Nyheder

Dagens nyheder 5. maj

Livecenteret opdateres ikke længere. 

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Højhus i De Forenede Arabiske Emirater står i flammer

En skyskraber i byen Sharjah, der er en af de største byer i De Forenede Arabiske Emirater, står tirsdag aften i flammer. Det skriver BBC.

Ifølge mediet har ingen mistet livet i branden, og man ved heller ikke, hvad der har forårsaget den. Højhuset hedder Abbco Tower og har 48 etager. 

Nedlukning koster Disney dyrt

Nedlukninger af temaparker og biografer skar 1,4 milliarder dollar af Walt Disney-koncernens overskud i første kvartal. Det oplyser selskabet i sit regnskab for første kvartal ifølge Reuters, skriver Ritzau.

Politijagt endte i ulykke og en delvist spærret Vesterbrogade - en person er anholdt

En person er anholdt og bragt på hospitalet, efter politiet satte efter vedkommende på Vesterbrogade. Vedkommende kørte derefter ind i en mur. Personen er ikke i kritisk tilstand, fortæller Henrik Svejstrup, vagtchef ved Københavns Politi. 

Mens politiet undersøger ulykken er en del af Vesterbrogade - fra Vesterbros Torv til Trommesalen - spærret i begge retninger, oplyser Københavns Politi til TV 2.

- Vi kan ikke sige på nuværende, hvad anholdelsen relaterer sig til, siger Henrik Svejstrup til TV 2, og tilføjer, at det drejer sig om en verserende sag. 

Vej i Vestjylland fortsat spærret - vil formentlig vare til midnat

Tarmvej ved Nørre Nebel i Vestjylland er fortsat spærret. Tidligere på aftenen kolliderede en bil og en bus på stedet, og Simon Skelkjær, vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, fortæller, at man fortsat efterforsker og rydder op. Han regner med, at der bliver åbnet igen på denne side af midnat. 

Føren af bilen er blevet fløjet til Skejby Sygehus, og vedkommendes pårørende er underrettede, men politiet har ikke nyt at berette om hendes tilstand. 

Ifølge Ekstra-Bladet pådrog buschaufføren sig ikke alvorlige skader, og der var ikke passagerer ombord på bussen.

Finansminister forventer underskud på 190 milliarder kroner

Finansminister Nicolai Wammen (S) forventer et offentligt underskud på op mod 190 milliarder kroner i 2020, skriver Ritzau. Det fremgår af det nye konvergensprogram for 2020.

Konvergensprogrammerne er en art selvangivelse for de lande, der ikke har euroen som valuta, som belyser deres overholdelse af EU's budgetregler. 

Dagens overblik: Nu er Yahya Hassan blevet begravet

Total forvirring i dansk håndbold, aftale om fordeling af milliarder mellem kommuner og arbejdsskader som følge af coronavirus. Det er et par af de historier, som TV 2 stiller skarpt på i dagens overblik. 

Du kan læse dem alle her

Værnemiddel-lagre blev droppet i sidste pandemiplan

Man overvejede at etablere lagre med værnemidler, da Sundhedsstyrelsen tilbage i 2012 skulle lave en ny beredskabsplan, som skulle klæde sundhedsvæsenet på til at håndtere en pandemi. Men lagrene blev droppet, da den endelige plan blev præsenteret året efter. Det fortæller Else Smith, tidligere direktør for Sundhedsstyrelsen i de år, til DR

Uheld i Nørre Nebel spærrer vej

Et færdselsuheld på Tarmvej ved Nørre Nebel har spærret vejen. Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter. En person er kommet til skade, og de pårørende er blevet gjort bekendte med det. 

Ifølge Ekstra-Bladet det en personbil og en bus, der er kørt sammen. Føreren af personenbilen, en kvinde, er den tilskadekomne og blevet fløjet til Skejby Sygehus.

54-årig varetægtsfængslet: Sigtet for at holde kone indespærret i to år

En 54-årig mand, der blandt andet er sigtet for at holde sin kone indespærret i omkring to år, er i et grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg blevet varetægtsfængslet i to uger. Det skriver Ekstra Bladet ifølge Ritzau. 

Tidligere dømt læge får sin autorisation tilbage

Lægen Søren Ventegodt har fået sin autorisation tilbage. Det har Østre Landsret ifølge Ritzau slået fast.

Han fik frataget sin autorisation af først Sundhedsstyrelsen og sidenhen Indenrigs- og Sundhedsministeriet i 2006. Han blev også idømt 30 dages fængsel. Det skyldtes hans alternative behandlingsmetode, han kaldte "vaginal akupressur". 

Overfor Ekstra-Bladet siger han, at han har deponeret sin autorisation. 

Ryanair har en tilbagegang på 99,6 procent

Europas største lavprisflyselskab, Ryanair, har i april haft en chokerende nedgang i antallet af passagerer som følge af coronavirus. Den er opgjort af det irske flyselskab til en tilbagegang på 99,6 procent.

40.000 passagerer fløj med Ryanair i april. I den samme måned sidste år var tallet 13,5 millioner, skriver nyhedsbureauet Reuters.

EU godkender nye betingelser for dansk hjælpepakke

Lempede krav for dansk statsstøtte til coronaramte virksomheder, der kompenseres for faste udgifter under krisen, er blevet godkendt af EU-Kommissionen. Dermed har EU sagt god for en tilpasset hjælpepakke, som tidligere er blevet blåstemplet af konkurrencekommissær Margrethe Vestager, skriver Ritzau. 

Tirsdag har hun godkendt en række ændrede betingelser. De medfører, at virksomheder kan få støtte til at dække faste udgifter, hvis deres omsætning er faldet med over 35 procent.

To personer anholdt efter knivoverfald

To personer er blevet anholdt af Nordjyllands Politi efter et "intenst efterforskningsforløb" og en "planlagt og koordineret anholdelsesaktion ledet af Nordjyllands Politi", skriver politikredsen i en pressemeddelelse

- De to anholdte formodede gerningsmænd er henholdsvis 26 år og 32 år, og vi har via vores arbejde med sagen fået slået fast, at der er et forudgående kendskab mellem den forurettede og en af de formodede gerningsmænd, siger politikommissær Martin Rolighed. 

Politiet vil ikke udtale og om motivet for knivoverfaldet. Desuden oplyser politiet, at det formodes, der stadig er gerningsmænd på fri fod. 

Mand idømmes fem års fængsel

En 43-årig mand er ved Retten i Holbæk blevet idømt fem års fængsel for grov vold, voldtægt og ulovlig tvang mod sin kæreste. Det oplyser retten på sin hjemmeside.

Ofre i Umbrella-sag kan se frem til større godtgørelse

Der er oprejsning til ofrene i den såkaldte Umbrella-sag, som handler om videoer med seksuelt indhold, der blev delt igen og igen. På videoerne ses to 15-årige. Således valgte Østre Landsret tirsdag i 13 ankesager at hæve den godtgørelse, som delerne skal betale til ofrene. I de 13 sager har landsretten fastsat beløbet for godtgørelse på 5000 kroner til pigen og 1000 kroner til drengen. Byretten var også kommet frem til, at pigen og drengen skulle have en godtgørelse,  men beløbet var lavere.

Umbrella-sagen kom frem i januar 2018, hvor politiet oplyste, at det ville sigte 1000 unge for delingerne. Siden er hundredvis blevet dømt.

Kina har opsendt en raket med plads til passagerer

Tirsdag klokken 18 lokal til opsendte Kina en rumfærge af modellen Long March-5B, og ifølge Reuters har kinesisk stats-tv CCTV kaldt opsendingen en succes. 

Opsendingen var ubemandet, og er en del af landets rumprogram. De vil sende astronauter til en fremtidig rumstation og derfra lave rumudforskning. Kina håber at have en bemandet rumstation omkring 2022. 

Yahya Hassan begraves i Aarhus

Yayha Hassans kiste er blevet båret ind på Vestre Kirkegård i Aarhus. Hassans onkel vil forestå en begravelsesbøn.

Digteren døde i onsdag i sidste uge. Han blev 24 år gammel. 

På Twitter skriver Østjyllands Politi, at der er mange samlet på Vestre Kirkegård, og at begravelser er undtaget fra forsamlingsforbuddet.

Tre mænd fra 'Porsche-bande' skal i fængsel

Tre mænd fra den såkaldte 'Porsche-bande' skal i fængsel for at have solgt narko i Skive. Det har retten i Viborg afgjort, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse. En 24-årig mand skal tre år og tre måneder bag tremmer, mens en 23-årig mand får fængsel i to år og tre måneder. Endelig fik en 22-årig mand en dom på halvandet års fængsel. 

Yderligere ti coronarelaterede dødsfald - antal indlagte falder

Der er nu 503 danskere, der er døde, mens de var smittet med covid-19. Det oplyser Statens Serum Institut. 228 personer er indlagt på sygehusene, hvilket er et fald på 24 personer fra mandag. 49 personer ligger på intensiv, og af dem er 39 i respirator.

Mand ramt af 800 kilo tung pæl

En mand er tirsdag formiddag omkring klokken 11.25 blevet ramt af en 800 kilo tung pæl i forbindelse med sit arbejde i Sydhavnen i København. Det bekræfter Københavns Politi over for TV 2. Manden var ved at sætte pæle i havnebassinet ved adressen Peter Holms Vej 9.

- Manden bliver ramt på lænden, og han er kørt på hospitalet til tjek. Vi kender ikke hans tilstand, men han var ved bevidsthed, da vi kom frem til ulykkesstedet, siger vagtchef Henrik Brix.

Politiet er nu i gang med at underrette de pårørende om arbejdsulykken.