Coronavirus

Mark Strudal i karantæne i Tyrkiet

Omkring 100 mennesker er i karantæne efter, den tidligere fodboldspiller Thomas Kahlenberg er blevet testet positiv for covid-19.

Den tidligere landsholdsangriber Mark Strudal er i corona-karantæne i Tyrkiet.

Det er sket efter, at han var i kontakt med den tidligere fodboldspiller Thomas Kahlenberg søndag 1. marts på Brøndby Stadion.

Mark Strudal var på vej på træningslejr i Tyrkiet med fodboldholdet FC ZULU, som han er træner for, da han efter afgang fra Københavns Lufthavn fandt ud af, at Thomas Kahlenberg var testet positiv for covid-19.

Symptomfri

Dagen efter - fredag formiddag - blev Mark Strudal formelt pålagt karantæne af Styrelsen for Patientsikkerhed i Danmark frem til søndag 15. marts. Han havde dog allerede valgt at gå i karantæne, da flyet landede i Tyrkiet torsdag aften, fortæller Mark Strudal til TV 2.

- Heldigvis har jeg nu afsonet cirka en uge af karantænen på de anbefalede 14 dage uden nogen former for symptomer, det vil sige hverken feber, halssmerter eller hoste.

- På den baggrund er jeg selvfølgelig meget lettet og samtidig fortrøstningsfuld og optimistisk med hensyn til at kunne komme hjem til Danmark og min familie igen søndag 15. marts for at genoptage mit trænerarbejde for TV 2 ZULU samt min lærergerning, siger Mark Strudal.

Mens den tidligere landsholdsangriber har været i karantæne, er optagelserne af den kommende sæson af FC ZULU fortsat. Dog uden Mark Strudal som træner. Holdet lander søndag i København.

Omkring 100 i karantæne efter Kahlenberg-møde

Mark Strudal er den seneste af en lang række af personer, der er kommet i karantæne efter mødet med Thomas Kahlenberg søndag 1. marts.

Her blev 13 administrative medarbejdere i Brøndby, herunder direktør Ole Palmå, 77 fans og flere spillere fra Lyngby sendt i karantæne på grund af frygt for smitte med coronavirus.

Derudover var Thomas Kahlenberg gæst ved sin tidligere landsholdskollega Christian Poulsens 40-års fødselsdag i Amsterdam nogle dage forinden. En af gæsterne var den tidligere Brøndby-angriber Peter Madsen, der efterfølgende er testet positiv for coronavirus.

Det betyder, at også Poulsen samt flere gæster fra festen er kommet i corona-karantæne ifølge hollandske medier.

Christian Poulsen ernærer sig til daglig som assistenttræner for storholdet Ajax i den hollandske hovedstad.

FC ZULU bliver sendt på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY senere på året.