Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

USA's regering vil hjælpe de trængte landsmænd i landet.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Hvad er status? 194 personer er indlagt med coronavirus i Danmark. Heraf er 39 i intensivbehandling og 32 i respirator. 526 er døde med covid-19.

Find de senest opdaterede tal her.

USA's regering vil købe mad for tre milliarder dollar og give det til fattige

USA's regering vil startende fra næste uge hjælpe landets landmænd ved at at købe landbrugsprodukter og mad for tre milliarder dollar.

Produkterne vil blive givet til velgørende organisationer (food banks), der distribuerer mad til økonomisk trængte og fattige.

Ifølge CNN er hjælpen en del af en pakke på i alt 19 milliarder dollar i hjælp til landbrugssektoren i USA.

Regeringen vil indføre forbud for aktiviteter, der ikke er omfattet af genåbningen

Regeringen vil indføre et egentligt forbud mod at åbne for aktiviteter, der ikke er omfattet af genåbningens fase 2, oplyser justitsminister Nick Hækkerup (S) i en mail til Ritzau.

Blandt andet har Zoologisk Have i København og Aros-muséet i Aarhus luftet tanker om at åbne, selv om de ikke er omfattet af genåbningens fase 2.

Seruminstitut: Smittetrykket er faldende trods genåbning

Smittetrykket for coronavirus lå i perioden 19.-24. april på 0,9, men har siden udvist "en faldende tendens".

Det skriver Statens Serum Institut (SSI) i et mailsvar til Ritzau. Instituttet uddyber dog ikke, hvad smittetrykket præcist ligger på nu, eller hvor meget det falder.

Tallet har ellers været stigende tidligere i april. Efter at være faldet til under 1,0 ved månedsskiftet fra marts til april, stabiliserede smittetrykket sig i perioden 10.-14. april omkring 0,6.

Siden steg det altså til 0,9.

Statens Serum Institut har flere gange påpeget, at beregningerne for smittetrykket er behæftet med usikkerhed

Smittetrykket i Tyskland stiger efter lempelser af restriktioner

Smittetrykket i Tyskland er steget, efter at en række restriktioner er blevet lempet. Smittetrykket er nu 1,10. I onsdags blev det sat til 0,65. 

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa, der citerer Robert Koch Instituttet (RKI), som arbejder med infektionssygdomme.

Sydjyllands Politi sigter to restauratører

Sydjyllands Politi har sigtet en restauratør i Tønder og en restauratør i Ribe, fordi de solgte mad og drikke, som kunder indtog på de opstillede udendørsarealer. Det oplyser Sydjyllands Politi. 

Positiv udvikling i Frankrig

Antallet af døde som følge af coronakrisen i Frankrig er det seneste døgn steget med 80 til 26.310.

Det er det laveste antal coronarelaterede dødsfald på et døgn siden begyndelsen af april. Fredag lå dødstallet inden for det foregående døgn på 243.

Det oplyser Reuters.

Antallet af intensivt indlagte med coronavirus er faldet med 56 til 2812 – 8. april var dét tal 7148.

Samtidig er antallet af hospitalsindlagte med coronavirus er også faldet til 22.614, hvilket er 30 procent færre, end tallet var 14. april, hvor det var 32.292.

Frankrig løfter fra på mandag den nationale nedlukning, der har varet i næsten to måneder. 

Smittetrykket i Storbritannien ryger under vigtig grænse

I det seneste døgn er 346 briter med coronasmitte døde. Døgnet forinden var dødstallet 626. Jonathan Van-Tam, vicesundhedsdirektør hos de britiske sundhedsmyndigheder, siger, at han er sikker på, at smittetrykket i landet er under 1. Det betyder, at hver person, der er smittet med coronavirus, smitter under én person. Fortsætter denne udvikling, bliver smitteudbredelsen mindre og mindre.

Storesøster slog lillebror og skaffede 115.000 til corona-forskning

Gudenåen dannede rammen om en dyst mellem en lillebror og en storesøster, som lørdag indbragte 115.000 kroner til forskning i corona-virus. 

Storesøster Line Brandt Pedersen, der er europamester i triatlon, svømmede, cyklede og løb langs Danmarks længste å, mens lillebror Mads Brandt Pedersen tilbagelagde samtlige 70 kilometer i kajak. 

Vinderen blev Line Brandt Pedersen, der nåede målet i Randers 4 timer og 32 minutter efter starten i Silkeborg. Lillebror Mads Brandt Pedersen kom i mål 12 minutter efter sin søster.

Det skriver TV 2 Østjylland

Rejsevejledning forlænges - danskernes sommerferie stadig uvis, siger Kofod

Rejsevejledningen, der fraråder ikke-nødvendige rejser til alle lande i verden, forlænges, så den gælder resten af maj. Det oplyser Udenrigsministeriet.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er ærgerlig over situationen, siger han i en pressemeddelelse.

- Jeg ved, der er rigtigt mange danskere, som går og gruer for deres sommerferieplaner, siger han, og fortsætter:

- Der er vi desværre bare ikke endnu. 


Det er endnu ikke muligt at sige, hvor længe situationen fortsætter. Derfor er det heller ikke muligt at forudsige, hvornår man igen kan rejse trygt og frit, skriver Udenrigsministeriet i pressemeddelelsen.

Flere ligaer får grønt lys til genstart fra regeringen

Regeringen meddeler lørdag, at også håndboldligaerne for mænd og kvinder, Kvindeligaen i fodbold, ishockey, badminton samt trav og galop må genoptages i fase 2.
 

Verdens smittetal overstiger 4.000.000

Antallet af bekræftede smittetilfælde med coronavirussen har nu oversteget fire millioner. Det samlede antal af bekræftede smittede personer på verdensplan er dermed 4.043.041 ifølge Worldometer, mens det samlede dødstal på verdensplan i skrivende stund er 277.006. 

Rejsende til Storbritannien skal i 14 dages karantæne

Den britiske regering har oplyst til landets flyselskaber, at man inden kort tid vil indføre en obligatorisk karantæneperiode på 14 dage for de fleste rejsende fra udlandet, skriver Reuters. I morgen vil Boris Johnson ifølge The Times præsentere den konkrete plan for, hvem der er omfattet af karantænepåbuddet. 

Rusland nærmer sig 200.000 smittede

Rusland nærmer sig 200.000 bekræftede smittetilfælde. Det sker, efter 10.817 personer blev bekræftet smittet det seneste døgn. Rusland er dermed nummer fem på listen over de lande i verden, hvor flest er bekræftede syge med covid-19. De resterende fire er fra nummer et til nummer fire: USA, Spanien, Italien og Storbritannien.  

Norsk smittetryk er faldet til 0,49

I Norge er smittetrykket R, som beskriver, hvor mange personer en smittet person i gennemsnit vil smitte, det seneste døgn faldet fra 0,55 til 0,49. Det viser en rapport fra Folkehelseinstituttet.

I Danmark var smittetrykket 0,9, da det senest blev opgjort af Statens Serum Instittut 29. april.

Fire døde med coronavirus i Danmark

Danmark har rundet 300.000 test for coronavirus. Det seneste døgn er yderligere fire døde med coronavirus.

Det viser den seneste opgørelse fra fra Statens Serum Institut.

Antallet af patienter i intensivbehandling er faldet fra 42 til 39.

I alt er 526 personer døde, mens de var smittet med coronavirus, i Danmark.

45 nye dødsfald i Sverige

Sverige har registreret 45 coronarelaterede dødsfald det seneste døgn og er nu oppe på 3220 dødsfald i alt.

14 sigtet for at bryde forsamlingsforbud

14 mænd og kvinder i alderen 20-32 år blev sent fredag aften sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, da omkring 20 personer var samlet omkring et bål ved en shelterplads i Hørve på Sjælland.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse. De sidste seks-syv personer stak af, da politiet kom.

Politiet uddelte også sigtelser mod tre pizzeriaer i Hvalsø, Solrød Strand og Holbæk, fordi der sad kunder og spiste ved pizzeriaernes udendørs borde og bænke, selvom forretningerne kun må sælge mad som takeaway.

Cyklister protesterede i Ljubljana

Slovenien indførte i midten af en streng nedlukning af landet, men løsnede for to uger siden op for nogle af restriktionerne.

Tusindvis af cyklister demonstrerede fredag i Sloveniens hovedstad, Ljubljana, mod regeringen.

Demonstranterne beskylder premierminister Janez Janša for at udnytte coronapandemien som et påskud til at indskrænke borgernes frihed. Det skriver BBC.

De mener, han forsøger at øge politiets magt, at opildne til had mod indvandrere og at lave personlige angreb på journalister.

Stor militærparade i Hviderusland

Militærparade trækker tilskuere i Minsk.

I Hviderusland markeres 75-året for Sovjetunionens sejr over Nazityskland i dag med en stor militærparade, der til trods for coravirus bliver gennemført og tiltrækker mange tilskuere.

I nabolandet Rusland er en storstilet militærparade på Den Røde Plads blevet aflyst på grund af pandemien.

Den hviderussiske præsident, Alexander Lukasjenkoder har siddet tungt på magten siden 1994, har flere gange gjort grin med andre landes foranstaltninger og sagt, at coronavirus kan bekæmpes ved at drikke vodka, køre traktor eller gå i sauna.

179 døde det seneste døgn i Spanien

Spaniens tal for daglige coronarelaterede dødsfald er faldet fra 229 fredag til 179 i dag.

Lørdag er antallet af dødsfald steget fra 26.299 til 26.478. Det oplyser det spanske sundhedsministerium ifølge Reuters.