Coronavirus

Udenrigsministeriet fraråder alle unødvendige rejser til fire italienske regioner

Det frarådes at rejse til regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto.

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke nødvendige rejser til fire regioner i det nordlige Italien på grund af udbruddet og spredningen af coronavirus i området.

Det oplyser Udenrigsministeriet i deres opdaterede rejsevejledning.

Det drejer sig om regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto, hvor der er en stor stigning i antallet af smittede med coronavirus

- Hvis du har planlagt en rejse til ovennævnte regioner, bør du overveje, om det er nødvendigt at rejse nu, lyder det.

- Og hvis man allerede opholder sig i området skal man være ekstra opmærksom på at følge Sundhedsstyrelsens råd for at mindske risikoen for at blive smittet, står der i vejledningen.

Ud over de fire regioner i Norditalien har Udenrigsministeriet tidligere frarådet alle unødvendige rejser til Kinas Hubei-provins samt til Irans grænseområder op til Irak, Afghanistan og Pakistan.

Derudover opfordres man til at være ekstra forsigtig og at holde sig opdateret, hvis man skal rejse til Japan, Singapore og Sydkorea.

Flest smittede i Italien

Italien er det land i Europa, hvor flest personer er smittet med virussen. Her er i alt 2036 blevet smittet, hvoraf 52 er døde, mens 149 er blevet helbredt.

To af de fire smittede danskere menes at være blevet smittet efter at have været på skiferie i det nordlige Italien.

Ifølge Johns Hopkins Universitetet, der laver en løbende optælling over smittede, døde og raskmeldte, er 90.306 blevet smittet på verdensplan.

I skrivende stund har 3087 mistet livet, mens 45.707 er meldt raske.