Coronavirus

LIVE: Få seneste nyt om coronavirussen her

Her opdaterer TV 2 om coronavirussen minut for minut. 

Hvad er status? I Danmark er 186 indlagt med covid-19. Heraf af 37 på intensiv - 32 af dem i respirator. Ni personer døde, mens de var smittet med covid-19 - få overblikket her

Livebloggen opdateres ikke længere.

Youtube og Amazon prime skruer ned for billedkvaliteten

Youtube og streamingtjenesten Amazon Prime skruer ned for billedkvaliteten for brugere i EU. Det skriver Reuters. 

Det sker, fordi flere og flere streamer derhjemme i takt med, at landene kræver, at deres borgere holder sig indendørs for at begrænse smittefare. Europæerne bruger med andre ord flere timer med serier og Youtube-klip i en tid, hvor færden udenfor skal begrænses.

Thierry Breton, EU's industrikomminær, bad oprindeligt Netflix om at skrue ned for billedkvaliteten, så internetforbindelserne i landet kunne følge med. Det er den bøn, de andre udbydere også lytter til, skriver Reuters. 

Melodi Grand Prix-arrangør prøver at lave alternativt arrangement

Arrangøren bag det europæiske melodigrandprix vil nu forsøge at afholde et arrangement, der skal agere som et alternativ for årets grandprix, for de mange fans i år.

Det oplyser arrangøren bag - European Broadcasting Union (EBU) - på Twitter.

Det er ellers blot få dage siden, at EBU oplyste, at konkurrencen i år var aflyst på grund af udviklingen i coronaudbruddet.

Merkel overvejer udgangsforbud - kommer an på tyskernes opførsel i weekenden

Angela Merkel varsler, at det tyske folks opførsel denne weekend kan afgøre, om der indføres udgangsforbud i Tyskland. Det skriver Reuters. 

Merkels talsperson siger, at den tyske kansler vil holde møder med de regionale ledere for at afgøre, om befolkningen lever op til retningslinjer om at holde afstand og blive hjemme i vid udstrækning. 

Der er allerede indført udgangsforbud i delstaten Bayern i det sydlige Tyskland. 

Tyskerne har haft 31 dødsfald som følge af smitte med coronavirussen. Der bor 83 millioner mennesker i Tyskland. 

International flytrafik i Panama stopper søndag

Udenrigsministeriets Borgerservice skriver på Twitter, at danskere i Panama, der vil hjem, skal overveje at tænke i de baner nu. Al international flytrafik ophører nemlig søndag.

Brasilien erklærer nødretstilstand

Det største land i Sydamerika, Brasilien, erklærer fredag, at landet er i nødretstilstand. Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Det sker efter, at coronavirusset har fortsat sin spredning i landet. I øjeblikket er 11 personer døde, mens 904 er smittet med virusset.

Brasilien har allerede lukket næsten alle sine grænser til nabolandene for at forhindre spredningen af coronavirus.

Samtidig bliver Rio de Janeiros strande, heriblandt de berømte Copacabana og Ipanema, lukket for besøgende fra lørdag.

Hoteller lukker i Spanien - danske turister skal overveje at komme hjem

Udenrigsministeriets Borgerservice advarer danske turister i Spanien om, at landets hoteller lukker i næste uge. Derfor kan det godt være, at man skal vende næsen hjem, hvis man er turist i landet. 

Det skriver Borgerservice på Twitter.

Værtshus-ejer står til at modtage corona-bøde

En ejer af et værtshus i Odense er en af de første, som står til en bøde for at have overtrådt de nye regler, der skal hindre spredning af coronavirus. 

Ehm Christensen, der er vagthavende ved Fyns Politikreds, kan ikke oplyse, hvilket værtshus, der er tale om. 

- Jeg kan sige, at det er paragraffen om, at erhvervsdrivende skal holde lokaler lukket, hvor der serveres mad, drikkevarer eller tobak. Det har denne ejer trodset, lyder det. 

Ejeren af værtshuset er fredag aften blevet sigtet, og etablissementet er blevet lukket, oplyser vagtchefen ved Fyns Politi. Han vil nu modtage et bødeforelæg på 5.000 kroner.

Politiet fik en henvendelse, fordi der var aktivitet på stedet.

- Vi kommer derud, og der er åbent, og det holdes skjult. Vi taler med ejeren og sender gæsterne hjem, Der var seks gæster, lyder det. 

Danskere i Bolivia, der vil hjem, rådes til at gøre det nu

Er du i Bolivia og vil hjem, skal du kigge på måder at gøre det nu. Sådan lyder rådet fra Udenrigsministeriets Borgerservice hertil aften. Al international flytrafik bliver nemlig indstillet i morgen lørdag, 21. marts.  

Bolivia er et af en lang række lande, hvor Udenrigsministeriets Borgerservice har præsenteret lignende anbefalinger i dag fredag.

Israel oplever første dødsfald

Israel oplever første dødsfald i forbindelse med spredningen af coronavirus. Det siger landets sundhedsministerie ifølge Reuters. 

Californien tredobler smittetallet på tre dage

Den amerikanske delstat Californien har på tre dage mere end fordoblet antallet af smittede med coronavirus. Det skriver NBC News, som baserer det på tal fra California Department of Public Health. 

På nuværende tidspunkt er der 1006, der har testet positiv for virusset, og 19 dødsfald. 

For tre dage siden var der 472 bekræftede smittetilfælde i staten. 

WHO: Situationen i Wuhan giver os andre håb

Den kinesiske millionby Wuhan, der engang var epicentret for coronavirusudbruddet, symboliserer i dag et glimt af håb. Sådan lyder det fredag fra generaldirektøren i Verdenssundhedsorganisationen (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus ifølge Ritzau.

Hans udmelding kommer, efter at Kinas Nationale Sundhedskommission torsdag for første gang siden udbruddets begyndelse meddelte, at der det seneste døgn ikke var registreret en eneste ny smittet i landet.

- Wuhan giver håb til resten af verden, om at selv den mest alvorlige situation kan overvindes, siger WHO-chefen ved et online pressemøde.

- Vi skal selvfølgelig være forsigtige, for udviklingen kan godt risikere pludselig at gå den anden vej igen. Men oplevelsen af at lande og byer bekæmper virusset giver håb og mod til resten af verden, lyder det.

Det var i Wuhan, at coronavirusset i slutningen af december sidste år begyndte at sprede sig hastigt. Der er nu bekræftet tilfælde over det meste af kloden.

Italien lukker alle parker

Italien indfører strengere restriktioner for at bremse udbredelsen af coronavirus. Landets parker bliver lukket, og folk må kun motionere i deres hjem. Det skriver Reuters. 

Putin skal ikke testes for coronavirus

Ruslands præsident, Vladimir Putin, er ikke blevet testet for coronavirus og behøver det heller ikke, da han er "sund og rask og ikke har symptomer på virussen". Det meddeler Kreml ifølge Reuters.

Områder hårdt ramt af indbrud står urørte hen

Nordsjællands Politi har ikke modtaget en eneste anmeldelse om indbrud i et døgn. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

- Forklaringen skal nok primært findes i, at mange borgere i øjeblikket befinder sig på deres egen bopæl som følge af coronavirus/covid-19, siger politidirektør i Nordsjællands Politi Jens-Christian Bülow.

Indbrud har ellers i lang tid været et stort problem i politikredsen, og det er landets hårdest ramte område.

Supermarkedskæde på jagt efter 20.000 nye ansatte

Den britiske supermarkedskæde Tesco vil ansætte yderligere 20.000 personer. Det oplyser kæden ifølge nyhedsbureauet Reuters, skriver Ritzau.

Årsagen er, at Tesco forventer, at der det næste stykke tid vil være stort pres på supermarkederne som følge af en delvis nedlukning af samfundet.

Der er umiddelbart tale om ansættelser af en varighed på 12 uger.
 

International flytrafik til og fra Den Dominikanske Republik indstillet

International flytrafik til og fra Den Dominikanske Republik er indstillet. Det skriver Udenrigsministeriets borgerservice på Twitter. 

Opholder man sig i området og vil hjem, er der dog mulighed for at booke fly med Finnair med afgang fredag 20. marts og mandag 23. marts, oplyses det.

Opfordring til danskere i Rwanda: Undersøg mulighed for at komme hjem

Udenrigsministeriets Borgerservice skriver på Twitter, at danskere i Rwanda skal overveje deres muligheder for at komme hjem, da international flytrafik ind og ud af landet lukker ned. 

Tidligere på dagen kom samme besked til danskere i Vietnam og Mexico. 

Sundhedsstyrelsen udsender retningslinjer til legeaftaler

Sundhedsstyrelsen har fredag aften udsendt retningslinjer til børn og legeaftaler. 

Det sker, efter at der har været forvirring omkring, hvilke omstændigheder der bør være for legende børn, efter Sundhedsstyrelsen sagde én ting, og Statens Serum Institut sagde noget andet. 

Anbefalingerne lyder:

  • Vær opmærksom på, at ingen af børnene har symptomer.
  • Leg med så få børn som muligt (en til to) og så kort tid som muligt.
  • Leg med de samme børn - ikke nye legekammerater hver dag. 
  • Leg helst udendørs. 
  • Undgå legepladser med for mange børn.
  • Sørg for, at børnene vasker hænder tit og grundigt. 

New York-guvernør: Hold jer inden døre

Størstedelen af alle ansatte i den amerikanske delstat New York er blevet bedt om at blive hjemme som følge af det igangværende coronavirusudbrud.

Det står klart, efter at delstatens guvernør, Andrew Cuomo, fredag har præsenteret en række nye tiltag. Det skriver The New York Times.

Cuomo beder alle virksomheder, der ikke er af afgørende betydning for samfundet, om at holde deres ansatte hjemme. Han opfordrer desuden newyorkerne til at holde sig indendøre så meget som muligt.

Delstaten, der udgør seks procent af USA's befolkning, nærmer sig 8000 bekræftede tilfælde af coronasmitte. Det skriver The New York Times.

Christiania lukker ned

Alt for mange gæster de seneste dage har fået Christiania til at lukke for besøgende fra lørdag klokken 12. Det skriver Ritzau. 

Beslutningen er truffet på et fællesmøde fredag, oplyser Hulda Mader, der er talsperson for Christiania. Skilte vil ikke være tilstrækkeligt til at få folk til at holde sig væk, mener hun.

- Vi lukker helt af med hegn og med vagter, siger Hulda Mader.

- Der er alt for mange gæster, og de sætter sig alle vegne, tilføjer hun.

Især er der efter lukningen af skoler og gymnasier dukket mange unge op i området. Og det er helt tydeligt, at de keder sig.

- En ting er at lukke en legeplads – her er der jo tale om at lukke en hel bydel. Det er helt ekseptionelt og et utroligt samfundssind Christianitterne viser her, siger Christianias advokat Knud Foldschack til TV 2.

Lukningen får også konsekvenser for hashhandlen i Pusher Street. Lukningen sker på ubestemt tid.

- Hvis nogle af de lokale erhvervsdrivende får brug for fonden i ryggen så er vi selvfølgelig klar til at se på det, lyder det fra advokaten.