Nyheder

Dagens nyheder 6. maj

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker.

Du kan tippe TV 2s journalist her.

Israels premierminister må danne regering trods korruptionsanklager

Israels højesteret giver premierminister Benjamin Netanyahu lov til at danne regering, selv om han er under anklage for korruption. Det skriver Reuters.

Polens regering udskyder præsidentvalg

Polakkerne må vente med at finde landets næste præsident. Søndag skulle de ellers have været til stemmeurnerne, men på grund af corona-pandemien udskydes præsidentvalget nu. 

Sammenstød i Sudan dræber 30

Kampe mellem stammefolk i Sudans vestlige Darfur-provins har dræbt 30 personer. Kampene udbrød tirsdag og fortsatte frem til onsdag morgen mellem en arabisk og en ikke-arabisk stamme. Landets premierminister meddeler, at de stridende parter igen har stoppet kampene. 

Dagens overblik fra TV 2 er klar

USA gør klar til at genåbne og Europa oplever et økonomisk chok, der ikke er set siden Depressionen. Dagens overblik fra TV 2 er klar og kan læses her

Von der Leyen: Balkan-lande hører til i EU

Nordmakedonien, Serbien, Montenegro, Albanien, Bosnien Herzegovina og Kosovo hører hjemme i EU. Det siger Ursula von der Leyen, formand for EU-Kommissionen efter topmøde med EU’s stats- og regeringschefer og de seks lande i Vestbalkan. EU anerkender, det arbejde landene har gjort for at leve op til EU-værdier og principper og med at indføre nødvendige reformer, står der i erklæring.

Medlem af Kraftwerk er død 73 år gammel

Florian Schneider, der var en af de stiftende medlemmer af det tyske kultband Kraftwerk, er død. Det skriver flere internationale medier, heriblandt The Guardian og musikmediet Billboard. Florian Schneider døde af kræft i en alder af 73 år. I 1970 startede han bandet Kraftwerk sammen med Ralf Hütter, og de blev sammen med resten af bandet pionerer inden for elektronisk musik og har inspireret utallige bands i adskillige musikgenrer gennem tiden.
 

Landsret stadfæster 56-årig kvindes dom for drab

Vestre Landsret har onsdag stadfæstet en dom på 12 års fængsel, som den 56-årige Laila Ringholm Andersen ved Retten i Herning blev idømt for at have dræbt sin kæreste i den vestjyske by Tim. Det oplyser Vestre Landsret på sin hjemmeside.

Thorning-Schmidt får nyt job i Facebook

Tidligere socialdemokratisk statsminister Helle Thorning-Schmidt får plads i toppen af Facebooks tilsynsråd. Rådet skal vurdere en række udvalgte sager ud fra Facebook og Instagrams politikker, men også ved at sikre ytringsfrihed inden for internationale normer for menneskerettigheder, lyder det. Facebook skal følge de beslutninger, som rådet træffer.

Nigeria får kritik for at idømme dødsstraf over den populære app Zoom

Menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch kritiserer Nigeria, efter at en domstol i landets største by Lagos har idømt en mand dødsstraf over appen Zoom. Nigeria er lukket ned, men domstolene arbejder videre virtuelt. Human Rights Watch kalder det dog inhumant at idømme dødsstraf over apps som Zoom. Det skriver BBC. Der er mere end 2000 mennesker på dødsgangen i Nigeria. 

E45 er genåbnet ved Nørager

Der er genåbnet for trafikken i et spor på E45 ved Nørager i sydgående retning. Tidligere onsdag eftermiddag udbrød der ellers brand i en bil, og det tvang myndighederne til at lukke al trafik i sydgående retning. Branden i bilen er nu slukket, men der er fortsat oprydningsarbejde i gang på stedet. 

27-årig mand varetægtsfængslet i fire uger for trusler mod vidne

En 27-årig mand fra Tønder er ved et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg blevet varetægtsfængslet i fire uger i en sag om dels vidnetrusler, dels øvrige trusler mod en ung mand, der ligeledes er fra Tønder. Vidnetruslerne bunder i, at den unge mand tidligere havde anmeldt den 27-årige til politiet for at være i besiddelse af en pistol. Og da parterne mødtes ved et tilfælde i Tønder tirsdag, kaldte den 27-årige den unge mand for ”stikkersvin” og meddelte, at ”han vil blive nakket”.

E45 lukket i sydgående retning ved Hobro

Der er i øjeblikket brand i en bil i nødsporet på E45 i sydgående retning ved Nørager. Politi og brandvæsen er fremme, men motorvejen er blevet lukket i sydgående retning. Der er sort røg, som går over i nordgående spor, og derfor skal bilisterne nedsætte hastigheden på stedet. Det meddeler Nordjyllands Politi. 

Antallet af personbiler halveret efter nedlukning af Danmark

Antallet af personbiler i trafikken blev halveret til omkring 27.500 umiddelbart efter den delvise nedlukning af landet 11. marts. Det fremgår af en økonomisk rapport, som tre professorer har udarbejdet forud for genåbningens fase to. - Personbilstrafikken faldt til omkring 55 procent af normalniveauet umiddelbart efter nedlukningen, skriver de i rapporten. Det antages at normalniveauet var omkring 50.000 i hverdagene før nedlukningen.
 

Fem anholdte i sag om mulig bombefremstilling

Politiet har onsdag i en "større koordineret aktion" ransaget 13 adresser og anholdt fem personer på Sjælland i en sag om mulig bombefremstilling, oplyser politiet i en pressemeddelelse. Personerne er alle mænd i alderen 20 til 53 år. 

- Nu skal vi afhøre de anholdte, og derefter tager vi i samarbejde med anklagemyndigheden stilling til, hvor mange af de fem, som skal fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Det er dog sikkert, at der skal ske fremstillinger, fortæller vicepolitiinspektør Lau Lauritzen fra Nordsjællands Politi. 

27-årig kvinde fået dom efter vold mod Rasmus Paludan

En 27-årig kvinde er onsdag i Københavns Byret idømt 30 dages fængsel, der blev gjort betinget mod, at hun udfører 40 timers samfundstjeneste for vold mod Rasmus Paludan. Under en demonstration på Nørrebro kastede hun en blanding af æg og eddike på partiformanden.

20-årig idømt ni års fængsel for vold med døden til følge på 61-årig mand

Den 20-årige Ricardo Stutz-Kunath er onsdag idømt ni års fængsel ved Retten i Esbjerg. Han blev dømt for vold med døden til følge og for usømmelig omgang med lig mod en 61-årig mand og for en påsat brand i Blåvand for snart et år siden i et restauratørspars villa. Branden kostede en 85-årig kvinde livet.
 

28-årig stukket ned på Langeland

En 28-årig kvinde blev sent tirsdag aften stukket flere gange i ryggen med en kniv i Rudkøbing. Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse. Politiet rykkede kort før midnat til Rudkøbing på Langeland, efter at man havde fået en anmeldelse om et knivstikkeri i Nørrestræde. Efterforskningen førte til, at en 32-årig kvinde onsdag formiddag blev anholdt og hun fremstilles onsdag eftermiddag i grundlovsforhør. 

Regeringen vil ikke kigge på udskældt offentlighedslov

Regeringen kommer ikke til at åbne for, at den udskældte offentlighedslov bliver ændret. Det siger justitsminister Nick Hækkerup (S) i Folketingssalen onsdag. Han bliver spurgt af Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup, efter at Ytringsfrihedskommissionen har anbefalet en revision af loven, der hæmmer borgere og journalisters indsigt i regeringens arbejde. - Positionerne i Folketinget er velkendte. Og udsigten til at nå til enighed har for mig at se ikke ændret sig med denne her rapport, siger Hækkerup. 

Minister: Det kan være lovligt for en landmand at skyde ulve

Miljøminister Lea Wermelin (S) deler bekymringen om ulvens færden i Danmark. Det siger hun, efter at Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Pia Kjærsgaard, har opfordret til, at landmænd skal have lov at skyde ulve. 

- Det kan være lovligt nødværge, hvis landmænd ønsker at skyde ulven, men det vil være afhængigt af en konkret afgørelse ved domstolen, hvorvidt det er det, ligesom på øvrige strafferetlige spørgsmål, siger Lea Wermelin på samrådet.

Politi efterlyser to drenge, der begik vold mod 11-årig

Københavns Vestegns Politi efterlyser to drenge i alderen 12-13 år, der har sparket en 11-årig dreng i hovedet. Volden blev filmet og siden delt på de sociale medier. Overfaldet fandt sted 23. marts klokken 18 ud for Lilletoften 100 i Skovlunde. Læs de to drenges signalement her.