Nyheder

Dagens nyheder 6. april 2020

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Livecenteret opdateres ikke længere. 

Christianias hashsalg er rykket ud på gaderne

Christiania har været lukket for udefrakommende siden 21. marts for at mindske spredning af coronavirus. Derfor er hashsalget rykket ud af Christiania, og i stedet finder det sted på Christianhavns gader. Det skriver TV 2 Lorry. 

- Vi har foretaget 45 anholdelser og fået varetægtsfængslet 19 af disse. Efterfølgende har vi så konstateret, at salget er aftaget dernede, siger vicepolitiinspektør hos Københavns Politi Lars-Ole Karlsen til TV 2 Lorry.

Boris Johnson indlagt på intensivafdeling

Den britiske premierminister Boris Johnson er blevet indlagt på intensivafdeling for behandling af coronavirus. Boris Johnson har bedt udenrigsminister Dominic Raab om at være hans stedfortræder.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at henover eftermiddagen er premierministerens tilstand blevet værre.

Dagens overblik: Regeringen vil begynde at genåbne Danmark efter påske

Mette Frederiksen har annonceret første skridt mod en genåbning af Danmark, FN vil forbyde dyremarkeder og så suspenderes 225-timers reglen. Læs hele overblikket her

Roskilde er officielt aflyst

Roskilde Festival 2020 er officielt aflyst. Købte billetter kan overføres til næste års udgave, oplyser festivalen, efter forbud mod forsamlinger er forlænget.

- Vi frygtede, at det ville ske. Vi har til det sidste håbet, at det ikke ville ende på denne måde. Men risikoen for smittespredning er for stor, når så mange mennesker er samlet, og det hensyn er ubetinget det vigtigste. Så der bliver ingen Roskilde Festival denne sommer, skriver Roskilde Festival på sin Facebookside.

Smittetrykket er på 0,9

En person smittet med coronavirus smitter nu i gennemsnit 0,9 andre, fortæller faglig direktør i Statens Seruminstitut Kåre Mølbak på dagens pressemøde.

Mette Frederiksen: Vi vender ikke tilbage til det Danmark, vi kendte før coronaen

Statsminister Mette Frederiksen tror, at coronaens udbredelse i Danmark vil trække spor - selv når Danmark er på den anden side af coronakrisen.

- Jeg tror ikke på, at vi vender tilbage til det Danmark, vi kendte før coronaen. Jeg tror, at vi bliver ved med at skulle tage hensyn til hinanden og tage sundhedsmyndighedernes forholdsregler, men det er også vigtigt, at vi ikke holder Danmark lukket ned længere tid, end nødvendigt er. 

Flokimmunitet er ikke den danske strategi

Statsministeren afviser, at den danske strategi handler om flokimmunitet.

- Vi har ikke en strategi i Danmark, der handler om flokimmunitet, men vi er i den situation, hvor corona har ramt os. Indtil der er en vaccine eller behandling, må vi indse, at en del af os bliver smittet. Den sundhedsfaglige strategi er at ramme den grønne kurve, siger Mette Frederiksen (S) og henviser til den graf, som sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har vist til flere pressemøder.

Kåre Mølbak, faglig direktør i Statens Seruminstitut, fortæller, at den sundhedsfaglige strategi er at afbøde kurven, uden sundhedssystemet eller velfærdssamfundet lider et knæk. 

- Det er en strategi, at folk ikke bliver syge, siger Kåre Mølbak. 

Forhandlinger på vej

Mette Frederiksen fortæller, at der bliver indledt en række forhandlinger med Folketingets partier. Forhandlingerne skal handle om:

  • Om hjælp til kultur og foreningsliv.
  • Om social udsatte og dem, der arbejder med dem.
  • Om eksamner og præcise tilrettelæggelse på ungdomsuddannelser.
  • Sundhedsvæsenet og de pukler, der opstår efter coronavirussen.
  • Udvidelse og forbedring af økonomiske hjælpepakker.

Forbud mod store forsamlinger gælder til og med august

Forbuddet mod de store forsamlinger fastholdes til og med august, siger Mette Frederiksen (S) til dagens pressemøde. Det er dårligt nyt for blandt andet sommerens festivaler. 

De store børn skal fortsætte i hjemme-skoler

Børn og unge i 6.-10. klasse skal stadig følge undervisningen hjemmefra, fortæller Mette Frederiksen (S) på pressemødet om genåbningen af Danmark. 

De skærpede rejsevejledninger opretholdes

De skærpede rejsevejledninger gælder fortsat, og grænserne er lukkede, fortæller statsministeren på pressemødet. Det gælder indtil 10. maj.

Daginstitutioner og skoler fra 0.-5. klasse åbner

Den sundhedsmæssige vurdering er, at det er hensigtsmæssigt og forsvarligt at begynde en kontrolleret åbning.

Men vask hænder, hold afstand og undgå at mødes med for mange mennesker, lyder det fra statsminister Mette Frederiksen (S). 

- Regeringen vil fra onsdag 15. april begynde at åbne vuggestuer, børnehaver, fritidsordninger og skoler for 0.-5. klasse, siger statsministeren til pressemødet.

Skrider tallene igen, åbnes Danmark ikke

Statsministeren fortæller på pressemødet, at en genåbning er betinget af, at tallene fortsat udvikler sig på den måde, de har gjort indtil videre. Men det kan blive rullet tilbage.

- Hvis vi kan se i løbet af påsken, at hvis tallene begynder at skride, kommer vi ikke til at åbne Danmark igen, siger Mette Frederiksen (S).

Pressemøde i Statsministeriet skal lige til at begynde

Pressemødet, som statsminister Mette Frederiksen (S) har indkaldt til, skal til at begynde. Følg med her

Højeste antal døde på et døgn i Frankrig

Frankrig har i det seneste døgn registreret 833 dødsfald blandt personer smittet med coronavirus. Det oplyser landets sundhedsminister ifølge det franske nyhedsbureau AFP ifølge Ritzau. Tallet er det hidtil højeste for et døgn, siden coronaudbruddet begyndte.

Dødsfald stiger - men Italien har nedgang i smittetilfælde

Italien har registreret 636 nye dødsfald blandt coronasmittede i løbet af det seneste døgn. Det viser tal fra italienske sundhedsmyndigheder mandag ifølge Ritzau. Det er en stigning i antallet af dødsofre forhold til det foregående døgn. Her blev der registreret 525 dødsfald.

Institutioner og de små klasser åbner igen efter påske

De mindste kan komme i vuggestue, børnehave og skole igen efter påske. Det er regeringens plan, erfarer TV 2.

Tidligere bondpige Honor Blackman er død

Skuespillerne (fra venstre) Gert Fröbe, Honor Blackman og Sean Connery under optagelserne af filmen "Goldfinger" om spionen James Bond.

Honor Blackman, der spillede Pussy Galore i James Bond-filmen "Goldfinger", er død. Hun blev 94 år. Det skriver The Mirror. Skuespillerindens død er ikke relateret til udbruddet af coronavirus. 

Statsministeriet indkalder til pressemøde

Statsminister Mette Frederiksen (S) indkalder til pressemøde i aften klokken 20. Statsministeren forventes at præsentere plan for genåbning af Danmark. Det skriver Ritzau. 

Møde mellem statsministeren og partilederne er slut

Statsminister Mette Frederiksen har siden 14.30 holdt møde med partilederne om planerne for en genåbning af Danmark. Mødet er nu slut, erfarer TV 2.