Slagsmål i Netto på grund af hamstring: Ung mand anholdt

Også hos Sydjyllands Politi har man oplevet kunder, hvis hamstring har taget en uventet drejning.

Hamstringen af varer i de danske supermarkeder på grund af udbruddet af coronavirus har ikke kun efterladt tomme hylder.

Det har nu også resulteret i, at en ung mand på Fyn er blevet anholdt og sigtet, efter der onsdag aften opstod et slagsmål i et supermarked på Fyn.

- Vi blev kaldt ud til uro i Netto på Hans Mules Gade i centrum af Odense, og patruljen noterede, at det startede på grund af hamstring, oplyser kommunikationskonsulent fra Fyns Politi Sunniva Pedersen-Reng til TV 2.

I anmeldelsen, som blev indgivet kort inden lukketid klokken 22.30, fremgår det, at en person kastede med ting i butikken. Men politiet kan ikke komme nærmere ind på detaljerne, eller hvor mange personer der var involveret, siger hun.

- Jeg kan sige, at manden er blevet løsladt igen, men vi kan ikke oplyse, hvad han er sigtet for. Der kan komme flere sigtelser til.

Ikke det eneste sted

Betjentene fik styr på situationen, og ifølge kommunikationskonsulenten var der ikke nogen personer, der kom til skade i butikken.

- Det er heldigvis den eneste anmeldelse af den slags, vi har modtaget. Det er ikke gået lige så voldsomt for sig andre steder på Fyn, siger Sunniva Pedersen-Reng.

Dog er det ikke det eneste sted i landet, at hamstringen har taget en mere voldsom drejning.

Sydjyllands Politi oplyser på Twitter, at kunderne nægtede at forlade en forretning i politikredsen efter lukketid. De fortsatte simpelthen med at "flå varer af hylderne" på trods af lukkede døre.

- Vi må opfordre til, at man kommer til fornuft, skriver politiet.

Næsten det samme opfordrede fødevareminister Mogens Jensen (S) til torsdag på et pressemøde i Erhvervsministeriet. Han bad direkte danskerne om at stoppe med at hamstre varer.

Han understregede, at der er rigeligt mad til alle, hvis alle køber normalt ind.

Modreaktion mod de hamstrende danskere

Det er ikke bare politiet og myndighederne, der maner til ro.

Flere danskere er på de sociale medier begyndt at dele logoet fra den gamle kampagne ”Atomkraft? Nej tak” – blot med teksten ”Hamstring? Nej tak”.

Og et opslag fra livsstilsekspert og vært på DR-programmet 'Kender du typen?' Flemming Møldrup er gået direkte viralt på Facebook.

- Mens du tømmer supermarkedet for frostpizzaer, mælk og pasta, så putter vi andre vores børn og fortæller dem, at det nok skal gå, skriver han og fortsætter med en lang række eksempler på det, som han mener er langt vigtigere end at hamstre.

Over 20.000 personer har givet deres positive tilkendegivelse til linket og 19.000 har delt det.

Da TV 2 torsdag morgen var ude i tre forskellige supermarkeder i København, var beskeden den samme fra flere handlende.

- Jeg har kun købt det, jeg lige skal bruge, lød det fra pensionist Anni Jensen ved Føtex på Fisketorvet.

- De tosser, som var hernede i går aftes, overreagerer simpelthen, sagde hun og understregede, at hun ikke er bange for at blive smittet.

Det samme sagde Kenneth Tilsted ved Netto på Vesterbrogade:

- Vi skal selvfølgelig bruge lidt ekstra varer – eksempelvis toiletpapir – fordi både min kone, jeg selv og vores plejebarn er blevet sendt hjem i dag, men jeg synes, at det er hysterisk, hvis man køber helt vildt ind, siger han til TV 2.