Nyheder

Træ væltet i storm - fireårig pige i kritisk tilstand

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Et barn meldes i kritisk tilstand, efter et træ søndag væltede på en offentlig gangsti på Sjælland.

En pige på fire år er i kritisk tilstand, efter hun og moren søndag blev ramt af et træ ved en parkeringsplads i Nykøbing Sjælland.

Det bekræfter Midt- og Vestsjællands Politi overfor TV2 ØST.

Uheldet skulle have fundet sted ved Nykøbing Sjælland Svømmehal på en flisebelagt sti, der forbinder svømmehallen med en offentlig parkeringsplads.

Barnet er kørt til behandling på hospitalet, og de pårørende er underrettet. Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse andet om hændelsen.

Træet, der væltede, var omkring otte meter højt og havde en diameter på mellem 30 og 40 centimeter, og virkede ifølge øjenvidner angrebet af råd.

Ikke det eneste tilfælde

Det er langt fra det eneste tilfælde, hvor et træ har givet efter for vinden og den bløde jord. Blandt andet er der i Aabenraa væltet et større træ på tværs af en vej og halvvejs ind i en have.

De store mængder regn og blæsten har medført, at der i øjeblikket bliver løbet stærkt hos de lokale beredskaber. Alene i Trekantområdet har de haft over 75 henvendelser om storm og vandskader.

- Vi har en del væltede træer og meget vand, der løber ud og lægger sig på vejene. Så vi har meget mere travlt og dobbeltbemanding på, siger Jan Møller, operationchef hos TrekantBrand.

Ifølge operationschefen hænger de væltede træer også sammen med mængden af regn. For træer, der ellers står solidt, kan risikere at vælte på grund af den bløde og våde jord, som rødderne ikke kan gribe fat i, fortæller han.

Aflyste fly og fodboldkampe

Det kraftige blæsevejr har også fået betydning for fly både til og fra Billund Lufthavn. Ifølge lufthavnen er flere ankomster og afgange påvirket af vinden, der går på tværs af landings- og startbanerne.

Også to superligakampe i henholdsvis Aarhus og Farum er blevet aflyst få timer før kampstart.

Tidligere søndag var Vejdirektoratet ude og opfordre bilister til at være varsomme i trafikken og sætte farten ned. Derudover blev vindfølsomme køretøjer frarådet at krydse de større broer. Hen ad eftermiddag er det dog igen blevet tilladt at køre over broerne i vindfølsomme køretøjer.