Coronavirus

LIVE: Få seneste nyt om coronavirussen her

WHO karakteriserer udbredelsen af coronavirus som en pandemi.

Hvad er status? 535 er indlagt med covid-19 i Danmark. Af dem er 145 indlagt på en intensivafdeling - og heraf er 131 i respirator.

104 personer er døde, mens de var smittet. Få hele overblikket her.

TV 2 giver dig seneste nyt fra Danmark og hele verden her.

Overvismand foreslår pengegaver til udvalgte borgere

Overvismand Carl-Johan Dalgaard er klar til at give penge til unge, ældre og lavtlønnede for at stimulere den trængte danske økonomi ovenpå coronakrisen. Det siger han til Politiken.

Carl-Johan Dalgaard mener, det giver 'rigtig god mening' så hurtigt som muligt at kanalisere flere penge ud til de borgere, der har en stor tilbøjelighed til at forbruge.

USA oplever flest corona-dødsfald på ét døgn

USA har det seneste døgn oplevet flest coronarelaterede dødsfald, hvor 835 personer er bukket under for sygdommen. Det skriver CNN. I alt er 4669 amerikanere nu døde, mens de har været testet positiv for covid-19, skriver det amerikanske medie.

Sundhedsstyrelsen ændrer strategi – disse grupper kan nu blive testet

Sundhedsstyrelsen ønsker at teste flere for covid-19 og har derfor udvidet retningslinjerne for hvem, der kan testes.

Følgende kan nu også henvises til test for covid-19:

Personer med milde symptomer – og som samtidig er i tæt kontakt med en af nedenstående grupper:

  • Personer med nære relationer i særlige risikogrupper – eksempelvis hvis en person i husstanden har nedsat immunforsvar eller lider af en kronisk sygdom.
  • Personer, der har svært ved at sikre gode rammer for selvisolation i hjemmet.
  • Personer, hvor det vurderes hensigtsmæssigt at kende dennes covid-19-status, hvis der eksempelvis bor mange i husstanden på et lille areal.
  • Personer med tæt kontakt til en patient, der er bekræftet smittet med covid-19.
  • Personer med helt særlige nøglefunktioner i samfundet.

Hidtil har det kun været alvorligt og moderat syge patienter, som de praktiserende læger har skulle henvise til test for covid-19.

Læs alle detaljer her i Sundhedsstyrelsens opdaterede retningslinjer for håndtering af covid-19 i sundhedsvæsenet.

Klimatopmøde rykkes et år

FN's klimatopmøde COP26, der skulle have fundet sted i den skotske by Glasgow i november, udskydes til 2021 på grund af coronavirus. Det bekræfter den britiske regering i en meddelelse.

Præsidenten for COP26, Alok Sharma, har samtidig offentliggjort nyheden på Twitter.

Seks uger gammel baby død af coronavirus

Et amerikansk spædbarn på seks uger er dødt efter at have været smittet med coronavirus. Det oplyser guvernøren i delstaten Connecticut, Ned Lamont, hvor babyen kom fra, på Twitter. 

Guvernøren skriver, at han mener, at babyen er et af de yngste ofre til coronavirus. 

WHO: De syge skal isoleres - men ikke i eget hjem

Det er en fejl, når Danmark og andre europæiske lande råder deres syge til at isolere sig i eget hjem. For faren for at smitte sine nærmeste er alt for stor.

Sådan lyder kritikken fra eksperter fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, skriver Politiken.

Trafik til og fra Phuket stopper

Phuket, Thailand.

Flytrafik ind og ud af Phuket i Thailand bliver indstillet 9. april, og derfor opfordrer Udenrigsministeriets Borgerservice "på det kraftigste" danskere i landet til at undersøge udrejsemulighederne nu. 

Netanyahu: Markér helligdage med tæt familie og bær masker

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, siger ifølge Reuters, at alle israelere skal bære masker i det offentlige rum. Han siger også, at israelerne bør fejre de kommende helligdage kun med tæt familie for at mindske smitte. De jødiske helligdage pesach, der falder fra 8. til 16. april, og Yom Hashoah, der finder sted 20. til 21. april, nærmer sig nemlig.

Der har tidligere været historier om ultraortodokse jøder, der kom i karambolage med det israelske myndigheder, fordi de ikke rettede sig efter anvisninger for at mindske smitte. 

509 nye corona-dødsfald i Frankrig

Det franske sundhedsvæsen er hårdt presset som følge af coronakrisen.

Antallet af personer, der er døde med coronasmitte, har været 509 i Frankrig det seneste døgn. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Frankrig er dermed det fjerde land til at registrere flere end 4000 coronarelaterede dødsfald.

I alt er 56.989 personer bekræftet smittet med coronavirus, oplyser de franske sundhedsmyndigheder.

Florida vil lukke ned i 30 dage

Floridas guvernør, Ron DeSantis, siger på et pressemøde, at han vil underskrive en ordre, der begrænser alle personers handlinger uden for deres hjem i 30 dage i delstaten. Det skal ske fra fredag, skriver CNN. Der er indtil videre rapporteret 86 coronarelaterede dødsfald i Florida.

Nevada vil også lukke ned for skoler og ikke-essentielle virksomheder indtil 30. april, siger delstatens guvernør, Steve Sisolak.

Fagbevægelsen vil have Folkemødet aflyst

Folkemødet på Bornholm skal aflyses.

Sådan lyder den kontante opfordring fra organisationen Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), der er en sammenslutning af LO og FTF, i en direkte henvendelse til arrangøren bag, Foreningen Folkemødet.

Formand for FH, Lizette Risgaard, siger til TV 2, at organisationen "under ingen omstændigheder kommer til at deltage".

- Jeg ser ikke nogen grund til at gennemføre Folkemødet, og jeg har derfor rettet henvendelse til organisationen bag om at aflyse mødet, siger Lizette Risgaard.

Alle cykelløb udsættes frem til 1. juni

Den Internationale Cykelunion (UCI) har udsat alle løb, der skulle køres, frem til 1. juni. Det meddeler UCI i en pressemeddelelse. Etapeløbet Critérium du Dauphiné er blandt andet ramt af beslutningen.

Der er endnu ikke nogen officiel udmelding om, hvorvidt Tour de France bliver kørt til sommer. Efter planen skal verdens største etapeløb køres fra 27. juni til 19. juli.

To beboere døde på samme plejehjem - var begge smittet med corona

På plejehjemmet Vonsildhave ved Kolding er to beboere, der var smittet med corona, afgået ved døden. Det skriver JydskeVestkysten.

Den ene person er død på sygehuset, mens den anden er død på plejehjemmet.

- Det er ikke coronasmitten, der er angivet som dødsårsag, men begge er døde med smitten i kroppen, oplyser Annette Lund, der er seniordirektør i Kolding Kommune til mediet.

Desuden er en medarbejder på plejehjemmet konstateret smittet med coronavirus, og flere kollegaer er derfor sendt hjem.

894 personer erklæret raske efter corona

I alt 894 personer, der var bekræftet smittet med coronavirus, er kommet sig over infektionen. Det viser tal fra Statens Serum Institut onsdag aften. 3107 er bekræftet smittet i alt herhjemme.

Det er første gang, der kommer tal på, hvor mange danskere der er blevet raskmeldt.

180 millioner i kompensation til danske medier

Et politisk flertal er enige om en kompensationsordning på 180 millioner kroner til medier, som er presset af coronakrisen, oplyser Kulturministeriet.

Det er både trykte og digitale dagblade, fritstående digitale nyhedsmedier, ugeaviser, kommercielle radioer, magasiner og fagblade, som kan søge om at få dækket en del af de tabte annoncekroner.

- I de her tider er det ekstra vigtigt med stærke medier, som kan formidle troværdigt til danskerne. Derfor er jeg også glad for, at vi sammen kræver, at medierne er tilmeldt Pressenævnet, hvis de skal have støtten, siger SF's gruppeformand, Jacob Mark, til TV 2.

Macron: Usandsynligt med total ophævelse af tiltag

Den franske præsident Emmanuel Macron siger onsdag aften ifølge Reuters, at det er usandsynligt at de tiltag, der skal hindre smittespredning i for høj grad, bliver ophævet fuldstændig og på samme tid for alle. 

Antallet af døde og smittede i New York stiger

Antallet af personer, der er døde med coronasmitte, i delstaten New York er steget til 1941 fra 1550 personer. Det oplyser guvernøren Andrew Cuomo ifølge Reuters. 

Antallet af smittede er også steget betragteligt. Det er på en dag gået fra 75.795 tilfælde til 83.712.

New Yorks legepladser vil blive lukket i et forsøg på at begrænse spredningen af ​​coronavirus, siger Andrew Cuomo.

Åge Hareide er færdig som landstræner

Åge Hareides tid som landstræner er forbi, skriver Dansk Boldspil-Union (DBU) i en pressemeddelelse. Som følge af coronakrisen er Danmarks landskampe i juni er blevet aflyst af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) onsdag.

- Det er selvfølgelig ærgerligt ikke at kunne sige farvel med en landskamp på dansk jord foran vores fantastiske fans. Situationen lige nu er helt speciel og meget alvorlig, og i det store billede er jeg ikke vigtig, siger Åge Hareide.

Nordmanden har siden foråret 2016 været landstræner for Danmark. Det blev til 42 kampe og kun tre nederlag.

727 nye corona-dødsfald i Italien

Det seneste døgn har Italien oplevet 727 nye dødstilfælde som følge af coronavirussen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Det samlede dødstal er nu oppe på 13.155 personer som følge af covid-19 i støvlelandet. Tallet er faldet siden seneste opgørelse, hvor tallet var 837 personer.

Gartnerier og mejerier får hjælpende hånd

Gartnerier og mejerier kan få kompensation for tabte varelagre. Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet.

- Det handler om, at den type af virksomheder, som har letfordærvelige varer, kan medregne dem som faste omkostninger, siger fødevarerminister Mogens Jensen (S) til Ritzau.