Coronavirus

Corona ser ikke ud til at give flere dødsfald end normalt

Ifølge Danmarks Statistik er der i år ikke nogen overdødelighed sammenlignet med tidligere år.

4794 danskere er døde, siden det første coronarelaterede dødsfald blev noteret herhjemme 14. marts.

Det svarer i grove træk til det samme antal døde i den samme periode sidste år og forrige år, viser tal fra Danmarks Statistik.

Hvor der i den tilsvarende periode i 2019 døde 4498 danskere, så døde 5131 danskere i 2018.

Ikke tale om overdødelighed

Flere har på grund af coronasituationen formentlig spekuleret i, om der i år kan være en overdødelig på grund af det potentielt dødelige virus.

Men ifølge Dorthe Larsen, der er afdelingsleder hos Danmarks Statistik, ser det på baggrund af tallene ikke ud til at være tilfældet.

- Det vil jeg ikke sige, at der er, siger Dorthe Larsen.

Hun nævner, at tallene svinger meget fra sæson til sæson, alt efter hvornår for eksempel en influenzaepidemi rammer Danmark.

- Det ser ikke ud som om, at tallene for 2020 er markant højere, end de var i de foregående år - især ikke hvis man sammenligner med 2018, hvor tallene var lavere, men der var en influenzaepidemi i marts, siger Dorthe Larsen.

Ikke med sikkerhed døde af corona

Tallene fra Danmarks Statistik indeholder ikke information om dødsårsagerne. Den slags opgørelser bliver kun lavet på årsbasis.

Tallene for antal dødsfald går frem til 12. april.

Danmarks Statistik bemærker, at tallene er foreløbige, da der kan være forsinkelser i indberetningerne fra de kommunale folkeregistre.

Torsdag var der registreret 321 coronarelaterede dødsfald herhjemme.

Det kan dog ikke siges med sikkerhed, om personerne er døde på grund af virusset, da flere i forvejen har lidt af andre sygdomme.