Coronavirus

Over 1500 coronapatienter er døde på et døgn i USA

Det seneste døgn er der sket en mindre stigning i antal af coronadødsfald i USA sammenlignet med forrige døgn.

USA har registreret 1535 coronarelaterede dødsfald i løbet af 24 timer.

Det viser tal fra Johns Hopkins University tirsdag morgen dansk tid.

Tallet er gjort op fra klokken 05.00 mandag til klokken 05.00 tirsdag dansk tid. I den tilsvarende periode i det forrige døgn var der 1469 dødsfald.

Dermed er der sket en stigning på 4,5 procent.

Over en halv million smittede

Samlet er 23.608 døde i USA, mens antallet af smittede tirsdag morgen lyder på 581.918. Det er knap 25.000 flere end mandag morgen. Der regnes dog med et stort mørketal.

Mere end 43.900 af de smittede er meldt raske igen.

USA er det land i verden, der har registreret flest smittetilfælde og dødsfald under coronapandemien.

Derefter følger Italien, hvor 20.465 personer har mistet livet som følge af virusset.

New York er epicenteret

I USA er New York City uden sammenligning hårdest ramt af virusudbruddet med i alt 7349 dødsfald. I delstaten New York har dødsfaldene rundet 10.000.

Mandag aften dansk tid sagde guvernør Andrew Cuomo, at New York er ved at have kontrol med smittespredningen med nedgang i antallet af coronadødsfald og indlæggelser.

Byens borgmester, Bill de Blasio understreger imidlertid, at der skal mere omfattende testning til for at få bekræftet, at der er tale om en nedgang, så man ikke ophæver tiltag mod smittespredning for tidligt.

Virusudbruddet, der begyndte i slutningen af 2019 i Kina, har betydet, at normale samfundsaktiviteter i store dele af verden er lukket ned, inklusive USA.

På et pressemøde natten til tirsdag dansk tid siger USA's præsident, Donald Trump, at det meldes ud indenfor de nærmeste dage, hvornår USA åbner.

Globalt er der registreret over 119.000 coronarelaterede dødsfald.