Samfund

Dagens nyheder 26. marts 2020

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Følg coronavirussens udvikling minut for minut her. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Nu er der flest smittede i USA

USA har nu overhalet Kina i antallet af personer, der er konstateret smittet med coronavirus.
 Det viser tal fra Johns Hopkins universitetet.  I USA er der i øjeblikket 82.404 personer, der er registreret som smittet med virusset. Dermed har amerikanerne overhalet Kina, hvor 81.782 tilfælde af virusset er konstateret, viser en opgørelsen.
 

Optur på børsen i New York

De amerikanske aktier lukkede torsdag med solide plusser, efter en stor hjælpepakke blev vedtaget i senatet. Hjælpepakken lyder på hele 2200 milliarder dollar.

Dagens overblik 25. marts

Regeringen vil have et forbud mod forsamlinger på to - men vil ikke tage det i brug, og så er myndighederne og regeringen ikke altid lige gode venner. Her er dagens overblik.

G20-ledere vil bekæmpe coronakrise med 5000 milliarder dollar

G20-landene varsler fælles front mod corona og lover en koordineret indsats mod økonomiske og sociale følger. Det siger de i en fælles udtalelse efter et hasteindkaldt videotopmøde torsdag. Helt konkret vil de tilføre verdensøkonomien 5000 milliarder dollar på grund af coronakrisen.

Mere end 500.000 personer er smittet på verdensplan

Antallet af bekræftede coronatilfælde i verden har rundet en halv million. Og antallet af coronarelaterede dødsfald i Europa overstiger 15.000. Det viser en opgørelse fra det amerikanske Johns Hopkins University torsdag aften.

Briterne klar med milliardbeløb til international vaccine

Den britiske premierminister, Boris Johnson, opfordrer det internationale samfund til at arbejde sammen om frembringelsen af en vaccine mod den coronavirus, der hærger de fleste steder i verden. Det skriver Reuters. Selv er de klar med 210 millioner pund, eller hvad der svarer til 1.719.301.500 kroner, til arbejdet.

Overraskende valg til formand for Knesset

Israels oppositionsleder, Benny Gantz, er torsdag overraskende blevet valgt som formand for det israelske parlament, Knesset. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Det kan bane vej for en samlingsregering med en form for rotationsordning, hvor Gantz og den mangeårige premierminister Benjamin Netanyahu skiftes til at sidde på premierministerposten

Kina lukker ned for udlændinge

Kina vil midlertidigt forbyde de fleste udlændinge indrejse i landet. Det meddeler det kinesiske udenrigsministerium torsdag. Det sker i et forsøg på at hindre coronavirusset i at spredes yderligere. Det midlertidige indrejseforbud gælder også rejsende med et gyldigt visum eller opholdstilladelse, meddeler ministeriet.
 

DSB sender cirka 1750 medarbejdere hjem

DSB sender cirka 1750 medarbejdere hjem med løn. Det oplyser DSB's administrerende direktør, Flemming Jensen, til Ekstra Bladet.  Medarbejderne sendes hjem, ved at DSB bruger regeringens hjælpepakke.  Omkring 400 af de berørte medarbejdere er ansat i DSB's kiosker, mens resten er fundet i produktionen og administrationen.

USA vil rejse sigtelser mod Venezuelas præsident

USA's justitsministerium ventes torsdag at rejse sigtelse mod Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, for at have et medansvar for narkosmugling. Det siger kilder med kendskab til sagen til nyhedsbureauet Reuters og avisen New York Times. Senator Marco Rubio bekræfter over for nyhedsbureauet AFP, at sigtelserne ventes at blive fremlagt senere torsdag. En håndfuld venezuelanske embedsmænd ventes ligeledes at blive sigtet.

Aalborg Karneval aflyst

Normalt tiltrækker Aalborg Karneval titusindvis af deltagere, men i år er alle aktiviteter i forbindelse med karnevalet aflyst. Det skyldes situationen med coronavirus, oplyser Aalborg Karneval i en pressemeddelelse.
 

Udenrigsministeriet sender opfordring til strandede danskere: Søg hertil

Flere lande strammer nu også den indenrigs rejseaktivitet. Det har fået Udenrigsministeriets borgerservice til at opfordre danskere til at søge til de større byer. Det gælder blandt andet for danskere, der befinder sig i New Zealand og i Indonesien. 

3,3 millioner amerikanere meldte sig ledige i sidste uge

3,3 millioner amerikanere meldte sig ledige i sidste uge. Det er det højeste antal nogensinde, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Omstridt mand udleveret fra Norge til Italien

Mullah Krekar blev sidste år idømt 12 års fængsel i Italien.

Mullah Krekar er blevet udleveret fra Norge til Italien. Det bekræfter den norske justitsminister, Monica Mæland, torsdag på et pressemøde. Mullah Krekar blev sidste år dømt til 12 års fængsel i en terrorsag i Italien. Han har opholdt sig i Norge i 18 år, og norske myndigheder har i al den tid forsøgt at smide ham ud af landet, skriver norsk TV2.
 

Ny sigtelse i sag om fangeflugt fra psykiatrisk hospital

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har efter længere tids efterforskning identificeret og sigtet endnu en person, som menes at have deltaget i planlægningen og udførelsen af fangeflugten fra psykiatrihospitalet i Slagelse. Pågældende er medlem af en bandegruppering fra København. Den sigtede sidder allerede varetægtsfængslet i forbindelse med en anden sag. 
 

Vietnam sender tusindvis af hjemvendte borgere i karantænelejre

En massekarantæne er iværksat i Vietnam for at håndtere de vietnamesere, som vender hjem fra udlandet. De passagerer, der udviser symptomer på sygdommen, bliver sendt til sygehus, så snart de kommer ind i landet. Resten sendes i karantænelejr, hvor de deler værelse med 10 - 20 personer fra det samme fly, som de ankom med, skriver Reuters. Indtil videre er der bekræftet 148 smittede og ingen registrerede dødsfald i Vietnam. 

Onanerende mand antastede drenge på legeplads

Østjyllands Politi fik onsdag en henvendelse om at tre drenge var blevet antastet af en mand på en legeplads ved Nyvangsvej i Randers. Ifølge anmeldelsen stod manden cirka 10 meter fra drengene, da han trak bukserne ned og onanerede i retning mod dem. Den 19/3 blev en 11-årig pige og hendes veninde udsat for noget lignende på et grønt område ved Vester Altanvej i Randers. Østjyllands Politi efterforsker begge sager og formoder, at der kan være tale om den samme mand.

Krydstogtskibe nægtet adgang til Australien

To krydstogtskibe, der befinder sig ud for den australske vestkyst har fået besked om, at de under ingen omstændigheder får lov at gå i havn, skriver CNN. Et af skibene, Artania, har 800 passagerer om bord hvoraf syv er testet positiv for Covid-19. Afvisningen sker for at forhindre et scenarie som i Sydney, hvor mere end 2.600 passagerer den 19. marts fik lov at forlade krydstogtskibet Ruby Princess. Siden da, er 121 passagerer blevet bekræftet smittet med Covid-19.

Mistænkelig lugt af kemikalier breder sig i Esbjerg

En mistænkelig lugt af kemikalier har bredt sig flere steder i Esbjerg-området. Syd- og Sønderjyllands Politi samarbejder netop nu med kommunens indsatsleder og miljøvagt for at finde ud af, hvor lugten stammer fra. 

Djurs Sommerland udskyder sæsonåbning

Djurs Sommerland skyder sæsonåbningen fra 2. maj til 20. maj på grund af corona. Det oplyser forlystelsesparken i en meddelelse.