Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Statens Serum Institut. Arkivbillede.

TV2.DK giver dig her seneste nyt om coronavirussen minut for minut.

Hvad er status? 433 er indlagt med covid-19 i Danmark. Af dem er 120 indlagt på en intensivafdeling - og heraf er 100 i respirator.

237 personer er døde, mens de var smittet, og 1736 er raskmeldte. Få hele overblikket her.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

USA har afvist 6000 migranter ved den mexicanske grænse

Flere end 6000 migranter er blevet afvist ved den amerikanske grænse mod Mexico, siden en række skærpelser som følge af bekæmpelsen af coronavirussen trådte i kraft. Det skriver CNN.

Chefen for told- og grænsebeskyttelse i USA, Mark Morgen, siger, at de nye restriktioner ikke har noget med immigration at gøre:

- Det handler om vores fælles sundhed og sikkerhed. 

EU enig om stor hjælpepakke

EU's finansministre er på et møde blevet enig om en skitse for en stor, europæisk genopretningspakke. Det oplyser Finansministeriet i en pressemeddelelse.

Finansministrene har udarbejdet en rapport med en lang række tiltag, heriblandt:

  • En ny garantifond i regi af Den Europæiske Investeringsbank, som skal understøtte finansiering til især små- og mellemstore virksomheder for cirka 1500 milliarder kroner
  • Et nyt EU-instrument til støtte af nationale lønkompensationsordninger og visse sundhedsrelaterede tiltag på op til cirka 750 milliarder kroner
  • En ny genopretningsfond, som skal støtte genopretningen af europæisk økonomi via støtte til EU-budgetprogrammer
  • Adgang til lån fra eurolandenes fælles lånefond (ESM) for i alt 2 procent af eurolandenes BNP (cirka 1800 milliarder kroner) på visse betingelser

- Europa har vist sig fra sin bedste side i dag. Finansministerkollegaerne fra de andre EU-lande og jeg er blevet enige om et stærkt svar på de økonomiske udfordringer fra coronakrisen, siger finansminister Nicolai Wammen i pressemeddelelsen.

Pakken går nu videre til EU's regeringschefer.

Seruminstitut svækket i kampen mod coronavirus

Statens Serum Instituts bestræbelser på at udvikle en vaccine mod coronavirus halter, skriver Berlingske.

Flere prisvindende vaccineforskere og fagchefer har over de seneste måneder forladt instituttet, mens eksperter påpeger, at frasalget af vaccineproduktionen tilbage i 2016 nu koster.

- Det er ikke nok i en krisesituation kun at kunne forske og måske teste på dyr. Man skal kunne masseproducere, og det kan man ikke under de nuværende forhold, hvor vi oplever grænser lukke og lande fokusere på egne borgere.

- Det handler om forsyningssikkerhed, og den har vi ikke. Jeg har hele tiden følt, det var en fejl at sælge produktionen, og den følelse er kun stærkere nu, hvor vi står i en krise, siger Lars Peter Nielsen, som er chef for det Nationale Influenzalaboratorium ved Statens Serum Institut, til avisen.

Elevforeninger vil afskaffe adgangskrav til gymnasierne i år

Både foreningen Danske Skoleelever samt Danske Gymnasieelevers Sammenslutning ønsker at suspendere adgangskrav til de gymnasielle uddannelser i år.

Det oplyser foreningerne i en pressemeddelelse.

- Med usikkerheden og alt det kaos, der har været i den her tid, er der behov for, at eleverne kan være sikre på, at de kan komme videre i gymnasiet, udtaler formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Martin Mejlgaard, i meddelelsen.

Ifølge formanden for Danske Skoleelever, Thea Enevoldsen, er de aflyste eksaminer i grundskolen afgørende for, at adgangskravene skal afskaffes.

- Det er ikke fair og lige adgang til ungdomsuddannelse, når man ikke får muligheden for at forbedre sit standpunkt til eksaminerne, lyder det.

Opgørelse viser antallet af indlagte børn med coronavirus

Siden statsminister Mette Frederiksen (S) mandag præsenterede regeringens plan for genåbningen af Danmark, har en del forældre udtrykt bekymring for, om det er forsvarligt at sende de mindste børn tilbage i børnehave og skole.

Men ser man på de seneste tal fra Statens Serum Institut, er ganske få børn indlagt på et hospital, og kun få børn rammes af smitten.

Her følger fakta om indlagte børn smittet med coronavirus:

  •  0-9 år: Otte har været eller er indlagt
  • 10-19 år: Syv har været eller er indlagt

I alle andre aldersgrupper har 1.429 personer været indlagt eller er det i øjeblikket.

Her følger fakta over smittede børn:

  • 0-9 år: 58 er konstateret smittet. 2528 er testet (2,3 procent er positive)
  • 10-19 år: 129 er konstateret smittet. 2374 er testet (5,4 procent er positive)

Sammenligner man de de to yngste aldersgrupper med de 80-89-årige står det klart, at børn indtil videre ikke er udsat for smitte i lige så høj grad:

  • 80-89 år: 409 er konstateret smittet. 3661 er testet (11,2 procent er positive)

Italien og Storbritannien opdaterer dødstal

Antallet af coronadødsfald er steget i løbet af det seneste døgn i Italien. Landet har registreret 610 dødsfald blandt personer smittet med coronavirus. Det oplyser italienske sundhedsmyndigheder torsdag.

Dagen inden var antallet af døde 542.

Dermed har det sydeuropæiske land registreret i alt 18.279 coronadødsfald, siden virusudbruddet ramte landet i februar.

Også i Storbritannien er antallet af coronasmittede døde steget. Det britiske sundhedsvæsen, NHS, oplyser, at 881 personer er døde.

Dermed er i alt 7978 personer indtil videre døde, mens de var smittet med coronavirus. Tallene er opgjort frem til onsdag eftermiddag.

Dødstallet i New York bliver ved med at stige

En sundhedsmedarbejder kører en tom båre ud fra Kingsbrook Jewish Medical Center i Brooklyn.

For tredje døgn i streg stiger antallet af coronarelaterede dødsfald i delstaten New York.

På sit daglige pressemøde oplyser guvernør Andrew Coumo, at 799 personer er døde som følge af smitte med covid-19 i de seneste 24 timer. Det er en stigning fra døgnet før, hvor 779 personer døde i delstaten.

I alt er mere end 7000 personer døde i New York.

New York-guvernøren betegner coronaudbruddet som "en stille eksplosion", der "breder sig som ringe gennem samfundet".

Stor gruppe teenagere fester og tager lattergas trods forsamlingsforbud

En gruppe teenagere i alderen 13 til 18 år i Bredballe i Sydøstjylland har flere gange brudt det nuværende forsamlingsforbud på maksimum 10 personer for at feste sammen.

Sydøstjyllands Politi fortæller til Vejle Amts Folkeblad, at den store gruppe unge mødes på Bredballe Byvej og ved Børnehaven Troldebakken for at drikke, ryge og tage lattergas.

- Det er en gruppe unge, som ikke helt forstår alvoren af covid-19.

- Vi får splittet de unge ad, så de forstår, at der ikke skal være fest og farver, siger Jesper Duus, politikommisær ved Sydøstjyllands Politi, til avisen.

Gruppen af unge generer desuden også beboere i Bredballe Bofællesskaber, og politiet opfordrer forældre til at holde børnene hjemme.

Vejle Amts Folkeblad har desuden talt med kommunens SSP-konsulent (skole, socialforvaltning og politi-samarbejde, red.), som fortæller, at hun har været i kontakt med flere af de unge i forbindelse med sagen.

Skøn fra regeringen: 100.000 job sikret med hjælpepakker

Erhvervsministeriet skønner i en pressemeddelelse, at mere end 100.000 job bliver sikret med regeringens hjælpepakker. Skønnet er baseret på, at der er modtaget mere end 55.000 ansøgninger til de eksisterende hjælpeordninger.

- Regeringen har spændt et historisk stort sikkerhedsnet på cirka 300 milliarder kroner ud under danske arbejdspladser og virksomheder.

- Nu er alle hjælpeordningerne oppe at køre, og vi kan se, at der er over 55.000, der har ansøgt indtil videre, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i pressemeddelelsen.

Onsdag havde i alt 176.991 personer meldt sig ledige herhjemme. Det er en stigning på 45.299 siden 8. marts, hvor coronakrisen for alvor brød ud.

Nyfødte babyer i Bangkok får visirer på

Nyfødte babyer på Praram 9-hospitalet i Bangkok i Thailand bliver iført visirer for at blive skærmet mod covid-19.

Nyfødte babyer på flere hospitaler i Thailand bliver i disse dage iført ansigtsmasker i et forsøg på et beskytte de nyfødte mod smitte med coronavirus.

Det er ikke den eneste forholdsregel, thailænderne tager. For en uge siden indførte den thailandske premierminister udgangsforbud i landet, foreløbig frem til 15. april.

Thailand har ifølge den løbende opgørelse fra Johns Hopkins University 32 dødsfald som følge af smitte med coronavirus. Landet har 2423 bekræftede smittetilfælde.

45.000 har tilmeldt sig Covidmeter

Onsdag aften opfordrede Sundheds- og Ældreministeriet alle danskere til at tilmelde sig en ny digital løsning, som har til formål at kortlægge smittespredningen af coronavirus i Danmark.

Platformen, som er blevet døbt Covidmeter, kan tilgås via sundhed.dk, hvor danskerne også kan tjekke deres medicinkort og recepter.

Sundhedsministeriet oplyser til TV 2, at der torsdag klokken 13 var flere end 45.000 tilmeldinger til Covidmeter.

IMF: Corona kan give største recession siden 1930'erne

Coronapandemien vil give en markant tilbagegang i den globale økonomi i år. Det vurderer Den Internationale Valutafond (IMF), som forudser, at virusset har potentiale til at føre til den største recession siden Den Store Depression i 1930'erne.

Ifølge Kristalina Georgieva, direktør i IMF, vil coronakrisen ramme de nye markeder - også kendt som emerging markets - og udviklingslande hårdest af alle. De lande vil komme til at mangle flere hundrede milliarder i udviklingsbistand.

- Nu forventer vi, at mere end 170 lande vil opleve en negativ indkomstvækst per indbygger i år, siger Kristalina Georgieva ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Hvis coronapandemien bliver mindre i anden halvdel af 2020, regner IMF med en delvis bedring i den globale økonomi i 2021.

Merkel gør klar til gradvis genåbning af Tyskland

Angela Merkel opdaterer tyskerne på, hvordan virkeligheden ser ud i landet efter påske.

I Tyskland ser forbundskansler Angela Merkel og regeringen positive takter, i forhold til hvordan coronaepidemien udvikler sig i landet.

På et pressemøde oplyser Merkel, at kurven - både over antallet af smittede og døde som følge af coronavirus - er ved at flade ud. Hun er kender, at coronavirus forbliver aktiv i Tyskland "et stykke tid endnu", og at der derfor fortsat er brug for at holde afstand til hinanden, men at det bliver muligt gradvist at åbne for dele af det tyske samfund efter påske.

Hvilke steder der bliver åbnet for, afhænger af resultaterne i en stor, videnskabelig rapport, som kansleren forventer at se i løbet af næste uge.

Togrejser over Øresund faldet med 91 procent

Grænselukningen mod Sverige og nedlukningen af Danmark har store konsekvenser for pendlertrafikken over Øresund.

Blot 18.487 personer rejste i uge 14 med toget over Øresundsbroen, oplyser Skånetrafiken ifølge Øresund News.

Det er et fald på 91 procent sammenlignet med en normal uge i marts og april sidste år. Her rejste 213.300 peroner med toget mellem Sverige og Danmark.

Enorme arbejdsløshedstal fra USA: 6,6 millioner har meldt sig ledige

1 ud af 10 medarbejdere i USA har i de forgangne tre uger mistet arbejdet. Det står klart, efter de seneste jobtal torsdag viser, at hele 6,6 millioner amerikanere har mistet deres job i den forgangne uge. Det kommer oven i de ti millioner nye ledige fra de to foregående uger, oplyser regeringen ifølge nyhedsbureauet AP.

De enorme arbejdsløshedstal er de største nogensinde, siden USA begyndte at føre opgørelser over amerikanerer i arbejde i 1948.

Det forventes, at tallene vil fortsætte med at stige den kommende tid, da jobcentrene i de enkelte delstater ikke kan nå at bearbejde de mange henvendelser.

Dødstal stiger igen i Sverige: 106 coronadøde på et døgn

Der er i det forløbne døgn registreret 106 døde i Sverige med coronavirus, oplyser den svenske sundhedsstyrelse. Tallet var dagen forinden 96.

Det samlede dødstal har nu nået 793.

719 personer er indlagt til behandling på hospitalernes intensivafdelinger.

Den svenske dødsrate er flere gange højere end den danske, og forskellen er endnu større i forhold til Norge.

Torsdag kunne Statens Serum Institut i Danmark melde om 19 døde det seneste døgn.

Dødstallet i Danmark er steget med 19 - antallet af indlæggelser falder

Sundhedsstyrelsen oplyser, at der torsdag er opgjort 237 døde personer som følge af coronavirus - tallet i går var 218.

Antallet af smittede er 5635, hvilket er en stigning på 249 tilfælde siden i går.

Antallet af indlagte er faldet fra 453 onsdag til 433 personer torsdag. Det samme er antallet af personer, som er intensivt indlagt, fra 127 til 120.

Tre personer kommet ud af respirator siden onsdag, så antallet af personer i respirator nu er 100 personer.

I alt 1736 er meldt raske - en stigning på 115 personer siden onsdag. 

Se mere her:

Mundbind bliver obligatorisk i Polen

Nu skal alle bære mundbind i Polen.

Polens sundhedsminister siger, at landets borgere vil få pligt til at bære mundbind, når de forlader deres hjem. Det sker i et forsøg på at forhindre smitte med coronavirus.

Det skriver Reuters.

Erhvervslivet tror på større økonomisk lussing end regeringen

Regeringen har opstillet tre scenarier for, hvordan økonomien vil udvikle sig i år under coronakrisen. Forventningen er, at den danske økonomi falder med mellem tre og seks procent i år.

Det kan dog vise sig at være for optimistisk en prognose. Det vurderer Dansk Industri og Dansk Erhverv, som repræsenterer en stor del af erhvervslivet.

 - Vi mener, at det kan gå langt værre, end regeringen lægger op til. Vores bedste vurdering er, at vi får en negativ vækst i bnp på syv procent, siger direktør i Dansk Industri Kent Damsgaard.

Cheføkonom i Dansk Erhverv Tore Stramer frygter, at de tre scenarier er i den optimistiske ende af skalaen.

Det begrunder han med, at der i alle tre scenarier er forventning om, at den økonomiske nedgang bliver bremset i andet kvartal, hvorefter der vil ske en genopretning.

- Jeg er derfor bange for, at de præsenterede scenarier fra regeringen alle kan vise sig at være for optimistiske, siger Tore Stramer.