Coronavirus

Flyselskaber lukker ned på stribe

Australiens største flyselskab stopper al international flyvning, og det er blot det seneste i rækken.

Der er i øjeblikket langt færre rejsende end normalt på verdensplan, da frygten for spredning af coronavirussen har fået de fleste lande til at indføre restriktioner og på det kraftigste fraråde borgere at rejse.

En logisk konsekvens er dette er naturligvis, at flyselskaber lider store tab.

- Kampen for at standse spredningen af coronavirus har betydet et kæmpe fald i efterspørgslen. Vi har aldrig før set noget lignende, lyder det fra Qantas' topchef, Alan Joyce.

Qantas er Australiens største flyselskab, og her har man i løbet af natten til torsdag dansk tid besluttet at indstille al international flyvning fra slutningen af marts og helt frem til udgangen af maj. Det sker efter den australske regering på det kraftigste har opfordret til, at australierne bliver hjemme.

Også Australiens næststørste selskab, Virgin, lukker ned, så det kan altså snart blive vanskeligt at komme ud af Australien.

Norwegian og Ryanair lukker ned

Qantas er dermed det seneste i en lang række selskaber, der skærer markant ned i et forsøg på at mindske tabene som følge af coronavirus. Flere af de selskaber, vi bruger mest i Danmark har også helt eller delvist lukket ned - blandt andet annoncerede Norwegian allerede i weekenden, at selskabet sløjfer 85 procent af deres afgange.

Senest har også RyainAir meddelt, at selskabet lukker stort set helt ned. Det irske selskab vil blot flyve mellem Irland og Storbritannien fra 24. marts.

Onsdag meddelte også Air Canada, at det er på tide at lukke ned. Inden første april regner Canadas største selskab med kun at have få afgange mellem Canada og USA.

Flere af de største amerikanske selskaber som American Airlines og United meddelte allerede i weekenden, at de skærer langt størstedelen af deres internationale flyvninger fra, mens SAS også gradvist har aflyst flyvninger og vil sende op mod 10.000 ansatte hjem.

I alt var der på verdensplan 12.094 aflyste flyvninger onsdag, og der er stort set ingen større flyselskaber i verden, der ikke har skåret markant ned på antallet af afgange.