Amy Klobuchar stopper sin kampagne

Der er nu kun to kvinder tilbage i det demokratiske præsidentkapløb.

Amy Klobuchar stopper sin kampagne for at blive førsteudfordrer til Donald Trump, når USA's næste præsident skal findes.

Det skriver AP.

Senatoren fra staten Minnesota vil ifølge AP resten af vejen støtte Joe Biden som præsidentkandidat.

Nyheden kommer samme dag, som Pete Buttigieg, der indtil videre har klaret sig nogenlunde og lĂĄ pĂĄ tredjepladsen, ogsĂĄ trak sig.

Var langt bagud

Amy Klobuchar havde kun fĂĄet syv delegerede ud af 155 mulige.

Bernie Sanders er stadig frontøber med 58 delegerede, mens den tidligere vicepræsident under Barack Obama, Joe Biden, efter afstemningen i South Carolina nu har 54 delegerede.

Ifølge meningsmålingerne vil demokraternes kandidat enten blive Bernie Sanders eller Joe Biden. Efter 'Super Tuesday' tirsdag 3. marts, hvor 14 stater stemmer samme dag, vil det være klarlagt, om det er disse to, der vil kæmpe for kandidaturet.

Elizabeth Warren og Tulsi Gabbard er nu de eneste kvinder tilbage i feltet.

Lyn-analyse

Betydningen af, at Klobuchar er droppet ud, er til at overskue. Senatoren viste sig at være et one-hit-wonder, der overraskede i New Hampshire, men aldrig formåede at bruge det momentum fremadrettet. At Klobuchar peger på Biden er ikke overraskende. Biden ligger ideologisk tættest på senatoren, og Klobuchar har brugt meget tid på at kritisere Sanders. Apropos Biden vil Klobuchar ligesom en anden tidligere præsidentkandidat, Pete Buttigieg, gøre sig forhåbninger om at komme i spil som Bidens vicepræsident. Tænk at den 77-årige Biden på sine gamle dage er blevet sådan en ombejlet herre.