Danskernes billeder blev til puslespil til dronningen - zoom og find dig selv her

Zoom ind og se, om du kan finde nogen, du kender.

Originalfoto: Niels Henrik Dam, Ritzau Scanpix

En lang række danskere har bidraget til en særlig fødselsdagsgave til dronning Margrethe – nemlig et puslespil lavet af billeder af vinkende danskere.

TV 2 har de seneste dage opfordret befolkningen til at dele billeder pü de sociale medier, hvor de vinker til dronningen, da det i ür ikke var muligt at gøre det fra Amalienborg Slotsplads pü grund af coronaudbruddet.

Det har resulteret i flere tusinde billeder fra glade danskere, der i løbet af dronningens fødselsdag er blevet sat sammen til en stor mosaik, der danner et portrÌt af dronning Margrethe.

Endnu flere danskere delte billeder, men kun omkring 3000 kunne nĂĽ at komme med pĂĽ den korte tid, billedbehandlerne fra Wetouch havde til opgaven. Flere af danskernes billeder er blevet dubleret, sĂĽ selve portrĂŚttet indeholder 6000 billeder.

- Vil du ønske stort tillykke derinde?

PortrĂŚttet blev i sidste ende til det puslespil, tv-vĂŚrten Puk ElgĂĽrd torsdag eftermiddag kunne aflevere pĂĽ Fredensborg Slot, hvor dronningen opholder sig.

- Det er fra danskerne og fra TV 2. Vil du ønske et stort tillykke derinde?, lød det fra Puk Elgürd, da hun overrakte puslespillet og en samlevejledning til jÌgeren Lars Husted, der tog imod gaven.

- Det kan du tro, det sørger jeg for kommer videre til majestÌten, sagde han.

Puk ElgĂĽrd overrakte en gave fra danskerne og TV 2 pĂĽ Fredensborg til dronningen

SĂĽdan blev puslespillet lavet

OverrÌkkelsen af gaven skete efter en hel dag, hvor Puk Elgürd og TV 2 har fulgt processen hos firmaet Wetouch, der har stüet for at sammensÌtte danskernes mange billeder til det vellignende portrÌt af 80-ürsfødselaren.

Her begyndte billedbehandler Kenneth Pedersen og en kollega dagen uden et eneste billede, men i løbet af dagen har portrÌttet til puslespillet gradvist taget form, og de har vÌret meget taknemmelige for danskernes mange bidrag.

- Jo flere billeder, der er med til at skabe det fulde billede, jo bedre bliver kvaliteten, lyder det fra Kenneth Pedersen.

Først har de besküret alle billeder til smü kvadrater, og herefter har de blandt andet brugt software til at lave den store mosaik.

- Systemet gür ind og registrerer, hvilke billeder der indeholder meget rød eller hudfarve. Og sü lÌgger den dem ud, sü det begynder at ligne det billede, man er ude efter, forklarer billedbehandleren.

Generelt var danskerne opfindsomme med deres hilsner til dronningen pü hendes fødselsdag.

Videohilsner fra hele Danmark

Ud over puslespillet har majestÌten ogsü modtaget flere virtuelle videohilsner fra büde sine børnebørn og de kongelige, der skulle have fejret hende, samt fra kendte og helt almindelige danskere.

Se et uddrag af hilsnerne nedenfor:

Kongelige fra Europa: - Vi ville gerne have fejret dig

De europÌiske MajestÌter og Deres Kongelige Højheder kunne ikke vÌre til stede for at fejre dronning Margrethe i Danmark, som det ellers var planlagt. I stedet overraskede de hende med en personlig videohilsen. Video: Kasper Søby Jensen

Kongefamilierne i Sverige, Norge, Belgien, Holland, Spanien og Luxembourg gik sammen og sendte fødselsdagshilsener til dronning Margrethe.

- KÌre Daisy og kusine. Vi ville gerne have vÌret sammen med dig i dag og fejret dig, lød det blandt andet fra den svenske konge Carl Gustav.

En rÌkke af regenterne skulle sandsynligvis have fejret majestÌten netop i dag, hvor hun skulle have holdt fest. Eksempelvis "skød" JÌgerkorpset fødselsdagssang for dronningen. Se det i Forsvarets videohilsen nedenfor.

Brygmann med sang til sin 'birthday queen'

Kendte ønsker dronning Margrethe tillykke med de 80 ür

Skuespiller, komponist og musiker Martin Brygmann havde skrevet en fødselsdagssang til dronningen over ABBA-klassikeren 'Dancing Queen' som han i dagens anledning havde lavet om til 'Birthday Queen'.

- De er min birthday queen. SuverĂŚn med en symaskine, oh yeah, sang han blandt andet.

Dronningens børnebørn ønskede tillykke

Hendes MajestÌt Dronningens 80-ürs fødselsdag

"KÌre farmor, stort tillykke med fødselsdagen." Alle Hendes MajestÌt Dronningens otte børnebørn overraskede for kort tid siden deres farmor med en videohilsen i anledning af den runde dag. Pü grund af situationen med udbredelsen af coronavirus er det ikke muligt for Dronningen at vÌre sammen med sine børnebørn pü sin 80-ürs fødselsdag, som det ellers var planlagt. Her vises en kort sekvens fra den private hilsen fra børnebørnene. Video: Kongehuset Š

Posted by Det danske kongehus on Thursday, April 16, 2020

Dronning Margrethes otte børnebørn sendte deres farmor en videohilsen, som er lagt ud pü kongehusets Facebook-side.

- KÌre farmor, stort tillykke med din fødselsdag. Vi hüber, at du har en rigtig god dag, lød det blandt andet fra prins Henrik og prinsesse Athena.

Derudover havde kronprinsen og kronprinsessens børn lavet pap-bogstaver, som de satte sammen til ordet "tillykke".

Dronningen har børnebørnene prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik, prinsesse Athena, prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine.

FĂŚllessang fra hele Danmark

Coronavirussen forhindrer det traditionelle fremmøde af danskere, der vil ønske dronning Margrethe tillykke med fødselsdagen. I stedet synger de fÌllessang hjemmefra. Video: Kasper Søby Jensen

Klokken 12 sang hele Danmark fĂŚllessang for dronning Margrethe.

Hun blev fejret med fire nøje udvalgte sange, nemlig 'Fødselsdagssangen', 'Solen er sü rød, mor', 'I Danmark er jeg født' og Kim Larsen-klassikeren 'Papirsklip'.

Manden bag initiativet var ivĂŚrksĂŚtteren Kim Bruhn, der oprettede en Facebook-gruppe, som over 180.000 danskere siden meldte sig ind i.

Fødselsdagssang fra Ørkenens sønner

Niels Olsen, Henrik Koefoed, Søren Pilmark og Asger Reher havde lavet en sang til dronningen

Skuespillerne Niels Olsen, Henrik Koefoed, Søren Pilmark og Asger Reher havde skrevet en fødselsdagssang til majestÌten.

- Vi vil kramme dig pĂĽ afstand, nĂĽr vi er sprittet af, sang de blandt andet.

Firkløveret har ved flere lejligheder optrüdt for dronningen, blandt andet ved hendes 70-ürsfødselsdag.

Forsvaret sendte hilsner fra hele verden

Lykønskning til Hendes MajestÌt Dronningen

Deres Majestæt, af medarbejderne i Forsvaret ønskes De stort tillykke med de 80 år🇩🇰

Posted by Forsvaret on Wednesday, April 15, 2020

Danske soldater fra hele verden sendte ogsü en hilsen til dronning Margrethe pü hendes fødselsdag.

Der var büde hilsener fra jagerfly og helikoptere i luften, fra gardahusarer i uniform og Sirius-patruljen i Grønland.

Kendte danskere siger tillykke

Kendte ønsker dronning Margrethe tillykke med de 80 ür ? de forsøger i hvert fald

Tv-vÌrterne Sofie Linde og Thomas Skov gjorde deres bedste for at sende en fødselsdagshilsen afsted til dronning Margrethe, men blev afbrudt af deres familier.

De blev bakket op af en rÌkke andre kendte, der ogsü lykønskede dronningen.