodse åbningsforbud

Nordsjællands Fuglepark agter fortsat at holde åbent på trods af regeringens åbningsforbud. 

- Jeg vil stadig holde åbent. Jeg har ikke råd til at lukke ned, for jeg har ikke flere penge, og jeg har ikke fået nogle af de tilskud, de har tilpasset os. Så jeg bliver nødt til at holde åbent for at få penge til mad til dyrene, siger ejeren af parken, Frank Friis, til TV 2 Lorry.

Skolelederforeningen forventer alle elever kan komme i skole

De ældste elever vil komme mere i skole, end skolerne hidtil havde regnet med, efter at anbefalingen om afstandskravet søndag blev ændret af Sundhedsstyrelsen. Det siger formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal.
- De ældste elever vil komme mere i skole.
- Jeg forventer, at alle elever vil komme i skole, og hovedparten vil komme i skole, i det der nok svarer til en fuld skoledag, siger han.
 

Coronadødsfald falder i Italien og Storbritannien

165 mennesker, der er blevet smittet med coronavirus, er i det seneste døgn registreret døde i Italien.
Det er et fald i forhold til det tilsvarende tal lørdag, da 194 personer med coronavirus blev meldt døde. Det samlede dødstal blandt coronasmittede i Italien er nu 30.560. Også i Storbritannien, der er et andet af de hårdt ramte lande, ser det daglige dødstal ud til at falde. Her meddeler sundhedsministeriet, at 269 coronasmittede er døde i det seneste døgn. 31.855 briter med virussmitten er nu døde.

Betty Wright er død

I en alder af 66 år er R'n'B-sangeren Betty Wright død, skriver TMZ. Hun står bag hits som 'Tonight is the Night' og 'Clean up Woman'. Hun har samarbejdet med musikere som Alice Cooper og Bob Marley.

Redningsindsats på Møns Klint afsluttet

Sydsjællands Politi kommer med en opdatering op på situationen ved Møns Klint tidligere i dag. Redningsaktionen er nu afsluttet og alle er i god behold, men politiet er fortsat i området. 

Brud på åbningsforbud kan give bøde på op til 150.000 kroner

Fra mandag vil regeringen indføre et forbud mod, at eksempelvis zoologiske haver og museer, som ikke er omfattet af genåbningens fase 2, åbner.

Hvis virksomheder med mere end 50 medarbejdere trodser forbuddet, vil det første gang koste en bøde på 40.000 kroner, anden gang en bøde på 100.000 kroner og tredje gang 150.000 kroner.

Desuden vil politiet have mulighed for at lukke virksomheden.

Personredning på Møns Klint

Sydsjællands Politi oplyser, at de i øjeblikket er til stede med redningsberedskab på Møns Klint, hvor en personredning er i gang. De beder derfor offentligheden om at give dem plads til at arbejde. 

Kurt Bork Christensen er død

Venstre-politikeren Kurt Bork Christensen, der gennem 43 år har været byrådsmedlem i Furesø og Værløse Kommune, og som har fået tildelt Ridderkorset, er død i en alder af 76 år. Det skriver Furesø Avis.

529 døde med coronavirus i Danmark

Antallet af coronarelateret dødsfald i Danmark er steget med tre siden i går. Nu er 529 personer døde med coronavirus, viser de seneste tal fra Statens Serum Institut. Se de seneste tal her:

Mand og fireårig dreng kæntret med jolle

En 36-årig mand og hans fireårige søn kæntrede søndag omkring klokken 11.30 i Dalby Bugt ved Bogensø, da de var ude og fiske i en jolle. Det skriver Fyens Stiftstidende. Det lykkedes manden at få sønnen op i jollen, mens han selv måtte svømme den cirka 500 meter i land.

Mand alvorligt forbrændt

En mand er fløjet til hospitalet efter en brand i hans lejlighed i Randers. Det oplyser Østjyllands Politi til Ritzau. Den 57-årige mand er alvorligt forbrændt og i meget kritisk tilstand.

22-årig stukket med kniv

Natten til søndag blev en 22-årig mand stukket med kniv i Køge, skriver Dagbladet Køge. Midt- og Vestjyllands Politi oplyser til dagbladet, at manden ikke har fået alvorlige skader. Der er ikke foretaget anholdelser.

Markant vejrskifte søndag

Søndag er der mulighed for at få årets hidtil højeste temperatur, men derefter får en koldfront temperaturen til at falde markant. Det skriver TV 2 Vejret. På dele af Sjælland kan man opleve, at temperaturen falder fra 20-22 grader til 10-12 grader i løbet af få timer, når fronten passerer.

Flere skud affyret i København

Natten til søndag er der afgivet flere skud på Hanstholmvej i Vanløse, oplyser Københavns Politi til TV 2. Politet har ikke kendskab til, at nogen skulle være ramt, og der er ikke foretaget anholdelser. Politiet fik anmeldelsen klokken 01.26 og har fundet patronhylstre, der tyder på, at der afgivet i omegnen af ti skud eller flere.

Andre Harrell er død

Pladeselskabsdirektøren Andre Harrell, der satte et stort aftryk på hip hop og R&B-musik, er død, 59 år gammel. Det skriver blandt andre New York Times. Andre Harrel er blandt andet kendt som stifter af Uptown Records og som manden, der gav Puff Daddy, senere kendt som P. Diddy med mere, sit gennembrud.

Stigende antisemitisme i Tyskland

Antallet af antisemitiske forbrydelser i Tyskland steg med 13 procent sidste år. Det viser en årlig rapport fra avisen Welt am Sonntag, skriver det tyske nyhedsbureau dpa. Ifølge rapporten blev omkring 2000 kriminelle handlinger begået mod jøder eller jødiske institutioner i 2019. Det tal lød på 1799 i 2018.
 

Elon Musk truer med at flytte Tesla

Tesla-grundlægger Elon Musk truer med at flytte hovedstædet fra Californien til Texas. Det skriver han på Twitter, tilsyneladende fordi Tesla ikke kan få lov til at åbne for produktionen før 1. juni. Teslas eneste amerikanske bilproduktion ligger i Fremont i San Francisco.