Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Hvad skete der? Over 100.000 danskere er nu testet for coronavirus, og regeringen har tirsdag fastsat en øvre grænse for forsamlinger på 500 personer frem til 1. september. 

Hvad er status? I alt er 370 personer smittet med coronavirus døde i Danmark. 335 er indlagt. 81 er indlagt på intensivafdeling, og heraf er 72 er i respirator.

Her får du seneste tal fra Danmark og verden.

Livebloggen opdateres ikke længere.

 

Virusforskere: Opbygning af flokimmunitet er tvivlsomt

Det er højst tvivlsomt, at en så stor del af befolkningen kan blive immune efter smitte med coronavirus, at der kan blive tale om flokimmunitet.

Det vurderer førende virusforskere, skriver Berlingske.

Meldingen kommer, efter at Statens Serum Instituts faglige direktør, Kåre Mølbak, tidligere har talt om muligheden for flokimmunitet.

Senatet har godkendt ny økonomisk hjælpepakke

Senatet har godkendt endnu en stor hjælpepakke, der skal afbøde de økonomiske konsekvenser i USA af virusudbruddet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters sent tirsdag aften dansk tid.

Pakken skal hjælpe små virksomheder, der er ramt af coronakrisen, samt hjælpe hospitaler, der beskæftiger sig med et stort antal coronapatienter. Lovforslaget, som støttes af Det Hvide Hus, går nu videre til Repræsentanternes Hus, hvor det skal stemmes om torsdag.

Netflix får rekordhøjt antal nye abonnenter

-

Netflix fik et rekordhøjt antal nye abonnenter, 15,77 millioner, i første kvartal af 2020, skriver Reuters. Netflix tilegner coronakrisen en betydning for det.

Tallene blev præsenteret i forbindelse med Netflixs kvartalsregnskab tirsdag aften. Forud for præsentationen havde analytikere forventet en stigning i abonnenter på cirka 8,5 millioner, mens Netflix selv havde forventet en stigning på 7 millioner, skriver Business Insider.

Danmark lader som et af få lande smittedes familie gå frit

Danmark, Sverige og det hårdt ramte Belgien er de eneste lande i det vestlige Europa, hvor ægtefæller og andre, der bor sammen med coronasmittede, får lov til at færdes ude i samfundet. Det skriver Politiken onsdag.

En opgørelse, som Politiken har foretaget hovedsageligt på baggrund af data indsamlet af Verdenssundhedsorganisationens (WHO) europæiske kontor, viser, at 19 ud af 22 lande kræver, at de smittedes nære kontakter bliver hjemme i karantæne. Hos de fleste lande gælder karantænen i 14 dage.

Karantænen bliver anbefalet af WHO og det europæiske center for sygdomskontrol, ECDC.

Ny milliardstor hjælpepakke vej til mindre amerikanske virksomheder

Kongressen i Washington er klar med en ny hjælpepakke til mindre virksomheder, der er ramt af coronakrisen. Det siger den republikanske flertalsleder i Senatet, Mitch McConnell, i en udtalelse, skriver nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

Pakken på i alt 480 milliarder dollar indeholder låneordninger for i alt 380 milliarder, hjælp til hospitaler for 75 milliarder og 25 milliarder dollar til test for coronavirus, skriver Reuters. McConnell tilføjer, at han håber, at Senatet hurtigt vedtager pakken.

Stockholm nærmer sig flokimmunitet

De svenske myndigheder vurderer nu, at op mod 30 procent af Stockholms 975.000 indbyggere har været smittet med coronavirus. Det skriver Aftonbladet. 

Samtidig viser nye svenske studier, at der er tegn på, at der vil blive opnået flokimmunitet i byen i løbet af maj. Det har tidligere været fremme, at for at opnå flokimmunitet skal 60 procent have været smittet.

Nuuk ophæver rejseforbud efter coronafri periode

Nuuk ophæver udrejseforbuddet, der har været gældende siden den 18. marts. Det oplyser Grønlands regering i en pressemeddelelse. Dermed kan indbyggerne i Nuuk igen rejse ud.

Ophævelsen af rejseforbuddet kommer efter, at Grønland i flere uger ikke har haft et eneste smittetilfælde med coronavirus. Ophævelsen gælder fra 23.59 tirsdag.

Rejseforbuddet var ellers oprindelig tiltænkt til at skulle vare indtil den 30. april.

Nuuk er det eneste sted i Grønland, hvor der har været et decideret udrejseforbud. I alt har der været 11 tilfælde af coronasmitte i Grønland, alle sammen i Nuuk. Alle 11 er raskmeldte igen.

Forskerhold efterlyser mennesker til vaccineforsøg

I Storbritannien skrider arbejdet med udviklingen af en coronavirus i den grad fremad. Forskere på Oxford University er klar til at begynde at teste deres bud på en coronavaccine på torsdag og snart vil endnu et britisk forskerhold følge efter dem.

Det forskerhold kommer fra Imperial College London, og de efterlyser nu mennesker til at få afprøvet deres vaccine. Det skriver de på Twitter, hvor de også udlover penge til folk, der vil være med i forsøget.

Storbritannien tester coronavaccine på mennesker på torsdag

Storbritannien begynder på torsdag at teste en coronavaccine på mennesker. Det fortæller sundhedsminister Matt Hancock ifølge Sky News på en pressekonference.

Vaccinen er blevet lavet af et forskerhold fra Oxford University, der flere gange har været fremhævet i medierne som dem, der var længst fremme med en vaccine mod coronavirus.

Allerede inden forskerholdet fra Oxford er færdig med testene, vil produktion af vaccinen starte op.

Antallet af coronadødsfald i Italien stiger igen

Antallet af coronadødsfald i Italien er tirsdag steget med 534, oplyser italienske sundhedsmyndigheder. Dagen inden blev der registreret 454 dødsfald relateret til coronavirus i Italien. Dermed er i alt 24.648 mennesker, der var bekræftet smittet med coronavirus, døde i Italien, siden virussen brød ud i landet i februar.

Også antallet af nye smittetilfælde er steget tirsdag til 2729. Mandag meldte Italien om 2256 nye bekræftede smittetilfælde. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Flertal suspenderer 225-timers-regel frem til 1. juli

Et politisk flertal har vedtaget at suspendere 225-timers-reglen frem til 1. juli, fordi det er svært for kontanthjælpsmodtagere at finde job under coronakrisen. Regeringen og de røde partier samt Venstre stemte for.

De Konservative, Liberal Alliance og Nye Borgerlige stemte imod. Og Dansk Folkeparti, der var blandt de første partier til at kræve stemte reglen suspenderet, stemte overraskende gult.

Siden lovbehandlingsarbejdet gik i gang er flere dele af samfundet dog begyndt at blive åbnet igen. Dermed har virkeligheden overhalet forslaget, mener DF, som derfor stemmer gult, altså hverken ja eller nej.

Erhvervsminister kritiserer Danske Banks realkreditstramning

.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) kritiserer nu Danske Banks realkreditstramning. Det sker efter at bankens realkreditinstitut, Realkredit Danmark, fremover vil have danskerne til at lægge 10 procent af købssum mod fem procent i dag, når de køber bolig.

- Vi har behov for banker i Danmark, der forstår at løfte deres del af samfundsansvaret, og som hjælper med at holde hånden under boligmarkedet og danske boligejere, lyder det fra Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen hæfter Simon Kollerup sig også ved, "at det ikke tyder på, at de øvrige banker følger Danske Banks beslutning." 

Ni corona-dødsfald på plejehjem

Siden midten af marts er i alt 17 beboere på plejehjemmet Højstruphave i Vallensbæk blevet smittet med coronavirus -  ni af dem er afgået ved døden med covid-19. Det skriver Vallensbæk Kommune i en pressemeddelelse tirsdag.

- Det har været en hård og trist periode på Højstruphave, og vi er alle - medarbejdere og forvaltning - dybt påvirkede at situationen, siger borgmester Henrik Rasmussen.

Ifølge kommunen har Højstruphave været ramt af coronavirus siden midten af marts og ligesom mange andre kommuner lukkede Vallensbæk Kommune per 13. marts for besøg på plejehjemmene.

Kvinde i corona-karantæne dømt for at bide nabo

En 29-årig kvinde er idømt 20 dages fængsel for at have bidt en nabo under tumult i gård bag værtshus. Straffen skal ikke afsones, hvis kvinden udfører 40 timers samfundstjeneste. Det indgår som en skærpende omstændighed, at kvinden var i karantæne for mulig coronasmitte.

Anklagemyndigheden havde krævet en straf på tre måneders fængsel.

Episoden foregik 13. marts i baggården ved værtshuset "Det lille apotek" i Gørlev i Vestsjælland.

Italien arbejder på hjælpepakke til mindst 50 milliarder euro

Italiens regering arbejder på en hjælpepakke til en værdi af mindst 50 milliarder euro, der skal få den italienske økonomi på fode igen efter coronakrisen. Det siger landets premierminister; Giuseppe Conte, tirsdag ifølge nyhedsbureauerne Reuters og dpa.

De nye tiltag ventes at blive præsenteret senere på måneden, siger Conte. I forvejen har Italien godkendt en hjælpepakke på 25 milliarder euro i marts.

Trump kræver plan for at redde olieindustrien efter krak

USA's præsident Donald Trump har bedt Energiministeriet og Finansministeriet om at udarbejde en økonomisk plan for at redde landest olieindustri. Det skriver han på Twitter.

Trumps udmelding kommer efter, at det amerikanske oliemarked kollapsede mandag. Det skete som en konsekvens af, at der på grund af coronakrisen ikke bliver fløjet, kørt og sejlet så meget som før krisen. 

Corona-telte skal også bruges til test for antistoffer

Flere danskere skal testes for antistoffer. Det skal de hvide telte, der opføres nu, bruges til, siger statsminister Mette Frederiksen efter spørgetimen. 

- Jeg vil ikke give en dato nu. Nogle telte er sat op, men der skal mere kapacitet til. Det vender Statens Serum Institut tilbage på, siger Mette Frederiksen.

Ifølge Mette Frederiksen skal der både testes mere for antistoffer og for coronasmitte.

Mette Frederiksen vil ikke give svar på, om folk kan holde sommerbryllup

På doorstep efter spørgetimen i Folketinget siger Mette Frederiksen, at danskerne må vente på svar på, om de kan holde bryllupper og andre arrangementer hen over sommeren:

- Jeg er en af dem, der har planlagt et sommerbryllup. Men jeg ved heller ikke, hvad der kommer til at ske hen over sommeren. Vi følger sygdommens udvikling.

185 personer registreret døde det seneste døgn i Sverige - seks døde i Danmark

I Sverige er der registreret 185 dødsfald blandt coronapatienter det seneste døgn, oplyser sundhedsmyndighederne. Mandag var tallet 40. I Danmark er tallet seks døde på et døgn.

Statens Serum Institut oplyser, at antallet af indlagte i Danmark falder med en fra 336 mandag til 335 tirsdag.