Coronavirus

LIVE: Få seneste nyt om coronavirussen her

Coronavirus 2019-nCoV giver en luftvejsinfektion, som kan føre til lungebetændelse.

Hvad er status? 386 er indlagt med covid-19 i Danmark. 94 er indlagt på en intensiv afdeling - heraf er 78 i respirator.

41 personer er døde, mens de var smittet. Få hele overblikket her.

EU giver 276 milliarder kroner i støtte til bekæmpelse af coronavirus

Et historisk stort flertal i EU-Parlamentet har torsdag vedtaget af frigive 37 milliarder euro - svarende til cirka 276 milliarder kroner - i EU-støtte i forsøget på at hjælpe borgere, regioner og lande, som bekæmper udbruddet af coronavirussen.

Løbere forbydes adgang i Frederiksberg Have

Fra fredag klokken 10.00 vil der være forbud mod at løbe i Frederiksberg Have. Løbere henvises i stedet til Søndermarken.

Det oplyser Slots- og Kulturstyrelsen.

Virolog: Sverige kan være på vej mod en katastrofe

Alene onsdag blev der registreret 18 dødsfald relateret til coronavirus i Stockholm-regionen i Sverige.

Svenskerne har indtil videre anlagt en anderledes, afslappet holdning til coronavirussen end danskerne. Derfor frygter Cecilia Söderberg-Nauclér, der er professor og læge fra Karolinska Institutet i Stockholm, at der vil ske en 'samfundsødelæggende smitteeksplosion' i vores naboland. Det skriver Politiken.

- Jeg tror, vi er nødt til at vælge de strategier, som virker, for at undgå en katastrofe. Ligesom man gør i alle andre lande, siger hun til avisen.

Tusindvis af kinesiske corona-test kasseret i Spanien

I Spanien har 9000 kinesiske kits til hurtige test af coronavirus vist sig at være uduelige. Det siger den spanske sundhedsminister, Salvador Illa, til det store spanske dagblad El Pais.

Spanien har i alt købt 340.000 kits til hurtige test af coronavirus fra Kina, men den kinesiske virksomhed har ikke fået en officiel godkendelse af produktet.

FN: 25 millioner arbejdspladser i fare af coronakrisen

Antallet af arbejdspladser, der risikerer at forsvinde på grund af coronapandemien, kan blive 'langt højere' end de 25 millioner, som FN's internationale arbejdsorganisation, ILO, beregnede for blot en uge siden. Det siger en ILO-chef torsdag til nyhedsbureauet Reuters.

Coronasmittet blev sendt tilbage til plejehjem inden testresultat

En beboer på plejehjemmet Højstruphave i Vallensbæk blev efter en coronatest på hospitalet sendt tilbage på plejehjemmet - på trods af, at testen efterfølgende viste sig at være positiv. Det skriver Sjællandske.

Da beboeren kom retur fra sygehuset, tacklede plejepersonalet på Højstruphave heldigvis situationen korrekt og isolerede personen for at undgå smittespredning.

Amerikanske aktier fortsætter opturen

De amerikanske aktier er torsdag steget igen og fortsætter dermed denne uges fremgang.

Det toneangivende Dow Jones-indeks steg med 6,4 procent og er samlet steget med 21,3 procent siden mandag.

Det sker på på trods af, at arbejdsløsheden netop har sat en kedelig rekord. 3,3 millioner amerikanere meldte sig ledige i sidste uge. Det er det højeste antal nogensinde.

Stigningen sker i kølvandet på, at Senatet langt om længe fik vedtaget den historiske økonomiske hjælpepakke på 2000 milliarder dollar - knap 13.900 milliarder kroner.

Sundhedspersonale med hoste opfordres til at arbejde

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at landets sundhedspersonale bliver hjemme og ikke gå på arbejde, hvis man udviser de mindste symptomer på sygdom.

Men sundhedspersonalet i Region Hovedstaden har fået instruktion i at tage på arbejde trods hoste. Det skriver Jyllands-Posten.

- Man må godt gå på arbejde, hvis man hoster, og hvis man er snottet, hvis man i øvrigt ikke har haft tegn på at have en coronavirusinfektion, lyder det i en video, der er lavet af Rigshospitalet, på Region Hovedstadens intranet.

TV 2 her ikke set videoen og kan kun referere fra videoen, som beskrevet i Jyllands-Posten.

Kina lukker grænserne for udlændinge

Kina vil lukke sine grænser midlertidigt for de fleste udlændinge gældende fra lørdag ved midnat. Det oplyser den kinesiske regering. Kina vil forhindre, at coronavirussen igen spreder sig i landet, hvor den oprindeligt udsprang fra byen Wuhan i Hubei-provinsen.

Ikoniske logoer bliver redesignet under coronakrisen

Flere af verdens mest kendte firmaer har under coronakrisen redesignet deres ikoniske logoer, så de symboliserer, at man i disse tider bør holde afstand til hinanden. Det skriver CNN Business.

Italien opjusterer dødstal

De italienske myndigheder har opjusteret antallet af døde, efter beredskabsmyndigheder har fået tallene sent ind fra regionen Piemonte. De lokale myndigheder oplyser, at 50 coronapatienter er døde i det forgange døgn, hvilket får dødstallet op på 712.

365 coronadødsfald i Frankrig seneste døgn

Dødstallet i Frankrig er steget til 1696, og dermed er 365 franskmænd døde i løbet af det seneste døgn af covid-19. Det skriver Reuters.

Samtidig oplever Storbritannien det højeste antal af døde på ét døgn. 115 coronasmittede britiske patienter er afgået ved døden.

Søren Brostrøm: Vi skal teste endnu flere

Sundhedsstyrelsen ønsker nu at teste dobbelt så mange danskere for coronavirus som hidtil udmeldt.

Det siger direktør Søren Brostrøm i radioprogrammet P1 Orientering, hvor han siger, det er ønsket at teste op til 10.000 personer om dagen.

Onsdag lød ambitionen fra Sundhedsstyrelsen, at der skal testes 5000 danskere om dagen for coronavirus.

Stor dødelighed blandt plejehjemsbeboere i Spanien

Næsten en tredjedel af dem, der er døde som følge af coronavirus i Spanien, er plejehjemsbeboere. Det viser en spansk opgørelse, skriver nyhedsbureauet Reuters. 1307 ældre personer på plejehjem har mistet livet til virussen ud af i alt 4115 dødsfald i Spanien.

662 coronadødsfald i Italien på et døgn

Italien har på et døgn registreret 662 nye coronarelaterede dødsfald. Det er lidt færre end onsdagens 683 coronadødsfald på et døgn, viser tal ifølge Reuters.

I alt er 8165 mennesker døde af coronasmitte i Italien, siden udbruddet begyndte.

75.000 amerikanere smittet med coronavirus

USA er nu det land i verden, der har næstflest personer smittet med coronavirus. Det viser de nyeste tal til fra Worldometer, der monitorerer virussens udvikling.

I alt 75.609 amerikanere nu smittet. Til sammenligning var dette tal 13.779 personer for én uge siden.

USA har overhalet Italien, der har 74.386 smittede personer. Kina topper listen fra Worldometer.

Beregning: Hele Danmarks befolkning kan coronatestes på fire uger

I Danmark findes der nok testkapacitet til, at hele den danske befolkning ville kunne testes på fire uger for coronavirus. Det skriver Ingeniøren på baggrund af beregninger fra fagfolk.

Sundhedsstyrelsen opjusterede i går antallet af corona-testede til 5000 per døgn, men med det nuværende officielle testniveau, vil det tage tre år at teste alle danskere, skriver fagbladet.

100 døde på ét døgn i delstaten New York

I delstaten New York er 100 personer, der var smittet med coronavirus, døde det seneste døgn. Det siger guvernør Andrew Cuomo ifølge nyhedsbureauet Reuters. Dermed er i alt 385 nu registreret døde i den amerikanske delstat, hvor byen New York anses som epicenter for den smitsomme virus.

DSB sender 1750 medarbejdere hjem med løn

DSB har valgt at benytte sig af regeringens økonomiske hjælpepakke og sender omkring 1750 medarbejdere hjem med løn.

Det skriver Ekstra Bladet, der har talt med DSB.

- Vores indtægtsgrundlag bliver eroderet, og derfor skal vi naturligvis tilpasse vores forretning ligesom alle andre, siger DSB's adm. direktør, Flemming Jensen til avisen.

DSB har nedjusteret sin køreplan med 50 procent, efter regeringen har opfordret danskerne til at bruge den offentlige trafik i mindre grad under coronakrisen.

Omkring 400 af de berørte medarbejdere er ansat i DSB's kiosker, mens resten er fundet i produktionen og administrationen.