Dronningen 80 år

Eksperter: Her er dronningens flotteste kjoler gennem tiden

Dronning Margrethe har ikke god smag, men har en meget personlig stil, mener modeeksperterne. Se hendes flotteste kjoler her, og stem på din favorit.

Dronning Margrethe har båret et utal af smukke kjoler igennem tiden. Men de har sjældent været specielt moderne, mener to modeeksperter.

- Dronningen bekymrer sig ikke så meget om, hvad der er moderne. Hun er virkelig sin egen, når det kommer til den stil, hun har lagt for dagen igennem snart 50 år.

Sådan lød det fra Uffe Buchard, som sammen med Chris Pedersen var i 'Go' morgen Danmark' for at tale om dronningens kjoler gennem tiden.

De to modeeksperter var enige om, at dronning Margrethe skiller sig meget ud fra de øvrige medlemmer af kongehuset, som ofte følger tidens tendenser.

- Dronningen har ikke god smag. Hun har en smag, som er meget sin egen, og som har ekstremt meget personlighed, sagde modeekspert Chris Pedersen.

Her er modeeksperternes to favoritkjoler

Den kongeblå velourkjole bar dronningen i anledningen af sit 40-årsjubilæum som regent.

- Den er så genial, fordi den er så enkel og alligevel så overdrevent dramatisk, fortalte modeekspert Uffe Buchard om denne kongeblå velourkjole, som er hans favorit blandt dronningens kjoler.

Denne smukke kjole med tylskørt i sort og midnatsblå havde dronningen på ved sin 60-årsfødselsdag.

- Det er vildt at se hende i en sort kjole. Sort er så dramatisk og teatralsk, fortalte Chris Pedersen. Den flotte kjole i midnatsblå og sort tyl er hans favorit ud af dronningens mange gallakjoler gennem tiden.

Se dronningens andre flotte kjoler herunder, og stem på din favorit nederst i artiklen:

Dronningen var iført en blomstret kjole, aftenen før hendes niece, prinsesse Alexia, skulle giftes i 1999.
Dronning Margrethe bar denne lilla kjole i anledning af prinsesse Benediktes 75-årsfødselsdag på Amalienborg i København sidste år.
Dronningen havde en flot, lyseblå kjole på til middagen på Fredensborg Slot i anledningen af sin 75-årsfødselsdag i 2015.
Ved prins Joachim og prinsesse Maries bryllup i 2008 var dronning Margrethe iført denne pink kjole.
Denne grønne kjole bar dronningen ved en gallamiddag på Christiansborg. Regentparret var vært for en middag for det officielle Danmark i anledning af kronprins Frederik og kronprinsesse Marys bryllup.
Dronning Margrethe var iført denne kjole ved det kongelige bryllup mellem kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Kjolen i silke er designet af Mogens Eriksen og trykt med rosenfarvede syrenbuketter. Udover kjolen bar hun en lang, rosa frakke.
I 1992 kunne dronning Margrethe og prins Henrik fejre sølvbryllup. Her bar dronningen en stor kjole, som hun selv har tegnet sammen med designeren Jørgen Bender. Der blev brugt 60 meter tyl til hele kjolen.
Da dronning Margrethe kunne fejre sin 70-årsfødselsdag, bar hun en rød gallakjole af Birgitte Thaulow.
Dronning Margrethe var iført en grøn kjole nytårsdag i 1999, da hun inviterede til nytårskur på Amalienborg.
Dronningen har båret denne kjole ved flere lejligheder, blandt andet til nytårsgalla i 1990. Silkekjolen er lilla changerende i mosgrønt. Den er syet af Jørgen Bender, og dronningen købte selv stoffet.
Dronningen bar en turkis kjole under et statsbesøg af Belgiens kong Philippe og dronning Mathilde i 2017.
Dronning Margrethe bar en pink kjole med blonder ved gallataffel på Christiansborg Slot i anledning af kronprinsens 50-årsfødselsdag i 2018.
Ved sin 75-årsfødselsdag bar dronning Margrethe en rød kjole med lange ærmer, da hun blev fejret på Christiansborg Slot.

Afstemning

Hvilken af dronningens kjoler er din favorit?