Coronavirus

LIVE: Få seneste nyt om coronavirussen her

Corona

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Hvad er status? 350 er indlagt med covid-19 i Danmark. 87 er indlagt på en intensiv afdeling - heraf er 76 i respirator.

34 personer er døde, mens de var smittet. Få hele overblikket her.

Ni personer smittet på plejehjem - en afgået ved døden

Fem beboere og fire ansatte på plejehjemmet Bavne Ager i Gilleleje er blevet smittet med coronavirussen. Det oplyser OK-fonden, der driver plejehjemmet. En af beboerne er afgået ved døden, oplyser direktøren i OK-fonden, Ulrik Ahrendt-Jensen, til Frederiksborg Amts Avis. Det er således en ud af tre afdelinger på friplejehjemmet, der er blevet ramt af smitteudbrudet, og de smittede beboere er kommet i isolation.

Trump: - New York er vores største problem

Donald Trump udtaler, at situationen i New York er USAs største problem i forhold til virusudbruddet, rapporterer nyhedsbureauet Reuters. I tillæg til det skriver præsidenten på Twitter, at de arbejder i døgndrift på at holde Amerika "i sikkerhed".

- Jeg har ikke tid til idioti, skriver han.

Trump erklærer katastrofetilstand i to stater

USA's præsident, Donald Trump, erklærer katastrofetilstand – "major disaster" – i Florida og Texas på grund af coronapandemien. Det skriver The Guardian. Erklæringen "major disaster" er den mest vidtrækkende, præsidenten kan give. På kort sigt indebærer den, at det er muligt at gennemføre en slags undtagelsestilstand. På den måde bliver det muligt for staterne at få føderal assistance. Trump har allerede erklæret katastrofetilstand i New York, Washington, Californien, Iowa og Louisiana.

Australsk premiereminister vil ikke lade passagerer på krydstogtskibe gå på land

Premiereminister i den australske stat New South Wales, Gladys Berejiklian, vil ikke lade en eneste passager fra de krydstogtskibe, der lægger til havn i Sydney, gå på land - medmindre nye protokoller bliver fulgt. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Finland vil afspærre Helsinki-regionen

Finlands regering oplyser onsdag aften på et pressemøde, at den afspærrer Helsinki-regionen fra den øvrige del af landet i et forsøg på at stoppe spredningen af coronavirus, rapporterer den svenske radioavis Ekot. Hovedstaden Helsinki står for en meget stor del af de godt 800 smittede med Covid-19.
 

Myndighederne vil teste 5000 personer om dagen

Det er Sundhedsstyrelsens ambition at foretage 5000 test om dagen, oplyser styrelsen onsdag aften. Indtil videre har det danske sundhedsvæsen testet mellem cirka 500 og 1800 danskere per dag. Tirsdag testede styrelsen 850. Mandag var antallet 1032.

Ny hastelov på vej: Regeringen gør klar til at kunne ændre i forsamlingsforbuddet

Regeringen gør klar til at begrænse yderligere, hvor mange mennesker, der må være i en forsamling. Det viser et brev fra statsminister Mette Frederiksen (S) til Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), som TV 2 er i besiddelse af. Ifølge statsministerens brev ønsker regeringen at give myndighederne flere værktøjer, hvis der opstår behov for hurtigt at tage nye initiativer for at begrænse smittespredning i samfundet. Eksemplevis skal det være muligt at kunne ændre den aktuelle grænse i forsamlingsforbuddet, der lige nu lyder på maks ti personer. Derudover vil de også udvide mulighederne for at regulere adgangen til offentlige institutioner.

Sundhedsstyrelsen opdaterer retningslinjer

Sundhedsstyrelsen har opdateret og præciseret deres retningslinjer for håndtering af covid-19 i sundhedsvæsenet. Heri beskrives det, hvordan forskellige grupper skal prioriteres i forhold til tests. Det gælder eksempelvis patienter med komplicerede forløb af covid-19 samt sårbare grupper og personer i kritiske funktioner.

Desuden skal man nu også undersøge og teste, hvis der opstår mistanke om smittespredning på plejehjem og andre institutioner.

I retningslinjerne er det også blevet opdateret, hvordan man skal prioritere, hvis der opstår forsyningsproblemer i forhold til værnemidler, som man har set for nyligt.

Den sidste opdatering lyder også på, at der nu skal være lavere tærskel for at vurdere og eventuelt teste personer med kroniske sygdomme for covid-19, og at en leder skal have mulighed for at henvise sin medarbejde til at blive testet, hvis denne varetager en kritisk funktion - og ikke kan erstattes.

WHO: Corona har større konsekvenser end finanskrisen

Den store, økonomiske nedgang, som fandt sted som følge af finanskrisen i 2008 var slem. Men coronaepidemien spås til at have større økonomiske konsekvenser. Det viser en analyse, som Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har lavet, oplyser Roberto Azevêdo fra organisationen.

Norwegian beder om afdragfrie lån

Norwegian beder sine kreditorer om ikke af skulle afdrage på sine lån de næste tre måneder. Det oplyser flyselskabet i en meddelelse.
 

231 døde i Frankrig det seneste døgn

Frankrig melder onsdag aften om 231 flere døde af coronavirus inden for det seneste døgn. Det bringer det samlede antal døde under coronakrisen op på 1331, oplyser regeringen ifølge Reuters.

Virus forhindrer kvoteflygtninge at komme til Danmark

Selvom regeringen i august besluttede at tage imod en gruppe særligt behandlingskrævende kvoteflygtninge samt deres familiemedlemmer, kan 15 af dem ikke rejse ind i landet.16 kvoteflygtninge ankom til Danmark i februar, men de resterende opholder sig stadig i Tyrkiet på grund af pandemien. Det skriver Udlændinge– og Integrationsministeriet.

Over 2800 i respirator i Frankrig

De franske sundhedsmyndigheder rapporterer nu, at 2827 personer ligger i respirator i Frankrig, som følge af covid-19. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

WHOs kolleger træner italiensk sundhedspersonale

Under pressemødet hos WHO bliver der spurgt til, hvad Italien bør gøre i forhold til at teste og overvåge virusudbruddet.

– Italien er ved at bryde problemet ned og se på geografien lokalt. I nogle dele af Italien er spredningen meget intens, og det er svært at spore tilfældene.

– Der er dele, hvor spredningen ikke er så intens, og der er det muligt at undgå det værste. Vores italienske kolleger er ved at træne personalet og spore tilfælde, men vi forstår, at livet i de alvorligt ramte områder er svært, og det er svært at følge anbefalingerne, når man har at gøre med et presset sundhedsvæsen. Vi i WHO vil gøre alt for at støtte dem og deres arbejde, siger Michael Ryan, som er chef for WHO's kriseprogrammer.

WHO-chef: - Vi bør ikke forspilde vores anden chance

Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHO-chef, opfordrer de lande, som har indført lockdown, til, at bruge tiden på at finde og angribe virussen. 

– Disse foranstaltninger alene vil ikke udrydde epidemier.

- Vi må indse, at det var tid til at handle for flere måneder siden. Det her er nu vores anden chance til at handle og bekæmpe virussen. Vi bør ikke forspilde den, siger han under pressemødet.

WHO anbefaler seks tiltag til bekæmpelsen af coronavirus

WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus anbefaler seks foranstaltninger til bekæmpelsen af coronavirusudbruddet under pressemødet. 

Ifølge generaldirektøren bør landene:

  1. Træne deres sundhedspersonale.
  2. Implementere et system for at finde hvert eneste tilfælde af smitte.
  3. Øge testkapaciteten.
  4. Identificere de faciliteter, som skal bruges til at isolere patienter.
  5. Finde de faciliteter, som skal bruges til at sætte folk i karantæne.
  6. Lade regeringen fokusere mest på at bekæmpe Covid–19.

WHO: - Vi vil besejre denne pandemi

WHO holder pressemøde onsdag aften, hvor de giver status på situationen vedrørende corona-pandemien. Her fortæller WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus, at man har besejret mange pandemier før.

- Vi vil også besejre denne. Spørgsmålet er bare, hvor meget vi er villige til at betale gennem de handlinger, vi foretager, siger han.

Under pressemødet fremhæver Tedros Adhanom Ghebreyesus også alle de lande, der har indført udgangsforbud, hvilket køber tid i forhold til bekæmpelsen af virussen.

Ukraine lukker for fly- og togforbindelser

Ukraine indstiller nu alle fly- og togforbindelser til andre lande fra 27. marts som følge af coronavirus-udbruddet. Det melder nyhedsagenturet Interfax, som citerer Ukraines Indenrigsminister.

Vandpibecafe trodser forbud - 18 personer sigtet

En vandpibecafe i Århus og dets gæster blæste i nat på regeringens tiltag, der blandt andet gælder, at cafeer skal holdes lukket, og forsamlinger over ti personer er forbudt. Her var en gruppe på 17 personer samlet, skriver Østjyllands Politi på Twitter. Både ejeren og de 17 gæster har fået bøder, der lyder på henholdsvis 5000 kroner og 1500 kroner.

Dødstallet stiger markant i Italien

Dødstallet som følge af covid-19 stiger nu med 683 personer. Dermed er der blevet registreret 7503 dødsfald i Italien, som relaterer sig til virusudbruddet. Det melder det nationale civile beskyttelsesagentur ifølge Reuters.