Dronningen 80 år

Danskernes billeder blev til puslespil til dronningen - zoom og find dig selv her

Zoom ind og se, om du kan finde nogen, du kender.

Originalfoto: Niels Henrik Dam, Ritzau Scanpix

En lang række danskere har bidraget til en særlig fødselsdagsgave til dronning Margrethe – nemlig et puslespil lavet af billeder af vinkende danskere.

TV 2 har de seneste dage opfordret befolkningen til at dele billeder på de sociale medier, hvor de vinker til dronningen, da det i år ikke var muligt at gøre det fra Amalienborg Slotsplads på grund af coronaudbruddet.

Det har resulteret i flere tusinde billeder fra glade danskere, der i løbet af dronningens fødselsdag er blevet sat sammen til en stor mosaik, der danner et portræt af dronning Margrethe.

Endnu flere danskere delte billeder, men kun omkring 3000 kunne nå at komme med på den korte tid, billedbehandlerne fra Wetouch havde til opgaven. Flere af danskernes billeder er blevet dubleret, så selve portrættet indeholder 6000 billeder.

- Vil du ønske stort tillykke derinde?

Portrættet blev i sidste ende til det puslespil, tv-værten Puk Elgård torsdag eftermiddag kunne aflevere på Fredensborg Slot, hvor dronningen opholder sig.

- Det er fra danskerne og fra TV 2. Vil du ønske et stort tillykke derinde?, lød det fra Puk Elgård, da hun overrakte puslespillet og en samlevejledning til jægeren Lars Husted, der tog imod gaven.

- Det kan du tro, det sørger jeg for kommer videre til majestæten, sagde han.

Puk Elgård overrakte en gave fra danskerne og TV 2 på Fredensborg til dronningen

Sådan blev puslespillet lavet

Overrækkelsen af gaven skete efter en hel dag, hvor Puk Elgård og TV 2 har fulgt processen hos firmaet Wetouch, der har stået for at sammensætte danskernes mange billeder til det vellignende portræt af 80-årsfødselaren.

Her begyndte billedbehandler Kenneth Pedersen og en kollega dagen uden et eneste billede, men i løbet af dagen har portrættet til puslespillet gradvist taget form, og de har været meget taknemmelige for danskernes mange bidrag.

- Jo flere billeder, der er med til at skabe det fulde billede, jo bedre bliver kvaliteten, lyder det fra Kenneth Pedersen.

Først har de beskåret alle billeder til små kvadrater, og herefter har de blandt andet brugt software til at lave den store mosaik.

- Systemet går ind og registrerer, hvilke billeder der indeholder meget rød eller hudfarve. Og så lægger den dem ud, så det begynder at ligne det billede, man er ude efter, forklarer billedbehandleren.

Generelt var danskerne opfindsomme med deres hilsner til dronningen på hendes fødselsdag.

Videohilsner fra hele Danmark

Ud over puslespillet har majestæten også modtaget flere virtuelle videohilsner fra både sine børnebørn og de kongelige, der skulle have fejret hende, samt fra kendte og helt almindelige danskere.

Se et uddrag af hilsnerne nedenfor:

Kongelige fra Europa: - Vi ville gerne have fejret dig

De europæiske Majestæter og Deres Kongelige Højheder kunne ikke være til stede for at fejre dronning Margrethe i Danmark, som det ellers var planlagt. I stedet overraskede de hende med en personlig videohilsen. Video: Kasper Søby

Kongefamilierne i Sverige, Norge, Belgien, Holland, Spanien og Luxembourg gik sammen og sendte fødselsdagshilsener til dronning Margrethe.

- Kære Daisy og kusine. Vi ville gerne have været sammen med dig i dag og fejret dig, lød det blandt andet fra den svenske konge Carl Gustav.

En række af regenterne skulle sandsynligvis have fejret majestæten netop i dag, hvor hun skulle have holdt fest. Eksempelvis "skød" Jægerkorpset fødselsdagssang for dronningen. Se det i Forsvarets videohilsen nedenfor.

Brygmann med sang til sin 'birthday queen'

Kendte ønsker dronning Margrethe tillykke med de 80 år

Skuespiller, komponist og musiker Martin Brygmann havde skrevet en fødselsdagssang til dronningen over ABBA-klassikeren 'Dancing Queen' som han i dagens anledning havde lavet om til 'Birthday Queen'.

- De er min birthday queen. Suveræn med en symaskine, oh yeah, sang han blandt andet.

Dronningens børnebørn ønskede tillykke

Dronning Margrethes otte børnebørn sendte deres farmor en videohilsen, som er lagt ud på kongehusets Facebook-side.

- Kære farmor, stort tillykke med din fødselsdag. Vi håber, at du har en rigtig god dag, lød det blandt andet fra prins Henrik og prinsesse Athena.

Derudover havde kronprinsen og kronprinsessens børn lavet pap-bogstaver, som de satte sammen til ordet "tillykke".

Dronningen har børnebørnene prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik, prinsesse Athena, prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine.

Fællessang fra hele Danmark

Coronavirussen forhindrer det traditionelle fremmøde af danskere, der vil ønske dronning Margrethe tillykke med fødselsdagen. I stedet synger de fællessang hjemmefra. Video: Kasper Søby

Klokken 12 sang hele Danmark fællessang for dronning Margrethe.

Hun blev fejret med fire nøje udvalgte sange, nemlig 'Fødselsdagssangen', 'Solen er så rød, mor', 'I Danmark er jeg født' og Kim Larsen-klassikeren 'Papirsklip'.

Manden bag initiativet var iværksætteren Kim Bruhn, der oprettede en Facebook-gruppe, som over 180.000 danskere siden meldte sig ind i.

Fødselsdagssang fra Ørkenens sønner

Niels Olsen, Henrik Koefoed, Søren Pilmark og Asger Reher havde lavet en sang til dronningen

Skuespillerne Niels Olsen, Henrik Koefoed, Søren Pilmark og Asger Reher havde skrevet en fødselsdagssang til majestæten.

- Vi vil kramme dig på afstand, når vi er sprittet af, sang de blandt andet.

Firkløveret har ved flere lejligheder optrådt for dronningen, blandt andet ved hendes 70-årsfødselsdag.

Forsvaret sendte hilsner fra hele verden

Danske soldater fra hele verden sendte også en hilsen til dronning Margrethe på hendes fødselsdag.

Der var både hilsener fra jagerfly og helikoptere i luften, fra gardahusarer i uniform og Sirius-patruljen i Grønland.

Kendte danskere siger tillykke

Kendte ønsker dronning Margrethe tillykke med de 80 år ? de forsøger i hvert fald

Tv-værterne Sofie Linde og Thomas Skov gjorde deres bedste for at sende en fødselsdagshilsen afsted til dronning Margrethe, men blev afbrudt af deres familier.

De blev bakket op af en række andre kendte, der også lykønskede dronningen.