Coronavirus

USA har nu flere bekræftet coronasmittede end Kina

Italien er næste land, der snart vil overhale Kina i antallet af smittede.

De officielle tal fra Johns Hopkins University viser nu, at USA er det land i verden, hvor flest er bekræftet smittet med covid-19.

USA har nu 84.404 smittede, mens Kina har 81.782 smittede.

Kina, der har været epicenter for pandemien, siden første tilfælde af covid-19 blev registreret i Wuhan, har længe været det land, hvor flest var smittet.

Men på meget kort tid er både Europa og USA begyndt at nærme sig Kinas smittetal. Eksempelvis har Italien alene 80.589 smittetilfælde ifølge Johns Hopkins University.

For en uge siden, torsdag 19. marts, var der 13.779 bekræftede tilfælde af coronasmitte i USA. Næsten 40.000 af dem befinder sig i delstaten New York.

Kina melder om meget få nye tilfælde

I en længere periode har de officielle udmeldinger fra Kina været, at der kun er ganske få nye tilfælde af coronasmitte i landet.

Der var i marts flere dage i træk, hvor Kina påstod, at der var nul nye smittede i landet.

Dødstallet i Kina er også stagneret på omkring 3169 personer. Til sammenligning er dødstallet i Italien og Spanien henholdsvis 8215 og 4154.

I USA er meldingen, at 1182 er døde af covid-19. Torsdag 26. marts har USA meldt om mere end 14.000 nye registrerede tilfælde af smitte med coronavirus.

New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, kalder delstaten for pandemiens nye epicenter.