Coronavirus

Brøndby efterlyser fans, der har været i kontakt med Kahlenberg

Thomas Kahlenberg var på Brøndby Stadion i søndags, hvor han blandt andet var i Fanzonen.

Brøndby IF og sundhedsmyndighederne efterlyser nu fans, der har været i kontakt med den coronavirus-smittede Thomas Kahlenberg.

Den tidligere Brøndby-og landsholdsspiller er blevet smittet under en rejse til Amsterdam og var søndag på Brøndby Stadion, hvor Brøndby spillede mod Lyngby i Superligaen.

Derfor efterlyser klubben og myndighederne nu fans, som har været "i direkte fysisk kontakt med Thomas Kahlenberg, herunder hans visit i Fanzonen, Michael Laudrup-Loungen og receptionen på Brøndby Stadion."

- Vi opfordrer de fans, der måtte have været i direkte fysisk kontakt med Thomas Kahlenberg søndag til at ringe på telefon 33367999 og give deres kontaktinformation, så sundhedsmyndighederne kan tage direkte kontakt til dem og foretage en vurdering af, om der er grundlag for karantæne, siger klubbens sportsdirektør Carsten V. Jensen på klubbens hjemmeside.

Brøndby oplyser, at man skal kontakte klubben, hvis man søndag har haft følgende kontakt med Kahlenberg:

  • håndtryk
  • knus/kram
  • siddet/stået sammen med ham i over 15 minutter på under to meters afstand

Udover Thomas Kahlenberg er 13 personer i klubben sendt i hjemmekarantæner, efter at de har været i kontakt med Kahlenberg. Det drejer sig om ni personer i administrationen og fire personer i den sportslige sektor.

Thomas Kahlenberg er placeret i isolation og har det ifølge klubben "efter omstændighederne godt."

Overlæge Anette Lykke Petri, enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed, oplyser, at man har opsporet de personer, der har været i tæt kontakt med Kahlenberg.

Men altså stadig vil i kontakt med eventuelle fans, der har mødt og være i kontakt med Kahlenberg.

- Vi har allerede inddæmmet og karantænesat alle kendte og nære kontakter til Thomas Kahlenberg i tiden op til, han fik symptomer, siger hun.

- Vi er glade for, at Brøndby IF nu hjælper med at få kontakt til de fans, der måtte have været i fysisk berøring med Thomas Kahlenberg søndag på Brøndby Stadion. Via vores dialog med Thomas Kahlenberg om hans færden søndag på Brøndby Stadion ved vi, at der er tale om et begrænset antal personer.