Coronavirus

LIVE: Få seneste nyt om coronavirussen her

Hvad skete der? Her fulgte vi coronavirussens hærgen fra tirsdag morgen til onsdag morgen.

Hvad var status? 301 var indlagt med covid-19 i Danmark - heraf 69 på intensiv og 58 af dem i respirator.

32 personer er døde, mens de var smittet. Få hele overblikket her.

Brasiliens præsident anklager medierne for at skabe hysteri

Ifølge Brasilians præsident, Jair Bolsonaro, er coronavirussen slet ikke så slem, og det er kun på grund af mediernes hysteri, at den skaber kaos.

- Virussen ankom, vi vil bekæmpe den, og så vil den snart passere. Livet må fortsætte. Jobs bør passes, lød det fra præsidenten i en tale holdt på nationalt tv.

Han skældte desuden ud på lokale magthavere for at indføre restriktioner som afstandstagen og selvisolering.

Yderligere 10.000 smittede i USA

I gårsdagens indberettede smittetal fra Johns Hopkins-universitet var USA det land med flest nye smittetilfælde, og det fortsætter i dag. De seneste tal viser, at omkring 9900 amerikanere er smittede. Det er lidt færre end gårsdagens 10.600, men stadig klart mest i verden og en af de værste smittedage, noget land har haft siden virussens udbrud.

Mens præsident Trump taler om at lette på restriktionerne, så kæmper de lokale styrer for at begrænse skaderne. Fra onsdag er over halvdelen af den amerikanske befolkning under en form for udgangsforbud.

Italien: Fængselsstraf for at bryde karantæne

Italien indfører fængselsstraffe til folk, der bryder karantænereglerne. Det meddeler italienske myndigheder i en pressemeddelelse, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Bryder en person smittet med coronavirus bevidst sin karantæne, kan det føre til mellem et og fem års fængsel. Tiltaget skal være med til at begrænse smittespredningen.

Mexico vil ikke udstede pas

I et forsøg på at begrænse borgernes evne til at rejse, vil Mexico indstille udlevering af pas fra 27. marts og frem til 19. april.

Mexico har i de seneste dage oplevet stigninger i antallet af tilfælde af coronasmitte - det seneste tal lyder på 405 smittede, hvilket er 38 mere end dagen før.

Miami annoncerer udgangsforbud

Storbyen Miami i Florida bliver den seneste i en lang række amerikanske byer og stater til at indføre udgangsforbud. Byen borgmester, der selv er testet positiv for coronavirus og har været i karantæne i godt to uger, har netop annonceret forbuddet i en video på Twitter.

- Jeg har forsøgt at få det igennem i en uge, men har mødt modstand. Men fra i dag er forbuddet trådt i kraft, lød det fra Francis Suarez.

Panama indfører udgangsforbud

Det mellemamerikanske land Panama vil indføre et udgangsforbud, der gælder i alle døgnets 24 timer. Det oplyser landets præsident, Laurentino Cortizo. Hidtil har landet haft et udgangsforbud, der kun gjaldt i aften- og nattetimerne.

Undtaget fra forbuddet er arbejdere med essentielle jobs samt indkøb i supermarkeder og lignende.

Præsidenten oplyste ikke, hvor længe forbuddet vil gælde.

Det Hvide Hus: Rejsende fra New York skal i isolation i to uger

Deborah Birx, læge og koordinator for corona task-forcen i Det Hvide Hus, siger at alle, der har forladt New York City inden for de seneste dage, bør isolere sig selv de kommende to uger. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere sygehusdirektør: Danmark kan ende med at betale 1-2 milliarder per menneskeliv

Det er dyrt for det danske samfund at redde hvert enkelt menneskeliv som følge af coronavirussen. Det siger flere sundhedsøkonomer til Kristeligt Dagblad.

Regningen pr. menneskeliv bliver meget høj i forhold til, hvem man ellers kunne behandle, siger sundhedsøkonomerne om den danske indsats mod coronavirus.

- Ud fra en kølig kalkulation er det godt nok nogle dyre liv, siger Kjeld Møller Pedersen, der er professor og sundhedsøkonom ved Syddansk Universitet.

Torben Mogensen, speciallæge, bestyrelsesformand i Lungeforeningen og tidligere sygehusdirektør på Hvidovre Hospital, gør indsatsen for det danske sundhedsvæsen op i kroner og ører:

- Man må gøre sig klart, at det her måske vil ende med at have kostet én-to milliarder kroner pr. menneskeliv, siger han til Kristeligt Dagblad.

Spansk skøjtehal omdannet til lighus

Spanien er det land i verden, der har tredjeflest døde som følge af covid-19, og derfor tager de spanske myndighederne nu dramatiske midler i brug for at få skaffet de døde væk fra hospitalerne.

I Madrid er en lokal skøjtehal omdannet til et midlertidigt lighus, så presset kan tages af hospitalerne i den spanske hovedstad, oplyser regionsmyndighederne.

I Spanien er i alt 2696 personer nu med covid-19, hvilket er en stigning på 514 personer siden mandag.

Tyskland hjælper Italien med kritiske corona-patienter

Tyskland tager nu imod alvorligt syge patienter, der er smittet med coronavirus fra Italien og Frankrig. Vores sydlige nabo har tilbudt at stille fri kapacitet til rådighed på hospitalerne - så længe det er muligt.

De første seks italienske patienter blev tirsdag fløjet til den tyske by Leipzig i delstaten Sachsen, og flere patienter ventes at være på vej fra støvlelandet. 

Tyskland tog tirsdag også imod patienter fra Frankrig.

Mindst 28.000 danskere er vendt hjem siden fredag

Antallet af danskere, der er vendt hjem fra udlandet de seneste fire dage, er 28.639.

Det oplyser Udenrigsministeriet på Twitter ved hjælp af tal fra 'Danskerlisten', hvor danskere kan registrere sig som rejsende.

Krisecentre for kvinder får flere pladser

Regeringen har med støtte fra SF, Enhedslisten, Radikale og Alternativet fremrykket 11 millioner kroner fra finansloven til landets kvindekrisecentre. Dermed er der kommet i alt 55 flere nødpladser på krisecentrene til voldsramte kvinder. Det skriver TV 2 Fyn.

Under coronakrisen og den efterfølgende delvise nedlukning af det danske samfund har krisecentrene oplevet en fordobling i henvendelserne fra kvinder, der oplever vold i hjemmet. 

Næsten 15.000 smittet med coronavirus i New York

I den amerikanske storby New York er i alt 14.776 personer testet positive for coronavirus. Næsten halvdelen af de smittede er mellem 18 til 44 år gamle, skriver ABC News.

Samtidig er 131 personer døde af sygdommen covid-19, siger New Yorks borgmester, Bill de Blasio, ifølge Reuters.

Aborter bliver udsat i USA på grund af coronavirus

I de amerikanske delstater Texas og Ohio skal aborter på hospitaler og klinikker udsættes, fordi de ikke er nødvendige indgreb. Det skal frigøre flere ressourcer til at bekæmpe coronavirus, skriver Reuters.

USA er hårdt ramt af coronavirussen, og ifølge CNN er i alt 50.076 personer testet postive. I samtlige 50 stater er der registreret smittede personer.

Dow Jones i historisk stor stigning

Det førende amerikanske aktieindeks Dow Jones er steget med 11,4 procent i løbet af tirsdag. Det skriver nyhedsbureauerne AFP og AP. Indekset er steget med i alt 2113 point, hvilket er den største stigning siden 1932.

Aktierne stiger på forventning om, at Kongressen vil godkende en gigantisk stimuluspakke til den amerikanske økonomi på op til et par tusind milliarder dollar som følge af corona-pandemien.

Italien hæver bøder for unødvendig udgang - kan koste 22.000 kroner

I Italien strammer premierminister Giuseppe Conte nu op på de bøder, der bliver uddelt, hvis italienerne bryder udgangsforbuddet.

Fremover skal det ifølge nyhedsbureauet Reuters koste mellem 400 euro og op til 3000 euro - svarende til 22.400 kroner - at bryde loven, som i øjeblikket gælder indtil begyndelsen af april.

Lokalaviser har fælles forside onsdag

Dagbladene fra Danmarks ni lokale mediehuse og det danske mindretals avis i Nordtyskland, Flensborg Avis, udkommer onsdag med en fælles forside. Det oplyser dagbladene i en pressemeddelelse.

Restaurantkæder fyrer alle sine medarbejdere

Restauranterne Dalle Valle og Café A har fyret alle sine medarbejdere med øjeblikkelig virkning. Det  berører omkring op mod 300 personer, skriver B.T.

- Det er en forfærdelig situation for alle, udtaler bestyrelsesformand Niels Rønnebech.

De mange afskedigelser bunder i den nuværende coronakrise, hvor restauranterne er tvunget til at holde lukket. 

Femte land oplever mere end 1000 døde af covid-19

Frankrig er blevet det femte land i den kedelige statistik over lande, der har registreret mere end 1000 døde som følge af coronavirussen.

Officielt er 1100 franskmænd døde af covid-19. Det skriver Reuters.

I Italien, Kina, Spanien og Iran er mere end 1000 mennesker også døde af corona-pandemien.

Regeringen frygter, at nedlukningen af det danske samfund vil trække ud

Danskerne skal i mindst to uger endnu vænne sig til blandt andet lukkede skoler og børnepasning på hjemmefronten, sagde statsminister Mette Frederiksen i går.

Men internt i regeringen er der frygt for, at danskerne skal væbne sig med endnu større tålmodighed i forhold til, hvornår vi igen kan få vores frihed tilbage.

Det fortæller flere af de 21 kilder, både i og tæt på regeringen, som TV 2 har talt med.