Nyheder

Coronavirus får Christopher til at droppe Kina-turné

Sangeren vil ikke risikere sine fans' helbred og sikkerhed, og han har derfor valgt at aflyse koncerter efter smitteudbrud.

Den danske popstjerne Christopher kommer ikke til Kina under sin turné, som det ellers var planlagt.

Det skriver den 28-årige sanger på Instagram.

- Kina, jeg er ked af at måtte meddele, at på grund af omstændighederne med coronavirussen i Kina er jeg nødt til først og fremmest at sikre helbred og sikkerhed for mine fans og udskyde min Kina-turné, lyder det i opslaget fra musikeren, der blandt andet er kendt for hits som 'Tulips', 'CPH Girls' og 'Told You So'.

Skulle have spillet i Wuhan

Det første udbrud af coronavirussen er sporet til et marked i den kinesiske by Wuhan, og der er i øjeblikket mange tusinde smittede på verdensplan, og mindst 560 er døde af virussen, der ofte resulterer i en svær lungebetændelse.

Vær stærke, Kina, jeg savner jer så meget

Christopher, sanger

- Jeg er selvfølgelig sindssyg ked af at skulle udskyde mine kommende koncerter i Kina. Det er den største turne nogensinde, som har været planlagt længe og jeg havde glædet mig helt vildt, skriver Christopher til TV 2.

- Men som situationen er nu, handler det først og fremmest om at sikre mine fans - deres helbred og tryghed. Jeg skriver dagligt med mine kinesiske fans og mærker deres frygt og bekymring. Det er en forfærdelig situation og mine tanker er virkelig hos dem.

Derfor bliver de planlagt koncerter, der blandt andet inkluderede en optræden i netop Wuhan i marts, ikke til noget i denne omgang. Den danske sanger vil snart annoncere ny information om billetter og datoer, skriver han på Instagram.

Populær i Kina

Det er ikke tilfældigt, at den danske popstjernes turné efter planen skulle have lagt vejen forbi Kina.

Det er nemlig ikke kun danskerne, der lytter til den krølhårede kunstners musik. I 2016 lå hittet 'Limousine' nummer ét på den kinesiske hitliste The QQ Music, som er hitlisten for Kinas største musikstreamingtjeneste.

Året inden var han blevet kåret til 'Den mest lovende sanger' ved det kinesiske V Chart Award arrangeret af YinYueTai - modstykket til Billboard i USA.

Og kunstneren har gennem årene fået en stor fanskare i Asien.

- Vær stærke, Kina, jeg savner jer så meget, skriver Christopher.