Coronavirus

Se billederne fra rummet - stillestående fly i hele Europa

Madrid-Barajas Adolfo Suárez-lufthavnen i Madrid fotograferet fra satellit.  Satellite image ©2020 European Space Imaging.

Billederne viser, hvordan coronakrisen har påvirket flyindustrien og stort set stoppet al luftfartstrafik.

Som regel ser vi dem i luften, men for tiden holder de fleste fly parkeret på jorden.

For i forsøget på at begrænse spredningen af coronavirussen har mange lande indført rejserestriktioner og på det kraftigste frarådet borgere at tage ud af landet. Derfor er der næsten ingen passagerer, og flyselskaberne bløder.

Det er tydeligt at se på satellitbilleder fra selskabet European Space Imaging. Tag her med på en tur i fugleperspektiv over nogle af Europas lufthavne:

Kastrup Lufthavn, Danmark

Kastrup Lufthavn, Danmark.
Kastrup Lufthavn, Danmark.

Flere af de selskaber, vi bruger mest i Danmark, er helt eller delvist lukket ned - blandt andet annoncerede Norwegian allerede i weekenden, at selskabet sløjfer 85 procent af deres afgange, mens SAS har sendt 10.000 medarbejdere hjem.

Ryanair flyver udelukkende mellem Irland og Storbritannien, og Qantas fra Australien har indstillet alle internationale flyvninger.

Kastrup Lufthavn, Danmark.

Madrid, Spanien

Madrid-Barajas Lufthavn, Spanien.

Lufthavnen i Spaniens hovedstad, Madrid, havde sidste år mere end 61 millioner passagerer igennem. Men nu er der anderledes tomt.

Spanien har været meget hårdt ramt af coronavirussen og indførte 14. marts en nedlukning af store dele af samfundet. Landets parlament har foreløbigt forlænget nedlukningen frem til 11. april.

Madrid-Barajas Lufthavn, Spanien.

London, Storbritannien

Heathrow, London, Storbritannien.

London Heathrow Airport - eller bare Heathrow - er Storbritanniens mest travle lufthavn og den med flest forbindelser. Det er også den mest travle lufthavn i Europa målt på passagerer.

Lige nu er der dog ualmindeligt meget plads på parkeringspladserne uden for Heathrow-lufthavnen.

Heathrow, London, Storbritannien.

Frankfurt, Tyskland

Frankfurt International Airport, Tyskland.

Lufthavnen 12 kilometer fra Frankfurt er Tysklands største lufthavn både med hensyn til passagerer og størrelse. I disse dage er der dog ikke megen aktivitet på landingsbanerne.

Frankfurt International Airport, Tyskland.

Amsterdam, Holland

Schiphol, Holland.

Passagertallet er faldet med over 60 procent i Europas fjerdetravleste lufthavn, Amsterdams Schipol-lufthavn.

Schiphol, Holland.

Paris, Frankrig

Aéroport Paris-Charles de Gaulle, Frankrig.

32,38 km². Det er et enormt areal, den franske Charles de Gaulle-lufthavn dækker over - og et areal, der ikke bliver brugt ualmindeligt lidt i disse dage.

Den franske præsident, Emmanuel Macron, har i en tale til den franske befolkning sagt, at landet står i "en sundhedskrig" og beordret de franske borgere til at blive hjemme og kun gå ud efter de vigtigste fornødenheder. Landets grænser er også lukket ned.

Aéroport Paris-Charles de Gaulle, Frankrig.
Aéroport Paris-Charles de Gaulle, Frankrig. Der er ikke mange biler på lufthavnens parkeringspladser.