Nyheder

Dagens nyheder 14. februar

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her

Mand anholdt - kørte ind i træ

En mand er fredag aften blevet anholdt efter at være kørt ind i et træ på Ballerupvej i Værløse. Politiet mistænker manden for at have været spirituspåvirket, skriver B.T.

Bilist anholdt efter dødsulykke

Føreren af en bil, der var forsvundet efter en dødsulykke ved Asnæs, er nu fundet af politiet i Holbæk og anholdt. Det oplyser politiet til Ritzau.

Højt brag vækker undren

Flere borgere på den københavnske vestegn har fredag aften hørt et meget højt brag, skriver Ekstra Bladet. Politiet skriver på Twitter, at de er opmærksomme på et højt brag i Vallensbæk Nordmark klokken 20.27, og at patruljer i området leder efter årsagen.

Politiet søger flugtbilist efter dødsulykke

Midt- og Vestsjællands Politi leder efter en mand, der er flygtet fra en dødsulykke ved Asnæs. Manden var fører af en bil, der kørte frontalt ind i en anden bil i forbindelse med en overhaling. Ulykken kostede en kvinde livet, mens en mand er fløjet på Rigshospitalet i livsfare. Et barn er også svært tilskadekommen. 

Beijing indfører to ugers karantæne

Myndighederne i den kinesiske hovedstad Beijing har beordret, at alle, der vender retur til byen efter at have været på ferie, skal gå i 14 dages karantæne. Det sker for at undgå spredning af coronavirus, rapporterer kinesiske statsmedier.

City: Vi var dømt på forhånd

Den engelske fodboldklub Manchester City er "skuffet, men ikke overrasket" over at være blevet udelukket fra Champions League de næste to sæsoner for at have brudt reglerne om finansiel fairplay. Hele processen har været afgjort på forhånd, lyder det i en kortfattet pressemeddelelse.

Person død i trafikulykke

Én person er omkommet og en anden er hårdt kvæstet ved trafikulykken nær Asnæs, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2. To biler er kørt frontalt sammen, og ifølge politiet er en person muligvis stukket af fra stedet.

UEFA udelukker Manchester City i to sæsoner

Fodboldforbundet UEFA udelukker den engelske fodboldklub Manchester City fra Champions League-turneringen i to sæsoner og giver klubben en bøde på 30 millioner euro for at have forbrudt sig mod reglerne om financial fairplay.

Alvorlig ulykke ved Asnæs

Der er sket en meget alvorlig færdselsulykke ved Asnæs, skriver Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter. Vejen vil være spærret i en længere periode. 

VW tilbyder milliardforlig efter skandalesag

Den tyske bilproducent Volkswagen har tilbudt et forlig på 830 millioner euro (6,2 milliarder kroner) til ejere af dieselbiler, der er omfattet af skandalen, hvor bilgiganten har erkendt at have installeret software for at skjule den reelle udledning af NOx-gasser.

Tidligere FBI-chef undgår retssag

Statsanklagere i USA har droppet at rejse tiltale mod den tidligere vicedirektør i FBI Andrew McCabe, der har været efterforsket for at lyve for myndighederne om sin rolle i forbindelse med læk af oplysninger til medierne. Det skriver AP.

Næbhval strandet i Danmark for første gang

En næbhval af arten småhovedet hval er fredag strandet på Rømø. Det er det første fund af arten her i Danmark, siger Charlotte Thøstesen, der er biolog ved Fiskeri- og Søfartsmuseet, til TV SYD

Første coronavirus-tilfælde i Egypten

Egypten har bekræftet sit første smittetilfælde med den nye coronavirus, der fører til sygdommen covid-19. Der er tale om en udlænding, oplyser sundhedsmyndighederne til egyptisk stats-tv.

Mand på hospitalet efter knivstikkeri

Politiet er sent fredag eftermiddag til stede ved Birkehegnet i Næstved, hvor der har været et knivstikkeri. En mand er kørt på hospitalet. Politiet oplyser til TV2 ØST, at de kender identiteten på gerningsmanden, men at ingen er anholdt.

Trump: I min gode ret til at blande mig

USA's præsident, Donald Trump, skriver på Twitter, at han aldrig har bedt sin justitsminister gå ind i en konkret sag, men at han ville være i sin gode ret til at gøre det. Udmeldingen kommer efter, at justitsminister William Barr har kritiseret Trumps kommentarer på Twitter.

Varetægtsfængsling af lettisk kvinde forlænget

En 46-årige lettisk kvinde, der i 14 måneder har været varetægtsfængslet i Danmark, skal fortsat sidde fængslet. Det har Østre Landsret netop afgjort. Kvinden blev i december 2018 anholdt i Danmark på grund af en international arrestordre fra Sydafrika, hvor hun er efterlyst for at have kidnappet sin datter. Kvinden skulle onsdag være udleveret til Sydafrika, men både hendes advokater og den lettiske regering har protesteret mod udleveringen.

Mand fængslet for voldtægt af 19-årig

En 19-årig mand er fredag blevet varetægtsfængslet i en sag om en voldtægt af en 17-årig pige i Aabenraa 10. december sidste år, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. Manden blev anholdt i Tyskland og er den femte sigtede i sagen.

Højreekstreme planlagde angreb i Tyskland

Tysk politi har fredag anholdt 12 personer med tilknytning til en højreekstremistisk gruppe. Fire mistænkes for at have planlagt angreb mod politikere, muslimer og asylansøgere. De otte øvrige mistænkes for at have støttet gruppen. Det oplyser anklagemyndigheden i byen Karlsruhe ifølge nyhedsbureauet dpa.

Teater og film med udsatte unge får Finn Nørgaard-pris

Finn Nørgaard-prisen går i år til virksomheden C:NTACT, som arbejder med at fortælle personlige historier gennem teater, radio og filmproduktioner. Arbejdet har til formål at forhindre radikalisering af unge. Prisen uddeles i dag på femårsdagen for skudattentatet i København, hvor filminstruktør Finn Nørgaard og den jødiske vagt Dan Uzan blev dræbt

Forhøjet risiko for fugleinfluenza i Danmark

Fødevarestyrelsen hæver trusselvurderingen for fugleinfluenza fra 'Meget lav' til 'Lav'. Årsagen er fund af den alvorlige H5N8 fugleinfluenza blandt vilde fugle i Polen og Tyskland. Om kort tid indleder blandt andet jagtforeninger og lodsejere nemlig den årlige import af fasankyllinger til udsætning i den danske natur, og ifølge styrelsen er der forhøjet risiko for, at sygdommen kommer til Danmark via fasankyllinger.