Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Sundhedsmyndigheder i USA vil have folk til at bære mundbind

USA's sundhedsmyndigheder opfordrer amerikanere til at dække deres ansigter til for at beskytte sig mod coronavirus. Det siger USA's præsident, Donald Trump, på et pressemøde sent fredag aften dansk tid. New Yorks borgmester kom med en lignende opfordring til byens borgere torsdag. Trump siger dog, at han ikke selv regner med at følge opfordringen.

Flere partier ønsker undersøgelse af corona-håndteringen

Flere partier på Christiansborg ønsker, at den danske håndtering af coronaepidemien skal undersøges. Det skal sikre, at landet fremadrettet er bedre rustet til epidemier. Det skriver Jyllands-Posten. Enhedslisten, Dansk Folkeparti og SF ønsker således en kommission, der skal undersøge forløbet og de tiltag, der blev gjort.

Mand anholdt for at hoste på vagt og råbe "corona"

Et butikstyveri i Føtex i Aabenraa udviklede sig, da en ung mand blev pågrebet af en butiksvagt. I forsøget på at slippe væk hostede den unge mand vagten direkte i ansigtet, mens han råbte "corona". Den unge mand er anholdt og sagen skal vurderes juridisk, oplyser Sydjyllands Politi.

Coronakrise får DF til at sænke klimaambitioner

Dansk Folkeparti vil skrue ned for Danmarks 70 procents klimamål på grund af coronakrisen, skriver Jyllands-Posten. DF's klimaordfører, Morten Messerschmidt, siger til avisen, at regeringen bør genåbne klimaaftalen og sænke målsætningen om 70 procents reduktion af drivhusgasser til en målsætning om 60 procents reduktion af hensyn til dansk erhvervsliv.

Antallet af indlagte på psykiatriske afdelinger falder

I marts måned er antallet af indlagte på landets psykiatriske afdelinger faldet markant. Det skriver Information. I alle regioner er belægningsgraden - den udnyttede sengekapacitet - meget lavere, end den plejer at være. Regionerne selv mener, at det kan skyldes, at nogle psykisk syge borgere holder sig væk, fordi de er bange for at blive smittet med coronavirus.

Dagens overblik: Coronaskyer over solskinsøen - Folkemødet aflyses

Dagens overblik fra TV 2 er klar. Læs her om aflysningen af Folkemødet på Bornholm og tårer og glædestårer i Københavns Lufthavn. 

Rigspolitiet advarer om falske corona-mails

Rigspolitiet advarer om, at der er falske mails om Covid-19-mails i omløb, hvor i man bliver opfordret til at klikke på et link. Mailen er ikke fra myndighederne, og Rigspolitiet advarer derfor mod at klikke på linket. 

WHO åbner op for bredere brug af ansigtsmasker

Verdenssundhedsorganisationen mener stadig, at ansigtsmasker primært bør blive brugt af sundhedspersonale. Men nu lyder det, at en mere udbredt brug af hjemmelavede masker eller andre måder at dække munden til på, muligvis vil kunne bruges som en måde at reducere smittespredning. Det siger WHO-ekspert Mike Ryan fredag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Eurovision afholder show trods corona

Der bliver alligevel et Eurovision-show trods aflysning som følge af coronaudbruddet. Det oplyser European Broadcasting Union (EBU), der er arrangøren bag, på sin hjemmeside. Showet med navnet "Eurovision: Europe Shine A Light" bliver afholdt 16. maj. I stedet for det normale konkurrenceelement vil showet ære alle de 41 deltagende sange.

Politi advarer om vragrester på Herningmotorvejen

Midt- og Vestjyllands Politi og beredskabet er rykket ud til et færdselsuheld på Herningmotorvejen i østgående spor ved afkørsel 35 ved Pårup. Der er tale om et solouheld, hvor en lastbil er kørt galt og spærrer hele sporet. Chaufføren er alvorligt kvæstet, men der er ikke yderligere personskade. Der ligger vragrester i modsatte spor, men da der er afkørsler tæt ved uheldet i begge sider, bliver trafikken omdirigeret og kun lettere forsinket.

766 omkommet med coronavirus i Italien på et døgn

766 mennesker smittet med coronavirus er omkommet i Italien i løbet af det seneste døgn. Det oplyser de italienske sundhedsmyndigheder fredag. Dagen før var tallet 760. Med de seneste dødsfald er det samlede antal dødsfald blandt coronapatienter i Italien 14.681. Italien er det land i verden, der er hårdest ramt af coronapandemien.

13.500 selvstændige har søgt om økonomisk hjælp

13.500 selvstændige, der er presset af coronakrisen, har de seneste to dage søgt om kompensation for faste udgifter. Det oplyser Erhvervsministeriet.

New York registrerer højeste antal dødsfald på en dag blandt coronapatienter

I den amerikanske delstat New York nærmer det samlede dødstal i forbindelse med coronaudbruddet sig 3000, efter at der er blevet registreret 562 nye dødsfald blandt coronapatienter det seneste døgn. Det er det højeste antal døde på et døgn i delstaten hidtil.

350.000 EU-borgere er hentet hjem

EU er over halvvejs med at hente strandede EU-borgere hjem. Mere end 350.000 strandede borgere er de seneste uger hentet hjem til EU. Men der er stadig 250.000 strandede EU-borgere derude, som har brug for hjælp til at komme hjem. Og der bliver arbejdet hårdt i EU for at få resten af de strandede hjem. Det siger EU's udenrigschef, Josep Borrell.

Danske soldaters udstationering forlænges i Irak på grund af corona

På grund af skærpede regler for rejser i Irak forlænges udstationeringen for nogle af de 90 danske soldater, der er i landet. De, der skulle have været udsendt i tre måneder, forlænges efter planen med en til halvanden måned. Omvendt forventes det, at de, der skulle have været udsendt i et halvt år, får forkortet udsendelsen med en måned. De er dermed udsendt i fem måneder.

Officielt fra DBU: København vil være EM-vært i 2021

Danmark ønsker fortsat at være vært for herrernes udskudte EM i fodbold i sommeren 2021. Det bekræfter Dansk Boldspil-Union (DBU) fredag.

20.000 virksomheder har søgt kompensation

Der er rift om at få del i den lønkompensation, som virksomheder kan få for at sende ansatte hjem med fuld løn. Indtil videre har 20.000 virksomheder benyttet sig af muligheden og ansøgt om at få lønkompensation. Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Over 400.000 meldt arbejdsløse i Norge

412.000 er registreret som arbejdsløse i Norge, oplyser den norske arbejdsforvaltning (NAV). Det høje tal skyldes de mange, der er blevet registreret som ledige under coronakrisen. Det svarer til 10,7 procent af de arbejdsføre nordmænd.

Bill Withers er død

Bill Withers blev i 2015 optaget i Rock and Roll Hall of Fame.

Bill Withers er død i en alder af 81 år. Han er blandt andet kendt for numrene "Lean on Me", "Ain't No Sunshine," "Use Me," "Just the Two of Us", "Lovely Day" og "Grandma's Hands".

Konservativ gruppe i EU vil smide Orban ud

Den konservative gruppe i EU vil smide Orbans parti ud.

13 konservative partier i Europa opfordrer deres medlemmer i Europa-Parlamentet til at smide det ungarske regeringsparti, Fidesz, ud af den konservative gruppe, EPP. Fidesz ledes af premierminister Viktor Orbán. Det sker som en reaktion på, at Ungarns parlament tidligere på ugen gav Orban mulighed for at regere per dekret under coronakrisen.