Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Hvad sker der? Coronavirussen, der giver sygdommen covid-19, fortsætter med at sprede sig i Danmark og udlandet. Italien foretager nu den mest drastiske nedlukning udenfor Kina siden udbruddet af coronavirus.

Se det bekræftede antal smittede, døde og raskmeldte på verdensplan her.

Norsk kommune stopper indendørs arrangementer med over 500 deltagere

Stavanger kommune i Norge stopper indtil videre alle indendørs arrangementer med over 500 deltagere, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Cirka 60-årig mand død af covid-19 i Storbritannien

En cirka 60-årig mand, der i forvejen havde helbredsproblemer, er død af covid-19 i Storbritannien, skriver BBC. Manden er den tredje person i Storbritannien, der er død.

Gymnasium lukker - to tilfælde af coronavirus

Fra mandag lukker Rysensteen Gymnasium i København for elever. Det sker fordi der er konstateret to tilælde af smitte med coronavirus på gymnasiet. Eleverne på gymnasiet har fået besked på, at de ikke skal møde mandag morgen på gymnasiet. Det bekræfter Gitte Transbøl, rektor på Rysensteen Gymnasium, overfor TV 2.

Qatar stopper rejsende fra 14 lande

Fra mandag forbyder Qatar rejsende fra 14 lande indrejse i Qatar. Det sker som en sikkerhedsforsanstaltning mod coronavirus, siger regeringen. Forbudet dækker Kina, Egypten, Indien, Iran, Irak, Libanon, Bangladesh, Nepal, Pakistan, Filippinerne, Sydkorea, Sri Lanka, Syrien og Thailand. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dansk teleselskab ramt af coronavirus - medarbejder smittet, 29 i karantæne

En medarbejder i Telenor i Aalborg er blevet ramt af coronavirus, og 29 medarbejdere i telesekslabet er nu sendt i hjemmekarantæne. Det bekræfter kommunikationschef Lise Kirkegaard overfor TV 2 NORD.

-Vi kan bekræfte, at vi har en medarbejder på vores hovedkontor, der er testet positiv for coronavirus. Medarbejderen er blevet smittet efter en skiferie i Lombardiet, som han er hjemvendt fra den 21. februar.

- Den pågældende medarbejder er i isolation, og i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed er yderligere 29 medarbejdere sendt i hjemmekarantæne, da de har været i kontakt med den smittede medarbejder i smitteperioden, siger Lise Kirkegaard

Yderligere to døde i amerikansk delstat

Yderligere to personer er døde af covid-19 i den amerikanske delstat Wahsington, skriver ABC News og Washington Post. Dermed er i alt mindst 21 personer døde af sygdommen i USA.

Nødretstilstand i endnu en amerikansk delstat

Guvernøren i den amerikanske delstat Oregon har erklæret nødretstilstand i staten efter at der er rapporteret syv nye tilfælde af personer smittet med coronavirus. Dermed er i alt 14 personer i staten smittet. Det skriver NBC News.

Frankrig forbyder begivenheder med over 1000 deltagere

Frankrig forbyder nu forsamlinger af mere end 1000 mennesker i et forsøg på at inddæmme coronavirus. Det siger den franske sundhedsminister ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Dansker i Milano: Vi har mindre bevægelsesfrihed

Danske Charlotte Kilstrup-Nielsen, der bor og abejder i Milano, siger til TV 2, at  hun og hendes familie har mindre bevægelsesfrihed end de havde før. Hun fortæller også, at de nye restriktioner betyder, at folk er begyndt at hamstre, når de køber ind i den italienske storby.

Præsident i karantæne efter besøg på skole

Portugals præsident Marcelo Rebelo de Sousa går frivilligt i karantæne. Det sker efter at præsidenten har besøgt en skole, hvor der er blevet fundet coronavirus. Det oplyser præsidenten i en pressemeddelelse.Præsidenten har aflyst alle planer de næste 14 dage.

Storbritannien fraråder rejser til det nordlige Italien

Det britiske udenrigsministerium fraråder nu alle rejser til de regioner i det nordlige Italien, der er hårdest ramt af coronavirus. Det skriver Sky News.

Saudi-Arabien lukker skoler og universiteter

Fra mandag lukker skoler, universiteter og andre uddannelsesinstitutioner i Saudi-Arabien indtil videre på grund af frygt for coronavirus. Det oplyser det statslige medie i Saudi-Ararabien. Mediet citerer landets uddannelsesminister. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

273 smittet med coronavirus i Storbritannien

Antallet af personer i Storbritannien, der er smittet med coronavirus, er nu steget til 273 oplyser Sundheds- og Socailstyrelsen i Storbritannien ifølge nyhedsbureauet Reuters. Det er en stigning i forhold til lørdag, hvor tallet var 209. Det er den største stigning i løbet af et døgn indtil nu i Storbritannien. To personer i Storbritannien er døde af covid-19.

To ansatte på norsk sygehus smittet med coronavirus

To ansatte på Sunaas sygehus på Nesodden i Norge er bekræftet smittet med coronavirus, skriver NRK. Tidligere søndag blev et tilfælde på sygehuset kendt, og fra sygehuset oplyses det nu, at den anden smittede fik symptomer fredag. Denne person mødte ikke på arbejde og har været hjemme siden.

Dødstal irak stiger til seks

Yderligere to personer er døde af covid-19 i Irak. Dermed er i alt seks personer døde af sygdommen i Irak, hvor i alt 54 er smittet med coronavirus. Det oplyser sundhedsmyndighederne i landet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Israel overvejer karantæne til alle passagerer, der kommer til landet

Israels premierminister Benjamin Netanyahyu siger på et pressemøde, at regeringen i Israel mandag vil beslutte om man vil kræve, at alle passagerer, der ankommet til Israel, skal gå i frivillig karantæne. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Over 1100 personer ramt af coronavirus i Frankrig

Frankrig har søndag registreret 1.126 bekræftede tilfælde af personer, der er smittet med coronavirus. 19 personer i landet er døde af covid-19. Det oplyser de franske sundhedsmyndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Dødstal i italiensk region stiger med over 100 på et døgn

Dødstallet i den italienske region Lombardiet, der er blandt de hårdest ramte af coronasmitte, er søndag steget til 257, oplyser lokale myndigheder i regionen ifølge nyhedsbureauet Reuters. Det er en stigning på over 100 i forhold til lørdag, hvor tallet var 154. Dødstallet i hele Italien er steget fra 233 til 366.

Tysker død i Egypten

En tysker er død i Egypten på grund af coronasmitte. Det meddeler det egyptiske sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters. Det er det første corona-dødsfald, der er registreret i ikke blot Egypten, men på det afrikanske kontinent, viser en opgørelse fra det amerikanske Johns Hopkins University.

Danskere fanget i Maldiverne

Flere danskere er netop nu fanget og kan ikke komme hjem fra Maldiverne, der er blevet ramt af de første tilfælde af coronavirus. Det bekræfter Erik Brøgger Rasmussen, direktør i Udenrigsminsteriets Borgerservice, overfor TV 2 NEWS.

- Vi ved endnu ikke, hvordan vi skal håndtere det, siger Erik Brøgger Rasmussen.