Nyheder

Dagens nyheder 22. januar

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her

Fem turister savnet efter snescooter-ulykke

En guide er fundet død, mens fem franske turister fortsat er savnet, efter at de alle røg gennem isen på snescootere i søen Lac-Saint-Jean i Quebec, Canada. Det skriver Reuters. Yderligere tre turister var med på turen, og de bliver i øjeblikket behandlet for chok.

Historisk få danskere er medlem af et politisk parti

Medlemstallet i de politiske partier er rekordlavt. Det viser en opgørelse, som Kristeligt Dagblad har lavet. I runde tal er 135.000 danskere medlem af et parti i dag. I 1960, hvor tallet toppede, havde næsten 600.000 danskere et partikort. For 10 år siden var 150.000 danskere medlemmer af et parti.

Op mod 80 procent af CBS-studerende har svært ved matematik

70 til 80 procent af de førsteårsstuderende på en årgang på Copenhagen Business School (CBS) har så svært ved helt basal matematik, at de må tage suppleringskurser for at følge med. Det skriver Berlingske. I alt 2.054 førsteårselever fra seneste årgang dumpede en matematisk screening og blev sendt på kurser efter studiestart.

Statsministeren vil hjælpe udsatte børn - men kommunerne skal betale

Selv om Mette Frederiksen har gjort udsatte børn til en topprioritet, er der ikke afsat nye penge fra statskassen til regeringens forslag om at øge støtten til kommuner, når de fjerner børn fra hjem. Det viser et svar fra Social- og Indenrigsministeriet til Jyllands-Posten. I stedet skal regningen betales af kommunerne selv ved "et tilsvarende mindre bloktilskud", skriver avisen.

WHO vil endnu ikke tage erklære corona-virus for international sundhedskrise

Efter flere timers krisemøde oplyser Verdenssundhedsorganisationen, WHO, at det endnu ikke har været muligt at indsamle nok information om udbruddet af det dødbringende virus 2019-nCoV, som har kostet mindst 17 mennesker livet. Derfor vil de genoptage arbejdet igen torsdag, hvor det endeligt skal besluttes, om virusset udgør en international sundhedskrise.

Borgere må ikke forlade by efter udbrud af virus

Borgere bør ikke forlade byen Wuhan i det centrale Kina, og myndighederne lukker for offentlig transport og udgående tog torsdag, skriver Reuters. Det skyldes, at det dødsbringende virus 2019-nCoV menes at være udbrudt her. Mindst 17 personer er døde som følge af udbruddet, der har spredt sig til Thailand, Japan, Sydkorea og USA.

 

Rigsretssag mod Trump fortsætter

Rigsretssagen mod USA's præsident Donald Trump fortsætter onsdag. Her skal udvalgte medlemmer af Repræsentanternes Hus, der fungerer som anklagere, fremlægge deres sag. Præsidenten er anklaget for at have misbrugt sit embede ved at forsøge at afpresse Ukraines præsident til at efterforske demokraten Joe Biden og dennes søn - og senere modarbejde Kongressens undersøgelse af sagen.

 

Forskere: Danske pindsvin er indavlede

Danske pindsvin bevæger sig ikke langt, når de skal formere sig, og de parrer sig i høj grad med individer fra deres egen familie. Det viser et nyt studie af 697 døde pindsvin, som forskere fra Aalborg Universitet, Syddansk Universitet og det zoologiske museum Naturama står bag.

Femstjernebevægelsens leder trækker sig

Partileder Luigi Di Maio trækker sig som leder af Femstjernebevægelsen i Italien. Men han vil fortsat være engageret i partiet, siger han ifølge Reuters. En ny leder af partiet, som er med i Italiens regering, bliver valgt i løbet af de kommende måneder efter en partikongres, siger Di Maio.

Norsk kvinde forsvundet i over et år - nu er hun erklæret død

Anne-Elisabeth Hagen.

Norske Anne-Elisabeth Hagen, der har været savnet siden oktober 2018, er nu formelt erklæret død. Det skriver NRK. Selvom politiet ikke med sikkerhed ved, om hun er død, indgår hun nu i den nationale statistik over uoklarede drabssager i Norge, da politiet har behandlet sagen som en drabssag siden sommeren 2019.

Mand død i ulykke - fik træ ned over sig

En mand er onsdag eftermiddag afgået ved døden i en skov nær Allinggårdsvej i Grauballe ved Silkeborg. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi ifølge TV Midtvest. Den 79-årige mand døde, da han fik et træ ned over sig. Det skete, da han sammen med to andre var ude at fælde træer i skoven. Han døde på stedet, lyder det.

Retssag mod Weinstein begynder i dag

Retssagen mod filmproduceren Harvey Weinstein for seksuelle overgreb på to kvinder er onsdag startet for alvor ved en domstol i New York. Afsløringen af Weinsteins metoder i filmbranchen blev et vigtigt afsæt for bevægelsen #MeeToo. Dømmes hans skyldig i anklagen om overgreb på de to kvinder, risikerer han livsvarigt fængsel, skriver AFP.

Sag mod tidligere chef for Bagmandspolitiet er droppet

I begyndelsen af september blev den nu tidligere chef for Bagmandspolitiet (SØIK), Morten Niels Jakobsen, fritaget for tjeneste med øjeblikkelig virkning, mistænkt for brud på tavshedspligten i forbindelse med hvidvask-sagen. Nu meddeler anklagemyndigheden ved Københavns Politi imidlertid, at de har besluttet at stoppe efterforskningen, og at han vender tilbage til tjeneste - dog som statsadvokat hos Rigsadvokaten.

Tog tilbageholdt efter anmeldelse om mand med pistol

Københavns Politi har kortvarigt tilbageholdt et regionaltog på Københavns Hovedbanegård efter anmeldelse om, at en mand med pistol befandt sig på toget. Det lykkedes dog ikke politiet at finde frem til manden, og togtrafikken kører nu igen.

17 døde af lungevirus - WHO har indkaldt til krisemøde

Dødstallet som følge af det nye corona-virus er nu steget til 17 personer. Det skriver Reuters. Antallet af smittede i Kina er samtidig steget til 509, oplyser Kinas Nationale Sundhedskommission. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, sidder lige nu i krisemøde for at diskutere omstændighederne. 

 

Forsvaret trækker tropper ud af Kuwait

De omkring 100 soldater, der blev flyttet til Kuwait efter luftangrebet på Al Asad-basen i Irak, skal nu hjem til Danmark. Det oplyser Forsvarsministeret. Soldaterne skulle erstattes af et nyt hold soldater, men da det stadig ikke er muligt at genoptage arbejdet i Irak, forbliver det nye hold soldater i Danmark på ubestemt tid.

Flere uheld skaber kø på Motorvej E45

Et uheld på Motorvej E45 nord for Limfjordstunnelen skaber i øjeblikket en længere kø. Her holder flere biler i nødsporet, og Nordjyllands Politi er på stedet, oplyser de. Derudover er tre biler stødt sammen ved Svenstrup i sydgående retning. Der er ikke sket alvorlige personskader ved uheldene, oplyser Nordjyllands Politi. 

Dansker anholdt i Barcelona efter fangeflugt

Spansk politi har onsdag anholdt et 24-årigt, dansk bandemedlem i Barcelona, der har været internationalt efterlyst siden november sidste år. Den 24-årige flygtede fra en psykiatrisk afdeling i Slagelse, hvor han var indlagt under en varetægtsfængsling for et voldeligt overfald i en frisørsalon på Nørrebro under bandekonflikten.

Justitsminister vil undersøge Støjberg

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har onsdag nedsat den undersøgelseskommissionen, der skal undersøge tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) instruks om at adskille asylpar. Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Fem mænd sigtet i sag om social dumping

Københavns Politi har onsdag gennemført en aktion mod social dumping. I den forbindelse er tre mænd fra Maldova blevet anholdt i Valby, mens yderligere to mænd fra Hviderusland er blevet anholdt i Brønshøj. Alle er sigtet for ulovligt arbejde, og sagerne bliver nu forelagt Udlændingestyrelsen med henblik på at få dem udvist.