Coronavirus

LIVE: Få seneste nyt om coronavirussen her

Filippinerne lukker al aktiehandel

Som det første land har Filippinerne nu valgt helt at lukke for deres aktiehandel tirsdag, skriver AFP.

Mange andre lande, herunder USA, her haft midlertidige lukninger, da frygten for coronavirus har ført til enorme fald på børserne, men hidtil har ingen nationer altså helt droppet at handle med aktier.

 Formanden for Filippinernes aktiebørs, Ramon Monzon, har sendt en meddelelse til aktiehandlere om, at handlen tirsdag er suspenderet "indtil videre" for at imødegå præsident Rodrigo Dutertes nye regler.

Malaysia lukker helt ned

Malaysia bliver det seneste land til at indføre meget strenge regler for dets borgere i et forsøg på at bremse spredningen af coronavirus. Fra onsdag og frem til slutningen af måneden vil alle religiøse, sociale og kulturelle aktiviteter blive aflyst, meddeler premierminister Muhyiddin Yassin.

Kun supermarkeder og lignende essentielle funktioner vil forblive åbne.

Desuden er nu forbudt for landets borgere at rejse ud, mens udlændinge ikke kan komme ind.

Ohio udsætter primærvalg

Dagen før primærvalget skulle afholdes i staten Ohio, har statens guvernør, Mike deWine, besluttet at udsætte det. Det sker naturligvis som følge af bekymringer for spredningen af coronavirus i forbindelse med valghandlingen.

Med 136 delegerede på spil var valget i Ohio udset som en vigtig dyst mellem Joe Biden og Bernie Sanders, men nu ser det i stedet ud til, at valget skal afholdes 2. juni. Den dato er ikke endelig, men den er foreslået af guvernøren.

Udsættelsen kommer få timer efter, at en dommer i Ohio ellers havde besluttet, at valgdagen ikke skulle flyttes. Men den beslutning blev altså trumfet af guvernøren.

Ifølge planen stemmer borgerne i Florida, Illinois og Arizona stadig tirsdag.

Hongkong indfører universel karantæne

Indrejsende til Hongkong skal fremover i karantæne i 14 dage for at standse spredningen af coronavirus. Det meddeler lederen af bystyret, Carrie Lam.

Tom Hanks og Rita Wilson forlader hospitalet

I onsdags meddelte skuespilleren Tom Hanks, at han og hustruen Rita Wilson var smittet med coronavirus udner et ophold i Australien.

Siden har de befundet sig på et hospital i Queensland, men det har de nu forladt, skriver Reuters. Parret er dog stadig i karantæne, men det bliver nu i en lejlighed frem for en hospitalsstue.

Hanks var den første store amerikanske berømthed, der blev testet positiv, og det skabte store overskrifter, da han i sidste uge meldte det ud. Siden da har et væld af berømtheder sluttet sig til de coronasmittede.

Colombia lukker sine grænser

Den colombianske præsident, Ivan Duque, har netop annonceret, at landets grænser lukkes i et forsøg på at bremse spredningen af coronavirus. Det træder i kraft tirsdag og vil gælde helt frem til 30 maj.

516 millioner skoleelever sendt hjem

En opgørelse fra FN fastslår skolelukninger i 56 lande betyder, at i alt 516 millioner skoleelever er sendt hjem. Det gælder alt fra de laveste klasser og op til universitetsniveau.

Stor hjælpepakke på vej til amerikanske virksomheder

Den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, har annonceret, at en ny stor stimuluspakke er på vej til amerikanske virksomheder. Det skyldes enorme tab, som blandt andre luftfartsselskaber og virksomheder i oplevelsesindustrien har lige nu.

Mnuchin vil tirsdag diskutere pakken med Senatet.

En tredjedel af Valencias førstehold er smittet

 Over en tredjedel af spillerne og trænerstaben omkring Valencias førstehold er smittet med coronavirus.

35 procent er smittet, meddeler den spanske fodboldklub på sin hjemmeside ifølge Ritzau.
 

Game of Thrones-stjerne testet positiv for coronavirus

Den norske skuespiller Kristofer Hivju, der er kendt for at spille Tormund Giantsbane i tv-serien Game of Thrones, er testet positiv for coronavirus. Det skriver han på sin Instagram ifølge det norske medie VG

Erhvervsminister vil ændre i aftalen om lønkompensation

Den aftale, regeringen offentliggjorde i søndags, betyder, at staten giver lønkompensation på 75 til 90 procent af den løn, virksomheder betaler medarbejdere, som må sendes hjem på grund af økonomisk nedgang som følge af coronavirus.

Nu er regeringen klar til at ændre ordningen.

- Vi justerer ordningen, så også de ansatte på hoteller og restauranter kan få op til 90 procents kompensation, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) til TV 2.

100.000 politibetjente skal holde øje med franskmændenes gøren og laden

Den franske indenrigsminister oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at 100.000 medlemmer af politistyrken vil mobiliseres for at holde øje med befolknings bevægelser.

Krydstogt med coronasmittede får lov at anløbe Cuba

Krydstogtskibet, der sejlede rundt i farvandet mellem Florida, og Bahamas med omkring 40 smittet med coronavirus, har fået lov at anløbe en havn på Cuba.

Det skriver AP.

Tidligere i dag rapporterede mediet Maritime Denmark, at det ikke kunne få lov at sejle i havn nogen stedder. Heller ikke i sin egen flagstat Bahamas. 

Det er det britisk- og norskejede selskab Fred. Olsen, der ejer krydstogtskibet. 

Lokalpolitiker boykotter byrådsmøde

Lokalpolitikeren Claus Mørkbak Højrup (V) fra Hjørring Kommune har tænkt sig at boykotte et planlagt byrådsmøde i Hjørring 25. marts. Og det vil altså være et brud på loven.

Det skriver Nordjyske.

Lokalpolitikerne var enige om, at mødet skulle afholdes elektronisk, men det modsatte Social- og Indenrigsministeriet sig. Ministeriet udsendte nemlig i dag, mandag, en ordrer om, at byrådene skal mødes fysisk - med god plads mellem de deltagende medlemmer, god udluftning og så få deltagere som muligt, skrev ministeriet i et brev til byrådene. 

- Jeg har aldrig troet, at jeg bevidst skulle boykotte et politisk møde, men jeg kan sige med det samme: ”Jeg deltager ikke i et fysisk møde den 25/3.” Ulovligt? Måske. Men, så vil jeg udvise civil ulydighed, skriver Claus Mørkbak Højrup på sin Facebook-profil.

Undertøjskæde lukker næsten alle forretninger

Undertøjskæden Femilet lukker midlertidigt næsten alle sine forretninger. Det skriver Finans

- I lyset af alvoren ved Coronavirussen, har vi besluttet midlertidigt at lukke alle Femilet butikker, da det er den bedste måde at passe på dig og vores medarbejderes sikkerhed, har kæden skrevet på Facebook. 

Femilet har 18 forretninger i Danmark. Kun en enkelt vil holde åbent, oplyser kæden. 

Region Hovedstaden har flest smittede med coronavirus indlagt

Region Hovedstaden er den region i Danmark med flest indlagte. Klokken 14 mandag var antallet af indlagte 26, heraf fire på intensivafdelinger.

Antallet af indlagte er steget fra 28 søndag til 62 mandag.

Få det fulde overblik over, hvordan de, der er smittet med coronavirus, fordeler sig i landet her

Flere partier beder regeringen låse op for feriepengene

Som krisehjælp til virksomheder og fyringstruede danskere foreslår flere partier nu, at regeringen åbner posen med de mange milliarder af danskernes feriepenge, som står indefrosset. Det skriver Jyllands-Posten.

Organisationen for små og mellemstore virksomheder, SMV Danmark, mener, at fyringer kan undgås, hvis de tilbageholdte feriepenge bringes i spil.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er ikke afvisende overfor at lytte til opfordringen. 

Amerikanske aktier falder 12 procent

De tre mest toneangivende aktieindeks i USA lukker alle med et fald på over 12 procent mandag. Det skriver Ritzau. 

Dow Jones lukker med et fald på 12,9 procent. 

Amazon vil hyre 100.000 mere midt i coronavirussen

Fordi der er flere, der arbejder hjemme for at blive skærmet fra coronavirus, er der også flere, der shopper på deres computere.

Det kan den amerikanske e-shop-gigant Amazon mærke. Derfor er virksomheden nu på udkig efter 100.000 nye amerikanske ansatte. Det skriver AP. 

- Vi ser en signifikant stigning i efterspørgslen, hvilket betyder, at vores behov for medarbejdere er uhørt højt for denne tid af året, siger Dave Clark, der styrer Amazons varehuse og leveringsnetværk. 

De af Amazons ansatte, der får timeløn, vil få to dollar mere i timen. Det gælder både for virksomhedens ansatte i Europa og i USA. 

Trump: USA kan være på vej ind i recession

USAs præsident Donald Trump siger mandag aften, at amerikansk økonomi kan være på vej ind i recession. 

Det skriver Reuters. 

Men når tiden med virussen er overstået, kan USA opleve en stor økonomisk stigning, siger præsidenten.