Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

USA vil indsætte militær personel til at hjælpe med at håndtere coronavirus

USA's regering vil indsætte et stort antal militært personel i de amerikanske delstater for at hjælpe dem med at håndtere udbruddet af coronavirus. Det siger præsident Donald Trump lørdag aften dansk tid på sin daglige pressebriefing. Han tilføjer, at tusind personer fra militæret sendes til New York City, heriblandt militærets læger og sygeplejersker. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere Formel 1-boss: Aflys sæsonen

Aflys denne sæson. Sådan lyder budskabet fra den tidligere Formel 1-boss Bernie Ecclestone.

- Vi bør stoppe mesterskabet i år og begynde forfra til næste år. For jeg kan ikke se, at det bliver muligt at få afviklet det rette antal løb, så det tæller som et mesterskab.

- Der skal være otte løb, og det kan jeg ikke se, at der kan blive plads til. Det er en vanskelig situation, siger han til BBC Radio.

Minister: Vi er opmærksomme på risiko for cyberangreb

Indtil videre er Danmark gået fri af store, koordinerede cyberangreb mod sundhedsvæsnet. Men man er meget opmærksom på, at udbruddet af coronavirus har ført til øget aktivitet hos cyberkriminelle.

Det fortæller forsvarsminister Trine Bramsen (S).

- Vi kan se, at aktiviteten er højere nu, men vi har ikke set store, koordinerede angreb mod eksempelvis hospitaler.

Interpol har lørdag advaret om, at der internationalt er en særligt høj risiko for tiden for cyberangreb mod hospitaler og myndigheder.

Premier League-klubber kan stå med milliardregning

Hvis ikke Premier League-sæsonen bliver færdigspillet, vil tv-rettighedshaverne kunne kræve 762 millioner pund (6,5 milliarder kroner) tilbagebetalt af klubberne. Det skriver BBC på baggrund af et telefonmøde mellem Premier League, spillerforeningen Professional Footballers' Association (PFA) og trænerforeningen League Managers' Association (LMA). Lørdagens møde varede under en time, og parterne blev ikke enige om en aftale.
 

Danske overlæger: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Indlagte på landets intensivafdelinger ligger ofte over to uger i respirator, og i takt med at sygdommen udvikler sig, stiger risikoen for, at patienterne dør. Det er nogle af de erfaringer med coronasyge borgere på hospitalets intensivafdelinger, som sundhedspersonalet har gjort sig de seneste uger. Det skriver Politiken, der har talt med overlæger fra Hvidovre Hospital, Rigshospitalet og Bispebjerg Hospital.

411 dødsfald i Frankrig det seneste døgn

Frankrig har registreret 441 nye dødsfald inden for det seneste døgn som følge af coronavirus. I alt er 7560 mennesker døde af smitten siden 1. marts. Det oplyser det franske sundhedsministerium lørdag aften ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Blodbanker vil teste, om donorer har haft coronavirus

Danmarks 184.000 bloddonorer skal hjælpe myndighederne til at få et overblik over, hvor mange der har været smittet med corona og udviklet immunitet.

De 5000 ugentlige donationer af blod vil blive testet for antistoffer, der dannes i blodet, når man har været smittet med coronavirus.

Blodbankerne i Region Hovedstaden og Region Midtjylland er som de første begyndt at teste for antistoffer i denne uge.

Senere følger blodbankerne i de øvrige regioner med.

Første gang: Antallet af coronapatienter på intensiv falder i Italien

Italien har 681 dødsfald blandt coronapatienter i det seneste døgn. Det meddeler landets sundhedsmyndigheder lørdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er et lille fald i forhold til de foregående dage. Fredag var antallet af døde blandt de coronasmittede 766 mennesker, og dagen før var tallet 760.

Desuden er antallet af patienter, der er indlagt med coronasmitte på intensivafdeling på Italiens hospitaler, for første gang faldet. Det meddeler det italienske sundhedsberedskab lørdag. Der er 3994 patienter indlagt på intensivafdelinger rundt om i Italien, lyder status lørdag.

Dagen inden var antallet 4068.

Politi før påske: Ingen grund til indkøbspanik

For at undgå kødannelser og at mange mennesker samles på et sted, bør borgere gøre brug af dagligvarebutikkernes forlængede åbningstider hen over påsken.

Det er opfordringen fra Rigspolitiet, som kommer i håb om at mindske risikoen for smittespredning med coronavirus, når mange drager på påskeferie.

- Der er altså flere dage at handle på, så ingen grund til indkøbspanik, siger Anders Frandsen, der er Rigspolitiets kommunikationsdirektør.

630 døde i New York det seneste døgn

I løbet af et enkelt døgn har den amerikanske delstat New York registreret 630 dødsfald som følge af coronavirus. Det siger delstatens guvernør, Andrew Cuomo, ifølge nyhedsbureauet AFP. Det er det hidtil højeste antal coronadødsfald i delstaten på et døgn.

5999 testet fredag for coronavirus i Danmark

5999 personer blev testet for coronavirus fredag i Danmark. Det oplyser Danske Regioner.

Dermed har regionerne for anden dag i træk indfriet Sundhedsstyrelsens ambitioner om at teste flere for coronavirus. Torsdag var første dag, hvor der blev taget 5734 test.

Femårigt barn blandt døde med coronavirus i Storbritannien

Et femårigt barn er blandt de 708 dødsofre, myndigheder i Storbritannien lørdag har meldt om som følge af coronavirus. Det skriver tv-stationen BBC og nyhedsbureauet AFP.

Spanien forlænger nedlukning

Pedro Sanchez.

Spanien forlænger nedlukningen af landet med to uger frem til 25. april i et forsøg på at bremse spredningen af coronavirus. Det meddeler den spanske premierminister, Pedro Sanchez, lørdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

708 døde i Storbritannien det seneste døgn

.

Antallet af døde med coronavirus i Storbritannien er steget fra 3605 til 4313 det seneste døgn. Det skriver Reuters. Dermed er 708 personer døde med virussen i Storbritannien det seneste døgn.

Ifølge Storbritanniens sundhedsmyndigheder er 183.190 blevet testet for coronavirussen. 41.903 er blevet testet positiv.

Premier League-klub frygter corona-regning på 425 millioner

Regningen for coronakrisen kan blive særdeles dyr for fodboldklubberne i Premier League.

Midterklubben Burnley har regnet sig frem til, at den kan tabe mellem 42,5 og 425 millioner kroner, alt efter hvilke beslutninger der bliver truffet i engelsk fodbold. Hvis resten af sæsonen spilles færdig uden tilskuere, så vil regningen lyde på fem millioner pund (42,5 millioner kroner).

Skulle coronapandemien ende med, at resten af Premier League-sæsonen bliver afblæst, så vil der ryge yderligere 45 millioner pund (382,5 millioner kroner) ekstra på regningen, primært i form af tabte tv-indtægter. Burnley vurderer på sin hjemmeside, at nogle af klubbens ligakonkurrenter vil få tab på det dobbelte.

40 personer døde med coronavirus i Sverige på ét døgn

Den svenske statsepidemiolog, Anders Tegnell.

40 personer smittet med coronavirus er døde i Sverige det seneste døgn, oplyser de svenske sundhedsmyndigheder ifølge TT. Dagen forinden var tallet 51.

Med lørdagens opjustering er det samlede dødstal oppe på 373 i Sverige. I alt 6443 er testet positiv for virussen.

Danske læger tester, om medicin mod halsbrand kan behandle covid-19

Læger på Aarhus Universitetshospital har lørdag indledt et forsøg med et japansk lægemiddel mod halsbrand som behandling mod coronavirus. Det skriver sygehuset i en pressemeddelelse.

Danmark er det første land, der systematisk afprøver medicinen mod covid-19. Læger på sygehuset vil også undersøge, om blod fra raskmeldte kan bruges i behandlingen af nye coronapatienter.

Endnu en forlystelsespark udskyder åbning

Fårup Sommerland har lørdag formiddag meldt ud, at sæsonen, der skulle være skudt i gang 2. maj, indtil videre er udskudt til 21. maj.

Fårup Sommerland oplyser samtidig, at man forlænger sæsonen med en ekstra weekend i september, og at de fleste af de events og begivenheder, der allerede er plottet i Fårup-kalenderen, stadig afholdes.

En af de begivenheder, der desværre ikke bliver til noget, er det traditionsrige MC-træf, der normalt afholdes på parkens allerførste åbningsdag i foråret. Det skriver TV 2 Nord.

22 danskere døde med coronavirus på ét døgn

Antallet af døde med coronavirus i Danmark er lørdag steget til 161 fra 139 fredag ifølge Statens Serum Institut. Det er en stigning på 22.
 

Kina tester alle indrejsende: Fire ud af fem coronapositive er symptomfrie

Fire ud af fem, som bliver testet positiv for covid-19, har ingen symptomer, lyder det fra de kinesiske sundhedsmyndigheder. Det strider imod, hvad WHO indtil nu har troet.

Kina tester nu alle, der kommer til landet, og på den første testdag var 130 ud af 166, der testede positiv, uden symptomer, skriver lægetidsskriftet BMJ