Coronavirus

Peter Ingemann tager på takke-turné: Uden dem var vi på røven

I forbindelse med 'Danmark står sammen' tog tv-vært Peter Ingemann ud for at takke dem, som holder hjulene i gang i samfundet på trods af pandemien.

Lige nu er stort set alle i Danmark på den ene eller anden måde påvirket af covid-19-pandemien. Mange er sendt hjem fra arbejde, masser af forretninger er tvunget til at lukke, og tusindvis af børn må gå i skole hjemme fra spisebordet.

Men nogle fortsætter hverdagen - næsten - som om det hele var det samme. Og dem skal vi huske at takke, lyder opfordringen fra tv-vært Peter Ingemann under særudsendelsen 'Danmark står sammen' på TV 2 lørdag aften.

Hvis det ikke var for dem, så var vi på røven

Peter Ingemann, tv-vært

I den forgangne uge er han derfor taget ud i landet for at give nogle af hverdagens helte beskeden personligt.

Den gjaldt både kassemedarbejderen, der betjener tusindvis af kunder.

Renovationsmedarbejderen, som troligt hver uge henter skrald fra de danske husholdninger.

Buschaufføren, som stadig kører rundt med passagerer.

Og skolelæreren, som - på trods af at sidde langt fra deres elever foran en computerskærm - stadig underviser landets børn.

Skolelærer Yvonne Cecilia Elley fik en kæmpe overraskelse over besøget fra den kendte tv-vært i sit hjem, hvor hun lige nu arbejder fra.

Et værdsat tak

Udstyret med en lang mikrofonstang, så han ikke overskred retningslinjerne for være tæt på hinanden, overraskede han blandt andre Lærke Senius Andersen, mens hun sad bag kassen i SuperBrugsen.

- Hun har jo en livsvigtig funktion, siger han til TV 2.

- Hvis ikke vi kunne handle, blev der for alvor panik. Når hun eller han sidder der, gør de jo alt det, som vi andre frarådes. De rører ved varerne og er i kontakt med masser af kunder. Men deres job er jo kritisk, siger han.

Lærke Senius Andersen blev noget overrasket, da Peter Ingemann troppede op på hendes arbejdsplads.

Hans besøg blev mødt af forvirring, men da han forklarede, hvorfor han var der, blev forvirringen erstattet af et stort smil.

- Det er jeg glad for, at du siger, sagde Lærke Senius Andersen bag den transparente, beskyttende skærm, der var sat op foran hende.

Et smil og tak virker måske som lidt, men det betyder meget for modtageren, opfordrer Peter Ingemann.

- Hvis ikke det var for dem, var vi på røven, siger han.

Niels Sørensen er buschauffør og mærker tydeligt, at antallet af kunder er faldet betydeligt.
Stig Amdi er renovationsarbejder og fik også besøg af Peter Ingemann.

Kunne have takket 100

I det korte indslag fik Peter Ingemann kun takket en lille del af dem, han gerne ville, understreger han.

- Jeg kunne sagtens have takket 100.

Peter Ingemanns kone er skolelærer og underviser lige nu hjemme. Hans 19-årige datter er ved at færdiggøre sin studentereksamen og er nervøs for udsigterne, ligesom hans datter på 16 år blev sendt hjem fra sin efterskole før tid.

Mange erhvervsdrivende er dybt påvirket af, at det danske samfund er lukket ned for at mindske smittespredningen af coronavirus.

- Det er ikke kun dem, der holder hjulene i gang, vi skal anerkende. Vi skal selvfølgelig også huske alle dem, som ikke kan lave noget lige nu. Som har virksomheder, der ligger i ruiner, siger han.