Coronavirus

Kræftsyg kvinde søgte en hjælper, som ville isolere sig med hende - nu er det lykkedes

Hjælperen havde en helt særlig, personlig motivation for at kontakte Pernille Gaarde, som er uhelbredeligt syg med kræft.

Et jobopslag, som fuldstændig er skrevet til dig, lyder måske som en utopi. Men for Pernille Bekker var det netop, hvad hun faldt over i sidste uge.

Her læste den 46-årige vejengenser en artikel på TV2.DK om den uhelbredeligt kræftsyge Pernille Gaarde, som søgte en hjælper.

Det giver så god mening, at jeg hjælper hende

Pernille Bekker, der har meldt sig som Pernille Gaardes hjælper

Siden coronavirussen kom til Danmark, har Pernille Gaarde stået i et dilemma.

Hun er afhængig af én til at køre hende til livsforlængende kræftbehandling, men hun er samtidig en del af den risikogruppe, som skal være ekstra forsigtige for ikke at blive smittet med coronavirus. Det kan også koste hende livet. Hjælperen skulle derfor kunne garantere, at vedkommende ikke havde været eksponeret for smitte.

Og det kunne Pernille Bekker.

Under 'Danmark står sammen' lørdag aften kunne hun for første gang fortælle, at hun er hyret som sin navnesøsters hjælper.

Pernille Bekker skrev med det samme, da hun så Pernille Gaardes efterspørgsel.

Derfor har Pernille Bekker sat sig selv i karantæne

Det frivillige og ulønnede job betyder, at Pernille Bekker skal være i løbende kontakt med Pernille Gaarde og vigtigst af alt: køre hende den to og en halv time lange tur fra Kolding til Herlev Sygehus, hvor hun får kemo. Det kan hun ikke selv, fordi hun får medicin, som er sløvende.

- Jeg ved godt, at det er meget at bede om, sagde Pernille Gaarde til TV 2, i forbindelse med at hun efterlyste en hjælper.

- Men det er min eneste chance.

Pernille Bekker var helt sikker på, at hun er den rette til jobbet, fordi hun selv har kræft tæt inde på livet.

I august 2019 fik hendes far konstateret leverkræft, og hele efteråret og vinteren har hun kørt ham til og fra behandling.

Derfor valgte hun at gå i fuldstændig coronakarantæne derhjemme sammen med sine sønner på 21 og 7 år 6. marts for at beskytte sin far - bare en uge efter, at det første danske tilfælde af covid-19 var registreret.

Men i løbet af marts blev faren tiltagende dårlig, og 17. marts fik familien en uventet besked: Hendes far var testet positiv for covid-19. På grund af sin svage tilstand blev han lagt i respirator på Kolding Sygehus. Og der har han ligget siden.

- Vi har jo desværre ikke kunnet besøge min far, men vi er blevet i isolationen, for at vi kan træde til, når min far vågner igen, siger Pernille Bekker.

Da Pernille Gaarde fik konstateret en sjælden form for kræft i 2017, var den allerede i stadie 4 - den mest fremskredne form for kræft. Hun har ikke kunnet få hjælp af sine døtre, som begge lider af muskelsvind og er isoleret derhjemme.

De har ikke været fysisk nær nogen mennesker, de får leveret madvarer udefra og går kun med deres hund tidligt om morgenen, når der ikke er andre mennesker på stierne.

En fornøjelse at hjælpe

Selvom Pernille Bekker tænker meget på sin far, så synes hun slet ikke, at Pernille Gaarde beder om for meget. For hende er det - trods de triste omstændigheder - en kæmpe fornøjelse at kunne træde til i situationen.

- Det giver så god mening, at jeg hjælper hende. Det er et lys i det her totale mørke, og jeg får så meget overskud af at hjælpe, siger hun.

- Vi er jævnligt i kontakt, og vi mødte hinanden første gang torsdag. Det skønne er, at vi har haft virkelig god kemi, og Pernille er i den grad en superheltinde. Hun har det bedste humør og er glad og optimistisk, siger Pernille Bekker.

Lige nu har de to kvinder ikke sat en slutdato for, hvor længe Pernille Bekker skal være "ansat". Står det til hjælperen, er det lige så længe, det giver mening, og Pernille Gaarde ønsker.