90 procent af alle smittede er i Europa og USA: - Det er ikke slut, siger WHO
Organisationen mener ydermere, at der vil gå mindst et år, før en vaccine er på markedet.
En talsmand for Verdenssundhedsorganisationen (WHO) siger ifølge Reuters, at 90 procent af alle bekræftede smittetilfælde med coronavirus er i Europa og USA.
Hun siger samtidig, at det er et blandet billede, man ser i Europa, hvor nogle lande oplever et stort fald i antallet af smittede og kommer forholdsvist sikkert gennem krisen, mens andre er hårdt ramt.
Ligeledes peger hun på Storbritannien og Tyrkiet som steder, hvor det lige nu ser ud til at gå galt rigtig hurtigt.
Derudover påpeger hun, at når man ser 90 procent af alle bekræftede smittetilfælde er i Europa og USA, betyder det, at krisen ikke har nået sit højeste niveau endnu.
- Vi har helt bestemt ikke nået toppen endnu, siger hun.
WHO mener ikke, at der vil være en vaccine tilgængelig før om minimum 12 måneder, og dermed siger organisationen også, at krisen vil fortsætte i minimum lige så lang tid.
Smittetallet nærmer sig to millioner
Det overordnede tal på verdensplan for bekræftede tilfælde af smittede med coronavirus er ved at nærme sig to millioner. Tirsdag klokken 12.00 lød tallet på 1.934.128 smittede personer på verdensplan.
Mere end en fjerdedel af de overordnede smittetilfælde er registreret i USA, hvor 587.173 personer er bekræftet smittet samme tid tirsdag.
De næste fem lande på skalaen er Spanien, Italien, Frankrig, Tyskland og Storbritannien, der til sammen har 687.529 bekræftede smittetilfælde.
I Danmark er antallet af bekræftede smittetilfælde 6496 personer, men man regner med et stort mørketal. Statens Serum Institut mener, at antallet kan være 30-80 gange højere, blandt andet fordi symptomerne er meget milde eller ikke-eksisterende hos mange.
I så fald kan det reelle smitteantal være mellem 194.880 til 519.680 smittede i Danmark alene.
Frygter manglende testudstyr i fattigere lande
Når WHO siger, at tiden til at erklære coronakrisen på tilbagetog ikke er kommet endnu, skal det også ses i lyset af, at nogle af de mest befolkede lande i verden melder om utroligt få smittede.
Eksempelvis har Indien 1,3 milliarder beboere, men påstår at have blot lidt over 10.000 smittede. TV 2s mellemøstkorrespondent Benjamin Kürstein mener, at det er tvivlsomt, hvorvidt Indien overhovedet har de nødvendige midler til at opspore og teste folk.
Derfor er der udbredt frygt for, at smittetallet er langt højere, forklarede han til TV 2 27. marts.
Hvis man ser på antallet af smittede per en million indbyggere i eksempelvis Indien og Danmark, er forskellen også enorm.
Danmark har 1091 smittede per en million indbyggere. Indien har otte smittede per en million indbyggere.