Nyheder

Anders Langballe har fået nyt job efter blodprop i hjernen

Efter mange år på Christiansborg for TV 2 har Anders Langballe fået nyt job. TV 2 / TV 2

Den tidligere politiske redaktør skifter Christiansborg ud med Danske Handicaporganisationer.

Efter mere end et årti som journalist og politisk redaktør meldte Anders Langballe i slutningen af januar ud, at han forlod sit job på på TV 2.

Halvandet år forinden var han blevet ramt af et slagtilfælde, som forandrede hans dagligdag og satte arbejdslivet på pause.

Efter afskeden med Christiansborg var det uklart, hvad fremtiden skulle byde på for den erfarne journalist, men tirsdag oplyser Danske Handicaporganisationer, at man har ansat Langballe som ny kommunikationschef.

- Mit ønske er at bidrage med min faglighed efter mange år som politisk journalist tilsat nogle af mine erfaringer fra de sidste 15 måneder, hvor jeg selv har været ramt af sygdom. Turen gennem sundhedssystemet med professionel genoptræning har gjort et dybt indtryk på mig. Jeg vil tage det med videre til gavn for de mange mennesker med handicap og deres pårørende, siger Anders Langballe i en pressemeddelelse.

Ramt af slagtilfælde

19. november 2018 faldt Anders Langballe pludselig om under en frokost. Han havde fået en blodprop i hjernen.

Det var tale om en mindre blodprop, men på hospitalet blev han ramt af en større, som kunne have fået fatale konsekvenser.

Han mistede evnen til både at tale og læse, og han kunne sågar ikke huske sine børns navne.

- Jeg blev en smule irriteret og sagde: ”Selvfølgelig kender jeg mine børn. De hedder Kirstine og Kirstine.” Jeg vidste jo godt, hvad de hed, men jeg kunne ikke sige det. Det var noget mærkeligt noget, der kom ud af min mund, har han fortalt i et interview om episoden, der kunne være endt meget værre.

Men han gik hurtigt i gang med genoptræning og var sygemeldt i mere end et år, før han vendte tilbage til jobbet på TV 2. Efterfølgende forklarede han dog, at han ikke ville komme til at arbejde som før, og at helbredet ville få førsteret.

Danske Handicaporganisationer er det fælles talerør for 35 handicaporganisationer og repræsenterer 340.000 mennesker med alle typer handicap.