Coronavirus

Søren Brostrøms frisure vækker undren – nu forklarer han sig og sender samtidig et vigtigt budskab

Regeringen har lukket ned for alle landets frisører, men Sundhedsstyrelsens direktør er alligevel blevet klippet.

En af Danmarks i øjeblikket mest omtalte personer er blevet klippet.

Og det ville der normalt ikke være noget odiøst i.

Men hvordan kan det lade sig gøre at blive klippet, når alle frisører holder lukket for at undgå smitte med coronavirus?

Det er der flere, der undrer sig over på Twitter.

Og det har nu fået manden med den nye frisure, Søren Brostrøm, der er direktør i Sundshedsstyrelsen, til at forklare sig.

- Har klippet mig selv med maskine, skriver han på Twitter og tilføjer, at det er ”blevet skævt i nakken”.

Altså har han under tilblivelsen af sin nye frisure ikke udsat nogen for smitterisiko.

Alligevel har Søren Brostrøm dårlig samvittighed over for sin frisør, Alaa-Eddine, skriver han i sit tweet.

Både fordi frisøren ”får bøvl med skæve frisurer, når han åbner igen”, men nok mest fordi, at frisøren må holde lukket og går glip af en indtægt.

Søren Brostrøm har derfor sendt sin frisør et beløb svarende til det, en klipning plejer at koste. Han opfordrer i sit tweet – med hashtagget #støtdinfrisør - andre til at gøre det samme.

10.000 virksomheder har søgt om økonomisk hjælp

Frisører er langt fra de eneste erhvervsdrivende, der må holde lukket under coronakrisen.

Fra 18. marts beordrede statsminister Mette Frederiksen (S) lukning af alle tatovører, tandlæger, massører, natklubber, fitnesscentre, vandpibecaféer og lignende erhverv med tæt fysisk kontakt til deres kunder.

Lukningen gælder foreløbigt til og med 13. april, som også er den dato, skoler, institutioner og offentlige arbejdspladser foreløbig holder lukket til.

Til hjælp for frisører og andre virksomheder, der er økonomisk truet af lukningen, har regeringen indført flere forskellige økonomiske hjælpepakker.

I løbet af de tre første dage har mindst 10.000 virksomheder allerede benyttet sig af muligheden for at søge lønkompensation fra Erhvervsstyrelsen.

I dag mødtes statsminister Mette Frederiksen (S) med repræsentanter fra erhvervslivet for at drøfte genåbningen af Danmark.

- Der er grund til at være optimistisk, sagde hun efter mødet, ligesom hun i går på Twitter skrev, at hun ikke forventede, at Danmark ville være lukket ned i månedsvis.

Stor opbakning til Brostrøms initiativ

Tilbage til Søren Brostrøms tweet.

Det er på fem timer liket over 7000 gange, ligesom mange roser direktøren for hans samfundssind, overskud og støtte til frisøren.

En bruger roser resultatet af klipningen, men fraråder Søren Brostrøm at agere på vegne af visse andre faggrupper.

- Det er du faktisk sluppet meget heldigt fra. Håber ikke, du kaster dig ud i en hjemmerodbehandling og sender penge til tandlægen også.

Afstemning

Overvejer du også at støtte dine lokale erhvervsdrivende økonomisk?