Coronavirus

Seneste nyt om coronavirussen fra Wuhan

Hvad sker der? Mere end 33.000 personer er smittede. Over 2800 af dem er registreret i løbet af de seneste 24 timer. Derudover er 699 mennesker døde af virussen i Kina.

Få seneste nyt om coronavirussen her.

Dødstallet efter coronavirussen stiger

Dødstallet som følge af coronavirussen er steget med 81 i løbet af fredagen.

Der er nu 699 døde på grund af coronavirussen, oplyser de kinesiske myndigheder ifølge Reuters.

Der er blevet konstateret 2841 nye tilfælde af smittede i Hubei-provinsen, hvilket betyder, at det samlede antal af smittede i provinsen nu er 24.953.

Norwegian Cruise Line aflyser alle rejser til Asien

Selskabet Norwegian Cruise Line, som er det tredjestørste krydstogtselskab i verden, aflyser nu alle dets rejser til Asien af frygt for coronavirussen. 

Selskabet har sendt alle dets passagerer, som har købt krydstogter til Asien, en mail, hvori de skriver, at de må aflyse rejserne til Asien.

”Grundet en stigende bekymring for coronavirus i Asien er alle krydstogter med Norwegian Spirit (selskabets krydstogtskib i Asien, red) fra 15. april 2020 til 7. december 2020 aflyst.”

Det skriver selskabet i en mail, TV 2 er i besiddelse af.

Alle købte krydstogter vil blive refunderet, oplyser selskabet.

Forsker: Vaccine kan tidligst være klar i 2021

En vaccine mod coronavirus kan tidligst være klar i 2021.

Det siger læger og forskere, der i øjeblikket arbejder med at udvikle en vaccine mod den frygtede virus, til CNN.

Robin Shattock, lederen af afdelingen for slimhindeinfektioner og immunitet ved Imperial College London, fortæller til tv-stationen, at han og hans team deler information og viden med videnskabsfolk verden over.

Han erkender, at det er et kapløb med tiden, og at de arbejder hårdt for at få en vaccine klar.

- Det tidligste, en vaccine måske kan være klar til global brug, vil være til næste år. Det lyder langsomt, men det er stadig hurtigere, end det nogensinde er gjort før, siger Robin Shattock.

Han peger på, at der ikke er evidens for, at masker beskytter mod virussen.

- Der er ingen beviser for, at det hjælper i forhold til smitte, men de kan måske være gode mod overførsler, fordi det forhindrer dig i at røre dit ansigt.

Shattock siger, at massebrug af masker kan blive et problem for hospitaler, der kommer til at mangle dem til andet brug.

- Massebrug af masker kan være mere et problem end en løsning, siger han.

Rederi forbyder passagerer fra Kina, Hongkong og Macao

Rederiet Royal Caribbean har i en pressemeddelelse meldt ud, at det vil afvise alle passagerer med pas fra Kina, Hongkong og Macao, uanset hvornår de har været i Kina.

Beslutningen kommer efter, at flere passagerer på et af rederiets krydstogtskibe, der har lagt til kaj i New Jersey, har været genstand for mistanke om coronavirus-smitte.

24 passagerer blev screenet for virussen, hvoraf fire er blevet sendt i karantæne på et hospital, hvor de skal undersøges yderligere.

Derfor har rederiet offentliggjort en række forholdsregler i forhold til screening af dets passagerer. Og én af disse er at afvise alle passagerer fra Kina, Hongkong og Macao.

Anden patient på Hvidovre Hospital testet negativ for coronavirus

Den anden person, der er testet for coronavirus på Hvidovre Hospital, er ikke smittet. Det oplyser Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen til DR

Tidligere på aftenen viste en test af en kinesisk kvinde, der blev indlagt og isoleret på Hvidovre Hospita fredag formiddag, sig også at være negativ. 

Dermed er der fortsat ingen officielle tilfælde af coronavirus-smittede i Danmark.

Fire passagerer fra krydstogtskib skal undersøges yderligere

24 passagerer fra et caribisk krydstogtskib, der fredag morgen lagde til ved New Jersey, USA, er blevet screenet for coronavirus.

Fire af dem er blevet sendt videre til hospitalet for yderligere undersøgelser. Det oplyser New Jerseys borgmester, Steven Fulop, ifølge CNN.

Udenrigsministeriet ændrer rejsevejledningerne for 75 lande

Der er fredag foretaget ændringer i rejsevejledningerne for omkring 75 lande. Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.

Ændringerne sker på grund af coronavirus, der har ophav i Kina, men som den seneste tid har bredt sig til over 20 andre lande.

Virussen har fået flere lande til at indføre rejserestriktioner for alle, der rejser til eller fra Kina - og i transit.

Kvinde på Hvidovre Hospital er ikke smittet med coronavirus

Kvinden, der tildigere fredag blev indlagt og isoleret i karantæne på Hvidovre Hospital med mistanke om at være smittet med coronavirus, er ikke smittet.

Det oplyser Thomas Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, til TV 2.  

Den anden patient, der ligeledes fredag blev indlagt og isoleret på Hvidovre Hospital med mistanke om coronavirus, er lige nu ved at blive undersøgt. Resultaterne af de undersøgelser kommer senere fredag aften, oplyser Thomas Brostrøm. 

Hongkong indfører potentiel fængselsstraf for Kina-rejsende

Myndighederne i Hongkong har annonceret, at rejsende, der kommer til Hongkong fra Kina, og som nægter at lade sig undersøge og blive sat i den obligatoriske karantæne, kan risikere fængsel i op til seks måneder.

Det fortalte Matthew Cheung, den højest placeret embedsmand i Hongkong, på et pressemøde fredag. 

Hongkong har indført en 14-dages obligatorisk karantæne for rejsende, der ankommer fra Kina. Fredag offentliggjorde myndighederne i Hongkong det seneste offer for virussen, en 58-årig mand, og i alt er der konstateret 25 tilfælde af coronavirus-smittede i Hongkong.

Fly med evakuerede mennesker fra Wuhan landet i USA og Canada

To amerikanske fly med i alt 300 evakuerede mennesker fra Wuhan, Kina, er landet i henholdsvis USA og Canada. Det ene fly er landet i Travis Air Force Base i Californien, mens det andet er landet i Vancouver International Airport. Det oplyser amerikanske myndigheder til CNN. 

Uvist hvad fald i virussager er udtryk for

En af Storbritanniens fremmeste eksperter på området siger til The Guardian, at det er svært at sige, om de seneste dages fald i antallet af smittede med coronavirus er et udtryk for et reelt fald, eller om det bare er blevet sværere at registrere.

- Det er omkring nu, at vi vil se, om de tiltag, der er blevet taget for at stoppe virussen, virker eller ej, siger professor John Edmunds, fra The Centre for the Mathematical Modelling of Infectious Diseases, på London School of Hygiene & Tropical Medicine.

WHO: Fald i nye virussager er "forsigtigt" godt nyt

Et fald i antallet af nye tilfælde af coronavirus de seneste to dage er gode nyheder. Det siger Verdensundhedsorganisationens (WHO) generaldirektør, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ved et pressemøde. Men han advarer om at tage den gode nyhed med forsigtighed, da udviklingen kan vende, og tallene kan stige igen.

Endnu en person skal tjekkes for coronavirus i Danmark

Endnu en person er på vej mod Hvidovre Hospital, hvor vedkommende skal tjekkes for coronacirus. Det siger hospitalets vicedirektør, Janne Elsborg Larsen, til TV 2.

Det sker, efter at en kinesisk kvinde tidligere på dagen blev isoleret, efter at hun blev dårlig ved ankomst til Københavns Lufthavn.

Den nye patient har ikke nogen forbindelse til, hvad der er sket i lufthavnen tidligere på dagen.

Hvor mange smittede er der i Europa?

Den frygtede coronavirus kan have ramt Danmark i dag, efter at en kvinde fra Kina blev syg med influenzasymptomer i Københavns Lufthavn, kort efter hun ankom med et fly fra Kina.

Her er en oversigt over, hvor mange syge, der er i Europa.

  • Finland (1)
  • Sverige (1)
  • Storbritannien (3)
  • Tyskland (13)
  • Belgien (1)
  • Frankrig (6)
  • Spanien (1)
  • Italien (3)

Den kinesiske kvinde undersøges netop nu for coronavirus på Hvidovre Hospital. Resultaterne ventes senere i dag.

Kvinden ankom med et fly fra Kina, der havde mellemlandet i den finske hovedstad Helsinki

Plakater skal informere rejsende i danske lufthavne

Rejsende i de danske lufthavne vil den næste tid kunne støde på plakater med information om det nye coronavirus. Det oplyses i en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen, som har udsendt materialet til alle danske lufthavne med internationale flyvninger.

Sundhedsstyrelsen: Ingen grund til bekymring

Sundhedsstyrelsen maner til besindighed, efter at en kinesisk kvinde i dag efter blevet indlagt i højisolation, efter hun fik det dårligt i Københavns Lufthavn.

- Passagerer, der har opholdt sig i lufthavnen, kan være helt rolige, der er styr på situationen, og ingen grund til bekymring, skriver Sundhedsstyrelsen til TV 2.

Passageren blev bragt fra lufthavnen i Kastrup til Hvidovre Hospital med mistanke om smitte med coronavirussen. Prøver vil senere i dag vise, om der er tale om den frygtede virus.

Trump roser Kina i kampen mod coronavirus

USA's præsident, Donald Trump, er strøget til tasterne på Twitter for at rose Kinas indsats under udbruddet af coronavirussen, hvor mere end 31.000 er smittede og 636 er døde.

- Xi Jinping er en stærk leder af, hvad der vil blive en meget succesfuld operation, skriver den amerikanske præsident blandt andet.

Kina til USA: Vi skal nok besejre coronavirussen

USA's præsident, Donald Trump, har fredag snakket med sin kinesiske kollega Xi Jinping.

De to snakkede om bestræbelserne på at standse spredningen af coronavirussen, og Xi Jinping sagde, at kontrol og forebyggelse er på et "kritisk stadie". Xi Jinping understregede dog, at han tror Kina kan besejre epidemien.

Det viser en pressemeddelelse fra det kinesiske udenrigsministerium.

Samtalen kommer efter, at Kinas udenrigsministerium tidligere på ugen langede ud efter USA for at overreagere og skabe massehysteri.

Kinas ambassadør i USA hylder afdød læge

Kinas ambasaddør i USA er "meget ked af" lægen Li Wenliangs død af coronavirus.

- Han var en meget dedikeret læge, skriver ambassadøren Cui Tiankai på Twitter.

- Vi er så taknemmelige for, alt det han har gjort i vores fælles bestræbelser på at bekæmpe #2019nCoV (coronovirus, red.). 

Det er uklart, hvad de fælles bestræbelser er. Li Wenliang arbejdede på et hospital i Wuhan og forsøgte at advare om den "SARS-lignende sygdom" på sociale medier. Men hans opslag blev slettet af myndighederne og politiet gav ham en advarsel for at "sprede rygter".

Hongkong-flyselskab skærer 400 jobs

Hong Kong Airlines' økonomiske problemer er kun blevet værre under udbruddet af coronavirussen, og derfor er selskabet nødt til at tage "voldsomme foranstaltninger" i brug for at overleve

En af dem er at skære 400 stillinger. Det skriver the Guardian.

Selskabet har set sig nødsaget til at reducere sine flyafgange fra 82 til 30 om dagen. 

Derfor er personale blevet bedt om enten at tage 14 dages fri uden løn hver måned eller nøjes med at arbejde tre dage om ugen frem til 30. juni.